Въпрос за Фиш

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Въпрос за Фиш

Мнениеот iliankocov » Чет 17 мар 2011 22:08

Здравейте колеги! Имам едно въпросче - могат ли да ти напишат фиш, щото не ти работи осветлението на номера в 1:30 на обяд?
И какво точно се пише, щот днес полицая ми се прави на отворен и ми вади бланките с фишовете и бланките с актовете и ми вика "Сега кво да те правА"
Ако имам резервна крушка мога ли да си я сменя на място?
Ако някой от вас има закона под ръка нека постне къде точно е написано за споменатите погоре неща! Благодаря и лека вечер!

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за Фиш

Мнениеот Nafta » Пет 18 мар 2011 0:20

Точно не мога да ти напиша, ама 100 % имаш право поне при осветлението да си отстраниш повредата на място.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 18 мар 2011 10:51

През деня, през нощта, събота, неделя, не ти ли свети някоя крушка (било то на фар, на стоп, на габарит, на номер) могат да те санкционират, ако неможеш да си отстраниш повредата на място.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 18 мар 2011 11:08

iliankocov написа:... и ми вади бланките с фишовете и бланките с актовете и ми вика "Сега кво да те правА"

Това демонстративно вадене на бланки е да те подсети, че трябва да "почерпиш". mhihi Иначе си в нарушение, независимо ден ли е или нощ - имаш неизправност по колата. Но ако подходиш с благ тон и хрисимо поведение, ще ти се размине. Иначе и да имаш крушка и да я сменяш на място, файда няма, защото в момента на проверката си имал неизправност. Това е като да те проверят и си без колан, но да го сложиш после.
Предполагам ти се е разминало, но ще имаш едно наум за в бъдеще. :да:

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 18 мар 2011 11:26

Ljubon написа:
iliankocov написа:... и ми вади бланките с фишовете и бланките с актовете и ми вика "Сега кво да те правА"

Това демонстративно вадене на бланки е да те подсети, че трябва да "почерпиш". mhihi Иначе си в нарушение, независимо ден ли е или нощ - имаш неизправност по колата. Но ако подходиш с благ тон и хрисимо поведение, ще ти се размине. Иначе и да имаш крушка и да я сменяш на място, файда няма, защото в момента на проверката си имал неизправност. Това е като да те проверят и си без колан, но да го сложиш после.
Предполагам ти се е разминало, но ще имаш едно наум за в бъдеще. :да:

Не е така! Ти имаш резервната част и си готов да смениш на място... полицая няма от къде да е сигурен че повредата не е възникнала по време на пътуване и при условие че ти индикация нямаш за тая лампа и е трудно забележима(през деня) няма право да те глобява, но има право да те накара да си я смениш пред него!

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пет 18 мар 2011 12:20

С едно приятелче така ни спряха в 10- 10 и нещо вечерта с изгоряла крушка на фара , но нямахме налична да сменим и минахме с уговорката да отидем до близката бензиностанция и да я смениме. Така и направихме, само минахе после и мигнахме с фаровете да видят, че е готово. Както нямаше крушка можеше да изгорим, просто бяха печени..иначе имаш право само на място да оправиш повредата.

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Пет 18 мар 2011 12:45

Няма значение часа или деня,но ако подмениш крушката с нова няма да имаш фиш или акт.Конкретно за крушките правилно са ти написали другите ,че те могат да изгорят по всяко време,но ако я смениш нямаш проблеми.

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пет 18 мар 2011 13:29

Barboukov написа:През деня, през нощта, събота, неделя, не ти ли свети някоя крушка (било то на фар, на стоп, на габарит, на номер) могат да те санкционират, ако неможеш да си отстраниш повредата на място.

:да: точно така

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пет 18 мар 2011 20:09

за без осветление на задния номер в момента имам да плащам акт и беше 30 или 40лв ...единия е за паяк другия за осветлението ,който знае колко е за паяка ще помогне и колко е за осветлението....иначе преди единия ми ксенон гаснеше от дупки и за да тръгне трябваше да се спрът фаровете и пак да се пуснат..тогава ме спираха почти всяка вечер и винаги минавах ( е как да не свети)(колата е загасена) пускам фаровете и хоп светят 2та....винаги са ме пускали....иначе знам ,че се продават едни комплекти мисля на филипс бяха с всички видове крушки (или повечето де) по 1,2 бройки както и няколко бушнчета,който са точно за такива случай на авария да я отсраниш и да минеш без глоба!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”