Задните амортесьори на Пасатко сдадоха багажа и в скоро време ще трябва да ги сменям. Обаче възникнаха няколко въпроса, на които ще се радвам да получа от вас ценни съвети и насоки.И тъй като задницата е леко клекнала ( от престояване на тежък товар с часове в багажника ) , отстрани като се погледне колата се вижда как предницата е по нагоре, та ще ви попитам и за пружините.
Уточнявам че става дума за комби.Ето и въпросите:
1. Има ли разлика в задните амортесьори при комби и при седан?
2. Пропускам ли нещо което трябва да се смени: амортесьор + шоков тампон + тампон + маншон(прахоуловител)?
3. Двоумя се между Боге и Билщайн, газови? Преди около 3-4 год сменях предни с Билщайн-газови, да чукна на дърво след 50 000 км са добре. В Ауто + ми предлагат Боге с 2 години гаранция за около 85 лв/бр. , а в един друг магазин - Билщайн, с 1 г. гаранция за 80 лв. Предните съм ги вземал от Хеед - София, с отстъпка.
4. Възможно ли е, задницата да се повдигне след като сменя амортесьорите?
5. Пружините ... Нямам пари да купувам нови, а така ми се иска да ги сменя, замислям се даже за втора употреба

6. Възможно ли е да се ползват пружини от друг модел автомобил? Преди време някъде в форума бях срещнал мнения че можело и пасвали идеално пружини от Лада?И ако отговора е ДА, от кой модел на Лада?
7. Може ли, вместо да се сменят , да се направи или да купя някаква подложка, примерно с дебелина 1-2 см?Продават ли се въобще такива подложки, или от какво могат да бъдат направени?
8. Мога ли сам да си сменя амортесьорите, евентуално и пружините, при положение че имам стяги и канал в гаража ... има ли някаква сложна процедура по смяната, освен голямата борба с пластмасите в багажника ... ще ми трябва ли по специален ключ за развиването на гайката на горния тампон?
Много въпроси станаха. Благодаря предварително за вниманието и за отделеното време!