Изгубих си документитe-Намерени!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Изгубих си документитe-Намерени!

Мнениеот Dizel_fen » Чет 17 мар 2011 20:21

Здравейте колеги :bowdown .По-някакво нещастно стечение на обстоятелствата-когато съм излизал от колата ми е паднало портмонето и сега съм без документи :banghead: .Лична карта,шофьорска книжка,малкият талон на колата,талона за точките,талона за прегледа,дебитна карта и малко пари! Парите не ги търся и не ме е яд за тях,но много ме е яд, че трябва да мина цялата бюрократична машина отново! Това е отвратително,освен глобите ,които трябва да платя,трябва и да обикалям по гишета 1 месец.Утре ще ходя в банката да спра дебитната карта,а за останалото ще изчакам до понеделник ако случаино ми ги върнат.Та въпроса ми е -ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е преживял издаването на нови документи след изгубване-да помогне със съвет как да реагирам и бързо издам нови документи! Има ли някакви тънкости които са важни и първо лична карта ли трябва да извадя?

Последна промяна от Dizel_fen на Пон 21 мар 2011 7:51, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Изгубих си документите-Какво да правя?

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 17 мар 2011 20:25

Ходи ги обяви за изгубени-откраднати веднага за да не се обзаведеш с някой кредит до понеделник :idea:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 17 мар 2011 20:29

KirilGeorgiev написа:Ходи ги обяви за изгубени-откраднати веднага за да не се обзаведеш с някой кредит до понеделник :idea:

:да:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 17 мар 2011 20:32

Веднага се обаждаш да ти спрат картите.
Колата също си прибери ако питаш мен на паркинг.
Документите са ти откраднати, не изгубени.
Някакви цигани са те разминали в трамвая, примерно.

Потребителски аватар
4[e]motion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4[e]motion » Чет 17 мар 2011 20:38

Конкретно мога да кажа за личната и шофьорската. Пишат ти акт, подаваш документи за нови с акта. След 20-30 дни ти излиза наказателното постановление с глобата за загубените/откраднати документи. За да си вземеш новите документи, трябва да си платил акта и да покажеш бордерото от банката.
За талоните на колата нямам идея.

Стискам палци и се надявам поне в КАТ да не се заядат за талоните за колата и точките!

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Чет 17 мар 2011 20:49

Малко трудно в хасковския трамвай да му ги откраднат :drunk
Иначе Милослав е напълно прав -> Колега Дизел Фен - веднага спри всички карти и си обяви документите за откраднати. Дано няма допълнителни главоболия.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Чет 17 мар 2011 20:56

Направо не ми се мисли-яко се прецаках. За дебитната карта утре ще се обадя да я спрат! За личната се притеснявам-за кредита.То сега банките на стабилни хора не дават кредити-та камо ли на мен,при положение,че нямам здравни осигуровки! Но все пак е възможна няква далавера! Но полицая по телефона ми каза да изчакам поне 2-3 дена до понеделник,защото много хора ги намирали и предавали в полицията.Та ще проверя в понеделник-тогава почивам и ако не са там ще ги обявя за откраднати!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 17 мар 2011 20:57

А бе момче, не четеш ли, мързи ли те не знам :)
Обади се да ти спрат дебитната карта моментално :)

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Чет 17 мар 2011 21:00

Брат ми миналата година в Каварна на Рок Феста си губи портфейла с всички документи, книжки и т.н. На следващия ден го обявява в Каварненската полиция за загубено, и след 2 часа му звънят полицаите, че е намерено и да си го взима - дори с парите вътре било. Така, че има още съвестни граждани, дано и при теб се получи така. Успех, колега! :да:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 17 мар 2011 21:15

Дебитната карта както и кредитната сама по себе си не е опасно да ги загубиш :idea: стига да не държиш пин кодовете в портфейла си :beat_butt2 .Но личната карта си е сериозно нещо и ще ти кажа защо-колегата го намекна-отива късметлията със портфейла ти в джет кредит например или някоя "институция" от рода "кредит срещу лична карта само за 15 мин".Нататъка мисля че се сещаш продължението.... :banghead:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 17 мар 2011 21:26

Колега, моли се някои дядо, или баба да ти намери документите с портфейла, ако е някой млад човек, сигурно вече ги е хвърлил в някой кош! Но не изключвам ситуацията да ти ги върнат, както стана и при мен! Господ да дава здраве на такива хора!
Та ако недай си боже не си намериш документите, или не ти ги върнат! До колкото знам слагали глоба за лична карта изгубена :? За останалите неща, трябва да си намериш документите за да си изкараш наново шоф. книжка а именно там където са БЧК, талоните и документа от инструктора и изваждаш копие също и на новата лична карта и в кат даваш да ти изкарат нова! Но дано не с тигаш до там, че филма е голям! :?

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 17 мар 2011 21:37

Спри си дебитната карта веднага и обяви възможно най-бързо документите за откраднати-първо глобата е по-малка второ ако някой е взел портфейла ти заради парите и е изхвърлил документите може да ги намери някой съвестен гражданин да ги занесе в полицията и и да ти ги върнат. А за кредита не разчитай на това че не отпускат кредити. Хората, които се занимават с това имат вътрешни хора в банките. Виждал съм как отпускат 3000 лв на клошар.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 18 мар 2011 9:37

Върни се и обиколи всички магазини, будки и подобни наоколо да питаш. Ако някой ги е намерил е твърде вероятно да ги е дал на най-близката магазинерка.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 18 мар 2011 9:43

колегата с актовете-няма такива глупости. нищо не ти пишат.
отиваш в милицията и ги обявяваш за изгубени. глобата е 2 лева или нещо подобно. дават ти протокол с описание на документите и чакаш за лична карта. с личната карта и големия талон на колата отиваш в кат и си вадиш дубликат на книжката (ако не ти изтича срока й или си я сменил наскоро-няма нужда от медицинско, само снимки). даваш големия талон и ти издават нов сет талони за колата, на които пише "дубликат". което ми е странно, защото са сменени изцяло-на какво са дубликат? ма това е фирма кат все пак...
така стана при мене ноември миналата година.
само дето на мене ми ги откраднаха, но процедурата е същата.
и си пази протокола от милицията доживот! с него доказваш че след тая дата личната ти карта и всичките документи вече не са били твои. каквото и да стане-с това излизаш сух от водата. :012:

забравих много важно нещо!
книжката ти никакъв документ не я заменя! така че нямаш право да караш, докато не ти издадат дубликат! аз карах с протокола от милицията и ме спряха и ми го обясниха най надлежно срещу малка сума и много разправии... death :dummy: :не:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 18 мар 2011 10:01

vaskoto1 написа:няма нужда от медицинско, само снимки

Не трябват снимки, защото снимат на място, такава е системата вече.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”