Ксенон с лупи?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Re: Ксенон с лупи?

Мнениеот BLADE8209 » Чет 30 дек 2010 22:29

Колега ако твой прятел има същата крушка (примерно H7) сложи го на твоя фар за да видиш резултата дали ще разсейва много ако всичко е в нормите копувай само крушки и баласти без лупи. А най-добрия вариант е тест заедно с регулиране на уред там най добре се виждат разсейките (примерно в СБА, по 3лв на фар).

Потребителски аватар
vladobe
Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
Двигател: General Electric F404-GE-402

Мнениеот vladobe » Съб 01 яну 2011 21:51

Най-добре си е ксенон без лупи. Ако искаш лупи за Polo 9N http://shopping.bg/FK-AUTOMOTIVE-Kristalni-farove-Volkswagen-Polo-9N ето ти целия фар с лупата + ксенона като си сложиш приготви 500 лв ;-)

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Съб 05 мар 2011 17:35

най добре си е ксенон с лупи :)
скоро ще кача снимки на моето
Девил Ай блек фарове :)

това което трябва да се внимава е вида на лупата
има лупи за ксенон и лупи за халоген,
двете разчупват светлината по различен начин!!!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 14 мар 2011 10:23

muhtarov написа:най добре си е ксенон с лупи :)
скоро ще кача снимки на моето
Девил Ай блек фарове :)

това което трябва да се внимава е вида на лупата
има лупи за ксенон и лупи за халоген,
двете разчупват светлината по различен начин!!!

Това как го измисли? :shock

Потребителски аватар
BLADE8209

Мнениеот BLADE8209 » Пон 14 мар 2011 18:25

Koksan написа:Това как го измисли? :shock

:P :P :P
Това верно как го измисли.
Нали погоре ти бях дал една препрадка към WIKI там си е обяснено как свети фара. Аз пък ще ти снимам нови фарове за моето поло как светят без лупи (фар за халогена крушка и сложен ксенон вътре). Няма разлика с халогенна и ксенонова крушка освен спектъра на светлината 6000к.

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Сря 16 мар 2011 16:46

има много голяма разлика. м/у халогенна крушка на рефлекторен фар и ксенонова крушка на рефлекторен фар

нал и гледам на моята. докато бяха със старите фарове и ксенон, забил съм ги в земята и въпреки това пътните знаци от 200м. светват

а лупите наистина разлика как пречупват светлината

лупите за халоген чупят светлината само един път подъгъл
отлявто е равно, после под ъгъл до безкрайност

докато лупите за ксенон чупят така: равна линия, лек трапец на горе и пак равна линия............................_________________________________
................................../
-----------------------/

Потребителски аватар
BLADE8209

Мнениеот BLADE8209 » Сря 16 мар 2011 19:49

muhtarov написа:има много голяма разлика. м/у халогенна крушка на рефлекторен фар и ксенонова крушка на рефлекторен фар

нал и гледам на моята. докато бяха със старите фарове и ксенон, забил съм ги в земята и въпреки това пътните знаци от 200м. светват

а лупите наистина разлика как пречупват светлината

лупите за халоген чупят светлината само един път подъгъл
отлявто е равно, после под ъгъл до безкрайност

докато лупите за ксенон чупят така: равна линия, лек трапец на горе и пак равна линия............................_________________________________
................................../
-----------------------/

Не това са различни стандарти за различни държави, примерно за САЩ са права линия а Европа е права линия и после чупи под 45 градуса ако не се лужа и после до безкрай а тия дето ги казваш незнам по кой стандарт са. Има написана тема по въпроса с ксеноните. А това за рефлектора и ксенон е така защото ксеноновата крушка излъчва по ярка светлина и отблясаците са по големи. Сложи ксенон 3400к в единия и халохен в другия фар и сам ще разбереш.

