Малко текстче с пожелания на руски език
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Малко текстче с пожелания на руски език
Еее, колеги нека все пак да има някаква грешчица де. Всичко не може да е мед и масло, има само стремежа.
montrey написа:Добро утро на всички !
Текстът трябва да не е много дълъг , защото в момента сме на началните уроци . Нещо най просто и елементарно , . НЕ е нужно темата да е за 1 март !
ps : VW rulez
Ех, да си беше дал поне труда да напишеш текста на български - превода на руски ти е за две минути от мен. Но нещо днес фантазията ми изневерява и не ми се измисля текст
Напиши една от следните думи в гуглето
открытки
пожелания
поздравления
След това отиваш на "разширено търсене" и задаваш да търси само страници на руски
Ще ти излязат колкото щеш подобни текстове, стихове, каквото ти душа иска....
Успех!!!
ПП. И един съвет от мен. Ще си позволя да го дам, извинявай ако не ти е приятно. На твоите години мразех руския и хич не можех да се оправя. А сега това работя. Отвратителен език, ако ще го учиш... За това - остави уроците,те са си за в клас - старай се да общуваш директно - например включи се в "руския фейсбук" - vkontakte.ru , посещавай руски сайтове, лятото не пропускай рускиня, те и без това харесват българските мъже. Иначе тоя език няма научаване. Макар ние да се бием в гърдите като българи че го знаем... глупости... знаем го на ниво "плажен руски"
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Езикът им си е много добър колежке. Тяхната поезия, проза и др. литература са различни от нашите. Езикът им често пъти е много по "цветен", и разнообразен от нашия. Понякога и ненужно усложнен разбира се. Съвсем друг е въпроса, че и те самите подобно на нас невинаги си владеят езика добре.
Чета и пиша по форумите им, с някои от тях и на скайп. Това е тренировка в реално време. Трябва да имаш поне добра основа. Нямам претенции да го владея езика перфектно, въпреки че те самите ми казват че съм се справял доста добре. И при тях го има това замърсяване на езика с чужди думи, или разни модерни и купешки "лафове" като при нас...
Към колегата montrey. Това което учите в училище въобще няма да ти е достатъчно за да владееш добре езика, камо ли пък да превеждаш свободно текстове. Затова послушай колежката и се регни в мейл.ру, или по техните форуми. Това за да поддържаш кондиция, отделно от това няма да е зле да си прочетеш много от техните класици на руски. Материали винаги могат да се намерят. Сам трябва да се интересуваш и развиваш...
Чета и пиша по форумите им, с някои от тях и на скайп. Това е тренировка в реално време. Трябва да имаш поне добра основа. Нямам претенции да го владея езика перфектно, въпреки че те самите ми казват че съм се справял доста добре. И при тях го има това замърсяване на езика с чужди думи, или разни модерни и купешки "лафове" като при нас...
Към колегата montrey. Това което учите в училище въобще няма да ти е достатъчно за да владееш добре езика, камо ли пък да превеждаш свободно текстове. Затова послушай колежката и се регни в мейл.ру, или по техните форуми. Това за да поддържаш кондиция, отделно от това няма да е зле да си прочетеш много от техните класици на руски. Материали винаги могат да се намерят. Сам трябва да се интересуваш и развиваш...
Аз пък работя с много руснаци и това ми помогна да го проговоря.Когато започнах работа,бях учил руски,но нищо не знаех.Постепенно с времето започнах първо да пиша,после и да говоря и сега го говоря почти свободно.Много не се оправям с падежите,но все пак
.От голяма полза ми беше заучаването на готови фрази и изрази и слушането на Любэ. 

Разговор между българи в Русия, "перфектно" владеещи руски, пред асансьор в
хотел:
- Въй сефте в Маскву?
- Имеет си хас.
- А асансьор бачкает?
- Йок, ево мама! Закеркенечился между етажами!
- Е, значит прийдьотся качваться па стъпалами...
- А до коими етажами?
- Хич хабер си не имею!
хотел:
- Въй сефте в Маскву?
- Имеет си хас.
- А асансьор бачкает?
- Йок, ево мама! Закеркенечился между етажами!
- Е, значит прийдьотся качваться па стъпалами...
- А до коими етажами?
- Хич хабер си не имею!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”