Проблем след изчистен дебитомер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maxenergy
Автомобил:
Двигател:

Проблем след изчистен дебитомер

Мнениеот maxenergy » Сря 16 мар 2011 0:28

Колеги здравейте,
вчера с един приятел изпръскахме дебитомера с контактен спрей..Колата е Голф 3 АЕК 1995 година. След 40 минути, когато го сложих и запалих колата оборотите почнаха да играят от 500 до 1200. Реших да я оставя до днес така ии преди три часа като я запалих не само че играеха оборотите, но и тресеше и хвърляше много бял пушек отзад, като след третото запалване повече не иска и да запали. Свалих отново дебитомера,оставих го за 10 минути във спирт, слагам и пак не пали (дори и със махнатата клема не иска). Изключих плюса на акумулатора за 10 минути да изчисти грешки, ако има. Един приятел по телефона ми каза че е възможно да са ми зацапани свещите и да работи на 3 цилиндъра. Проблемът е , че се намирам в София, защото съм студент, а съм по принцип от Пазарджик и тук майстори не познавам. Препоръчайте те ми моля Ви някой клубен майстор, който може да види на място, защото няма аз как да отида Мерси :beer

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Проблем след изчистен дебитомер

Мнениеот yoan4o » Сря 16 мар 2011 0:53

Няма нужда да ги познаваш, просто си избери някой и се свържи с него...
viewforum.php?f=13

Според мен с всички тези процедури си успял успешно да си прецакаш колата.
Според признаците, колата ти е работила в аварием режим, така работи, когато дебитомера е закачен и има входящ въздух към мотора след него, т.е. въздух, който той не взема под внимание. След това от опитите ти тотално се е объркало ЕКУ-то, щото са постъпвали противоречиви и супер непостоянни данни....., най-добре да я погледне майстор и да я закачи на ВАГ-Ком.
Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”