Локатор за автоматични камери с радари

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Локатор за автоматични камери с радари

Мнениеот Sanq_Belov » Сря 16 мар 2011 18:22

Искам да попитам някой колега дали е виждал или работил с такова устроиство защото ми се вижда интересно и ако върши работа ще си заслужава...
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/rad ... forad_v4e/
Това е въпросното устроиство...

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Re: ЛОКАТОР ЗА АВТОМАТИЧНИ КАМЕРИ С РАДАРИ

Мнениеот kriso_g » Сря 16 мар 2011 18:24

хммм дано някои работил с такова нещо се изкаже,че и на мен ми стана много интересно :)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 16 мар 2011 18:25

Не е готино.Това и най смешната навигация го има

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Сря 16 мар 2011 18:28

Значи по-добре навигация със вградени карти с камерите отколкото това така ли??

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 16 мар 2011 18:40

Sanq_Belov написа:Значи по-добре навигация със вградени карти с камерите отколкото това така ли??

Ма разбира се :!: На телефона съм сложил уж най новата карта на спеед камерите само дето не съм я тествал още.А това тук за 135 лева ,то по добре дай още 100 тина и си земи навигация,кеф ти маршрут,кеф ти гласови инструкции,кеф ти POI точки,скоростомер и т н.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 16 мар 2011 20:26

Камерите се засичат на Ка честота от всеки обикновен детектор. Нямат нищо специално както беше анонсирано от КАТ в началото. Уловката е там че се засичат отзад, а така сигнала им става по-слаб и съответно трябва малко по-хубав детектор. :wink: Пък "бронираните" кутии на GPS-а дето излизат, не винаги са пълни повечето, в 90% от случаите няма радар вътре. mhihi
Ето едно малко ревю. Гледаме последните стойности- Ka Radar From Behind. Това ни интересува. Аз съм с въпросния Cobra 9110 и ги хващам от 200 300 метра някъде. Има ли радар в кутията или не. Сега сигурно има и много по-добри детектори вече. mhihi
http://www.radartest.com/article.asp?articleid=2003
Успех. mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 16 мар 2011 21:18

black` написа:Камерите се засичат на Ка честота от всеки обикновен детектор. Нямат нищо специално както беше анонсирано от КАТ в началото. Уловката е там че се засичат отзад, а така сигнала им става по-слаб и съответно трябва малко по-хубав детектор. :wink: Пък "бронираните" кутии на GPS-а дето излизат, не винаги са пълни повечето, в 90% от случаите няма радар вътре. mhihi
Ето едно малко ревю. Гледаме последните стойности- Ka Radar From Behind. Това ни интересува. Аз съм с въпросния Cobra 9110 и ги хващам от 200 300 метра някъде. Има ли радар в кутията или не. Сега сигурно има и много по-добри детектори вече. mhihi
http://www.radartest.com/article.asp?articleid=2003
Успех. mhihi

много вярно :да:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 16 мар 2011 22:08

На добрия локатор е спазването на ограниченията. За мен най-доброто като вариант е навигация и радар детектор малко по-висок клас и пак няма да има 100% защита от някой полицай скрит в храст с радар и камера.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 мар 2011 0:22

Sanq_Belov написа:Значи по-добре навигация със вградени карти с камерите отколкото това така ли??

:да:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Локатор за автоматични камери с радари

Мнениеот Layer » Чет 17 мар 2011 11:10

Голяма глупост е това,както е казал по горе един колега.
това го има най смешния GPS.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 17 мар 2011 13:14

Ето го в още една форма ..и на добра цена mhihi mhihi http://www.google.bg/images?q=gps%20%D0 ... 80&bih=804

Изображение

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 17 мар 2011 17:14

Layer написа:Голяма глупост е това,както е казал по горе един колега.
това го има най смешния GPS.