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Чет 17 мар 2011 12:00

BLADE8209 написа:Не това са различни стандарти за различни държави, примерно за САЩ са права линия а Европа е права линия и после чупи под 45 градуса ако не се лужа и после до безкрай а тия дето ги казваш незнам по кой стандарт са. Има написана тема по въпроса с ксеноните. А това за рефлектора и ксенон е така защото ксеноновата крушка излъчва по ярка светлина и отблясаците са по големи. Сложи ксенон 3400к в единия и халохен в другия фар и сам ще разбереш.

това имах предвит и аз. на фара който имам си имаше лепенка, че не е за HID
и явно точно заради това, че чупи линията права и после под 45градуса до безкрай.

мерцедеса на майката е със фабричен ксенон. за европейския пазар линията която прави е права, леко нагоре под 45градуса и пак права.

в момента както са ми фаровете
Изображение

съм с ксенон 55вата 4300К

и често ми смигат през ноща.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 19 мар 2011 11:05

Всички лупи режат, както си обяснил, права линия, 45 градуса и пак права! Само рефлекторните фарове режат под ъгъл 45 и продължава само нагоре! Затова е и написано да не се слага HID - с изключение на няколко недоразумения всички коли с ксенон поставен оригинално са с лупи, затова и на рефлекторните фарове е пишело да не се слага! Сега ако ъти светкат, просто си наведи малко фарчетата надолу, явно много си ги вирнал! Принципно при положението с лупите, трябва да виждаш как ти реже пътя светлината и отстрани правата линия трябва да е низходяща към пътя, а не хоризонтална или възходяща!

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Съб 19 мар 2011 11:32

Koksan написа:Всички лупи режат, както си обяснил, права линия, 45 градуса и пак права! Само рефлекторните фарове режат под ъгъл 45 и продължава само нагоре! Затова е и написано да не се слага HID - с изключение на няколко недоразумения всички коли с ксенон поставен оригинално са с лупи, затова и на рефлекторните фарове е пишело да не се слага! Сега ако ъти светкат, просто си наведи малко фарчетата надолу, явно много си ги вирнал! Принципно при положението с лупите, трябва да виждаш как ти реже пътя светлината и отстрани правата линия трябва да е низходяща към пътя, а не хоризонтална или възходяща!

колега много ти е грешна информацията

Потребителски аватар
m_e_g_i90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_e_g_i90 » Чет 09 юни 2011 16:05

Може ли да питам нещо ;) или по-скоро да помоля за съвет.Имам VW Polo 1.0 и нищо не виждам с халогенните фарове,а си светят добре,но не знам дали мога да си сложа ксенон,защото съм чувала,че заслепяват другите,може ли някой да ме посъветва какво да направя и колко ще ми излезне това удоволствие?Благодаря предварително и съжалявам,че може би задавам тъпи въпроси,но съм начинаеща още :kissy: :talk:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 09 юни 2011 16:13

най-добрия вариант е фарове с лупи и ксенон.
Както сама си забелязала, по пътищата най-често се движат автомобили без лупи. Съответно светлината се разпръсква от целия рефлектор, отразява се насреща и заслепява другите водачи.
Принципно може да сложиш ксенон без лупа във фара. Няма никакъв проблем.

Потребителски аватар
m_e_g_i90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_e_g_i90 » Чет 09 юни 2011 16:52

Благодаря много :drive ,значи по-добрия вариант е с лупа,а и не искам да заслепявам никого непиятно е все пак.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 10 юни 2011 19:45

Колежката, сложи си Osram NightBreaker Plus, иди на реглаж на фаровете и ако пак не виждаш вече мисли за по-скъпия вариант лупи/фарове с лупи.. С ксенон на рефлектори няма начин да не заслепяваш. Халогенните крушки ако са светили продължително постепенно отслабват (жичката се разпрашва), така че може да се окаже че и само със смяната им ще се реши проблема. И задължително реглаж за да се вдигнат колкото трябва - в момента може да са прекалено забити...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”