Катализатор
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз карам Нисан Примера и не сьм са се интерисувал за голф. но трябва да си тарсиш за твоя двигател. Ако в Карлово има някакво представителство на голф иди и поразпитаи или пьк ела до Пловдив тук поне сервизи бол. И аз ще трябва да разпитам за голфа на бащата ама за сега варви добре и не губи мошност така 4е не барзам. успех
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Ми в Карлово магазините за гарнета сещаи се.Ама аз живея основно в СФ и тук положението е същото викат кажи колко е разстоянието и си избираи гарне.Незнам ти как си поръчал за определен мотор-в такъв случеи ползата от резонатора е безспорна.
P.S.Днес изтърбуших катализатора.Ама беше кам 7 часа в наи големите задраствания а и неска на полицията нещо и беше станало и са на сякаде(то от ена седмица е така)и неможах да я засила да видя за разликата.Амам имам усещането че по леко и плавно дига обортите(ако не си въобразявам де).Ся ще хода до варна в петак и в Неделя кат се върна смятам да драсна цяла тема с впечатления как върви шум и т.н.
P.S.Днес изтърбуших катализатора.Ама беше кам 7 часа в наи големите задраствания а и неска на полицията нещо и беше станало и са на сякаде(то от ена седмица е така)и неможах да я засила да видя за разликата.Амам имам усещането че по леко и плавно дига обортите(ако не си въобразявам де).Ся ще хода до варна в петак и в Неделя кат се върна смятам да драсна цяла тема с впечатления как върви шум и т.н.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
АЕЕ мотор - сондата е горе веднага след изпускателният колектор.Махнах катализатора и сложих 1 хубва тръбичка. Шума е малко повече но над 4500 об, но е хубав .Назад си има гърнета.
@Ksdx986 Чак сега видях , че си от Варна. Иди до старата гара на крайезерният път в сервиза за ауспухи до будката на Кока Кола.
@Ksdx986 Чак сега видях , че си от Варна. Иди до старата гара на крайезерният път в сервиза за ауспухи до будката на Кока Кола.
Последна промяна от kris11 на Чет 03 авг 2006 14:00, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
При мен въпреки че сам дизел нещата са подобни.На празен ход можеш да разбереш че е по-шумна ако се доближиш до ауспуха-демек никога.Имам даже странното усещане че на шофйорското място звука е по-слаб може би щото нищо не го запушва,също ми се струва че двигателя си промени звука при празен ход ама наи-вероятно си въобразявам.При високи обороти звука леко бие на свистене което звучи според мен по-добре.В общи линии се промени акустиката ,но не стана по-шумна или дразнеща.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
GOLF_GT написа:Колеги кажете къде във София мога да си проверя катализатора дали ми е запушен или не,защото е най лесно да го изтърбуша но все пак не ми се действа на сляпо???
върви ли колата, смърди ли на развалени яйца, като спреш след дълго каране почервенял ли ти е катализатора-все симптоми на запушване...ако е ок що да го махаш
- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:GOLF_GT написа:Колеги кажете къде във София мога да си проверя катализатора дали ми е запушен или не,защото е най лесно да го изтърбуша но все пак не ми се действа на сляпо???
върви ли колата, смърди ли на развалени яйца, като спреш след дълго каране почервенял ли ти е катализатора-все симптоми на запушване...ако е ок що да го махаш
Колата си върви но като че ли от известно време стана по тромава и набира по бавно,но може и да си втълпявам понеже наскоро имах проблем със единия спирачен апарат,който ми задържаше.Но честно да ти кажа това с мириса на развалени яйца ми звучи малко като майтап.

Колеги, вчера ходих да ми махнат катализатора, за щастие успешно (поне за сега !!), но противно на очакванията ми промяна в звука почти нямаше!!! Немага да разбера защо се получи така! В момента нямам катализатор, имам средно гърне и спортно отзаде, но не се чува много, са мо в ниски обороти до 1500 ! На горе като дам гас се изчиства звука !! Преди да махна катализатора поне се чуваше до 1500 и после от 2500 на горе! Защо се получава така?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”