При много ниска скорост ми се пуска ABS
Преди го правеше много рядко, но откакто беше на майстор да прави носачите вече е всеки път.
Получава се при намаляване на скороста поd 20км/ч
почва да ръчка ABS
проблем abs
- boreto1977
- Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
- Двигател: AVF 2003 ACV 2001
Re: проблем abs
намести си датчиците на абс-а на предните колела.явно майстора ги е разбутал нещо при ремонта
-
- Автомобил:
- Двигател:
а ако може да ми кажеш къде точно се намират? 

-
- Автомобил: джета 2012г
- Двигател:
- Контакти:
и при мен го прави но при много ниска скорост.карах е на майстор с/у затвора,има bosh serviz,но там майстора каза че това е механичен abs и нема кокво да му се направи.втора ръка вил около 400лв.и т.н.караи си така 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А каква е колата?
При Пасат В5 и Ауди А4 редовно го има този проблем,причината е някой от 4-те датчика на АБС-а,който спира да дава сигнал под определена скорост и абс-а се задейства,без да има блокирало колело.Обикновено е единия от двата предни. Попадал съм на поне 5-6 такива случая в сервиза при тези коли.Диагностиката се прави през VAG-Com,като не се гледа за грешки (няма да даде кой датчик е),а се гледат показанията на 4-те датчика на АБС-а при движение на колата и в момента на задействане на системата.Понякога се оправя само с наместване на датчик,друг път се оправя след смяната му.
Ако там няма проблем - проблема наистина е в контролера на АБС-а,но това се случва много много много рядко.

При Пасат В5 и Ауди А4 редовно го има този проблем,причината е някой от 4-те датчика на АБС-а,който спира да дава сигнал под определена скорост и абс-а се задейства,без да има блокирало колело.Обикновено е единия от двата предни. Попадал съм на поне 5-6 такива случая в сервиза при тези коли.Диагностиката се прави през VAG-Com,като не се гледа за грешки (няма да даде кой датчик е),а се гледат показанията на 4-те датчика на АБС-а при движение на колата и в момента на задействане на системата.Понякога се оправя само с наместване на датчик,друг път се оправя след смяната му.
Ако там няма проблем - проблема наистина е в контролера на АБС-а,но това се случва много много много рядко.

-
- Автомобил: джета 2012г
- Двигател:
- Контакти:
при мен е 94г.1,8абс-мотор,гледам и колегата пуснал темата не е споменал каква е колата
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
shimbi написа:при мен е 94г.1,8абс-мотор,гледам и колегата пуснал темата не е споменал каква е колата
Ти също,както и той имаш 4 датчика и е възможно да имаш проблем,подобен на горе описания за по-новите,макар че не ми се е случвало до сега.При теб спокойно може да е механичен проблем,понеже си с АБС от тип Тевес мк 4,които не са сред най-успешните на света

Доколкото си спомням и на тях може да се четат данни на датчиците по отделно през софтуера.

-
- Автомобил:
- Двигател:
B5 1.8T 97г.
и аз мисля, че е някой от датчиците, но незная каде се намират.
а компа с vag-com ми се прецака
та ако може да кажете къде са преди да се завирам под колата
а ABS модула преди време си го ремонтирах сам и спестих торба с пари....та силно се надявам да не е той.

а ABS модула преди време си го ремонтирах сам и спестих торба с пари....та силно се надявам да не е той.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
DanielOG написа:B5 1.8T 97г.
Правил ли си ремонт на прекъсната нишка(връзка) на захранването в блока?Най-добре е да и направиш диагнностика все пак(знам,че ти е скапан компа,ама така е най-лесно...)!
-
- Автомобил:
- Двигател:
да преди време ми светна abs лампата и така ремонтирах модула....
Мнението ми съвпада с това на zfa159 , че диагностиката е необходимо да се направи в движение-само така, ще разбереш точно в кое колело е проблема!
Има голяма вероятност при работата по носачите да се е променила настройката на датчика спрямо "гребена" на главината.Същия проблем се получава и при увеличен луфт в стягането на главините( особенно на задните заради тяхното специфично натягане)ABS-а свети при ниска скорост. Случвало се е и на моя автомобил и въпреки, че се занимавам с ремонти ми трябваше 2-3 дена да открия причината . Ако нямаш възможност за диагностика в момента направи един по-обстоен оглед на стягането на главините и закрепването на гребените с прорезите и около ремонта на носачите-става бързо и безплатно!
Има голяма вероятност при работата по носачите да се е променила настройката на датчика спрямо "гребена" на главината.Същия проблем се получава и при увеличен луфт в стягането на главините( особенно на задните заради тяхното специфично натягане)ABS-а свети при ниска скорост. Случвало се е и на моя автомобил и въпреки, че се занимавам с ремонти ми трябваше 2-3 дена да открия причината . Ако нямаш възможност за диагностика в момента направи един по-обстоен оглед на стягането на главините и закрепването на гребените с прорезите и около ремонта на носачите-става бързо и безплатно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
а как се прави диагностика в движение с VAG-COM?
иначе грешка на ABS не дава.
иначе грешка на ABS не дава.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:А каква е колата?
Колегата е описал процедурата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
та въпроса ми е къде точно се гледат показанията на датчиците в VAG-COM
и при движение в един момент ми изписва, че няма връзка с контролера!?
и при движение в един момент ми изписва, че няма връзка с контролера!?