още повече, че картите на гпс-а се ъпдейтват, съответно и базата данни с камерите.. а това животно едва ли се ъпдейтва ( мързеше ме да чета спецификациите му )

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Чет 17 мар 2011 19:08

Аз използвам навигацията в телефона си със Igo8 и най-актуалните карти (всичко го има кракнато в нета).
Навигацията почва да писука с много ясен звук още на 500-600 метра преди камерата, като на дисплея се показва ограниченито и разстоянието до камерата. Има режим да предупреждава само ако карам с по-висока скорост от ограничението на камерата. Освен това като "спийдкамера" можеш да добавяш свои лични координати, така че можеш да направиш така, че да те предупреждава и преди редовни полицейски засади или преди някой опасен участък. На моя gps така съм си добавил най-опасните кръстовища извънградско и си ме предупреждава преди тях.

Единствено трябва зарядно от запалката (струва 30-40 лв) и можеш да го закрепиш и на пепелника или някъде по средната конзола. Самата гласова навигация има и други чудесни екстри като например ти казва: "в кръговото отбийте на третата отбивка" или "сред 800 метра придържайте в ляво на детелината".
Въобще много по-добре е да си купиш gsm с навигация, като даже може да е някоя евтина Nokia E52, все пак дори само гласовите команди са полезни. Ако караш по някой маршрут по-често запомняш координатите на полицейските засади и после си ги добавяш в телефона и си 100% защитен.

Имай предвид обаче, че телефона в режим на навигация държи около 4 часа (и Nokia N97 и Samsung Omnia 2 ми държат по толкова), така че без зарядно си е мъка. А и май няма вариант да провеждаш разговор в режим GPS.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 17 мар 2011 23:15

http://www.dealextreme.com/p/car-windsh ... -5cm-41529
това ти решава проблеми по заклещване на телефона в пепелника и т.н. mhihi
Иначе предимството да си с китайски телефон - microusb кабел - 2лв в технополис
и едно те такова:
http://www.dealextreme.com/p/car-cigare ... -24v-48029

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Чет 24 мар 2011 21:30

Нещо което върши добра работа за телефон е trapster (http://www.trapster.com/) - има го за всякакви смартфони и колкото по-популярно става в България толкова по-добра работа ще върши. Случвало ми се е да ме предупреждава за катастрофа пред мен, станала преди 10 минути. Можеш в реално време да докладваш за полицейски патрули, камери, ремонти, хлъзгав път, катастрофи, прегазени животни и т.н. В рамките на около минута тази информация става достъпна за хората в околността. Друга много полезна особеност е, че съответните обекти expire-ват след някакво време ако не биват потвърдени. Ако примерно някой репортне катастрофа или полицейски патрул и няколко часа никой друг не потвърди, съответния обект не се показва повече на преминаващите в близост. Същото е и с камерите - ако видите в софтуера камера, която реално не съществува можете да гласувате отрицателно за нея - като събере достатъчно отрицателни вотове си изчезва. Това по принцип е проблем на повечето подобни софтуери - с течение на времето базите им се пълнят с обекти, които не са актуални. Подхода с потвърждаването или отричането на обектите в trapster поддържа актуалността на данните.

Един български софтуер, който работи само на андроид платформи е "антирадар" (https://market.android.com/details?id=c ... rch_result). Показва камери и полицейски постове в България. Недостатък е, че не може от телефона да се репортва обект - трябва да се отиде на сайта на приложението (http://antiradar.braindumpz.com/) и там да се обяви съответния обект. На мен това ми изглежда неудобно, но все пак приложението е полезно и според мен заслужава да бъде насърчено да се развива. Май можеше да работи и offline (без постоянна връзка към интернет), но никога не съм се опитвал да го правя. Ако е вярно - това е предимство пред trapster ако човек няма дейта план на телефона. Но пък смартфон без дейта план е рядко срещано явление даже и в България. Иначе trapster-a прави около 10-15 MB трафик от София до Бургас. Антирадара не съм го засичал колко трафик прави, но предполагам по-малко.

Намислил съм да купя някакъв евтин 7-10" андроид таблет с 3G за колата, слагам му едно iGO, GoogleMaps, Trapster и уволнявам всякакви отделни навигации, плеъри и други джвъчки :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”