За удоволствието което създава VW!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: За удоволствието което създава VW!!!

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 15 фев 2011 17:46

IceHeart написа:Колеги, честно да си кажа, досега съм карал различни коли, но никоя не е създавала удоволствие и лукс, както създава новата кола!
Просто на тия пътища, имам чувството че ако карам някой S-класа, ще се разпадне, вие за удоволствие разправяте! Ако някой западняк или чужденец земе да прочете темата ще умре от смях, че се радваме на коли от моргата, поне повечето от нас, карат Щайги на по 10, 20 години! Много добре знаем че се заблуждаваме че караме коли, а прогнили консервени кутии! Нека никой не се засяга, а да се замисли че просто колите са ни гола вода! Но и аз карам такава касетка, поради простата причнина че немога да си позволя нещо ново!

Така е колега :) и аз съм на това мнение :) хората на запад не задържат стари коли. Карат ги по 5 6 години и ходят и си купуват нови. Отиват сключват договор за 5 години, след като изтече лизинга ти дават нова кола, а тая старата ти дават 3000 евро за рециклация.

Преди няколко дена някой ми каза, че немците спрели да си продават 2-ра употреба коли, защото нали им дават пари за рециклация, а това им излизало по-изгодно от колко да ги продават :)

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 15 фев 2011 18:06

Колеги , с последните няколко отговора не съм много съгласен - първо за какви гнилочи говорите - ако колата е добре поддържана няма проблеми на колкото и години да е, ако е само карана без ремонти - какво очаквате.Колкото до новите коли - не са много по-комфортни от старите от техния клас.Да вземем например s класите - новите са с повече екстри, но самата возия , здравината и качеството не е по-добро от на старите такива от средата на 90-те.Най-новите коли са просто раздути вътре с много пластмаси и толкова излишни глезотийки,че се губи чара , ето например едно ауди б4 92 г и едно ауди а4 2003 г. ами това последното вътре е много по-тясно, окачването е много по-слабо, данъка е много по-скъп, ремонтите , както и самите коли, освен това искам да ви кажа че именно в България се карат най-луксозните и големи коли и джипове.Тук всеки замогнал се по един или друг начин изсипва един куп пари по-скоро заради респекта отколкото заради самата кола.Замислете се!

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Сря 16 фев 2011 11:23

Но в новите коли нивата на активна и пасивна безопастност са на съвсем друго ниво.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 16 фев 2011 12:32

Аз нарочно го бъзикнах колегата в предния си пост (без лоши чувства разбира се)че чак да не яде и спи само и само да си ремонтира любимата Астра ми се видя почти смешно.
До сега съм сменил четири коли и както каза колегата по-горе в нито една от тях не съм изпитвал кой знае какво удоволствие от шофирането,да не говорим пък за изпадане в сантименталности по-някаква 10-15 годишна ламаринена кошница :screwy mhihi
Малко се преиграва в тази тема,зрели мъже да говорят с напиращи сълзи в очите как по-убаво от Полото и Голфа дет са им набори няма и като седнат вътре ураган от чувства да струи от всякъде че и за нищо на света да не се разделят с него,ме карат да остана дълбоко замислен :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 16 фев 2011 12:46

forski написа:Аз нарочно го бъзикнах колегата в предния си пост (без лоши чувства разбира се)че чак да не яде и спи само и само да си ремонтира любимата Астра ми се видя почти смешно.
До сега съм сменил четири коли и както каза колегата по-горе в нито една от тях не съм изпитвал кой знае какво удоволствие от шофирането,да не говорим пък за изпадане в сантименталности по-някаква 10-15 годишна ламаринена кошница :screwy mhihi
Малко се преиграва в тази тема,зрели мъже да говорят с напиращи сълзи в очите как по-убаво от Полото и Голфа дет са им набори няма и като седнат вътре ураган от чувства да струи от всякъде че и за нищо на света да не се разделят с него,ме карат да остана дълбоко замислен :roll: :roll: :roll:

Колега, има хора които им доставя удоволствие да се грижат за автомобилите си, доставя им удоволствие да ги карат, гледат, обсъждат и тн.
Това са техните играчки, тяхното хоби, техния начин да си доставят удоволствие. Не би трябвало да ти е смешно или да се подиграваш на такива хора.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 16 фев 2011 12:49

Не се подигравам колега само ми е малко странно :roll:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 16 фев 2011 13:09

forski написа:Аз нарочно го бъзикнах колегата в предния си пост (без лоши чувства разбира се)че чак да не яде и спи само и само да си ремонтира любимата Астра ми се видя почти смешно.

Колега, каква е тази дискриминация :Mr Green Fun ...можеше да споменеш и Пасат все пак...а и 10-15 годишни - караме си и 20-21 годишни все още и поне скоро на мен не ми се разделя с любимата "кошница"! Явно има различна степен на "облъченост от сектата" love.vw или разполагаме с повечко време, де да знам... :да:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 16 фев 2011 14:15

До колегата , който бе писал за безопасността в по-новите коли - ами отново не съм много съгласен. Има много примери, в които има трагични случаи в нови коли, бъкани с екстри.Всичко зависи от скоростта. Ти карай с 200 - пък се надявай на екстрите да те спасят.Забравете ги тези глупости.Ще дам само един пример - в населено място преди няколко години млад водач загива след като джипа БМВ Х 5 ,който управлява , се забива в спрял тир.Преди това е изгубил контрол заради влизане в голяма локва с несъобразена скорост.Е къде е безопасността питам аз БМВ Х 5 - едва ли му липсват глезотийки, защити , еърбегове и т.н.Всичко опира до скоростта!

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Сря 16 фев 2011 14:23

Пак започнахме с разтягането на локуми, ако караш с 200 много ясно, че няма да оцелееш, но при равни други условия изобщо няма база за сравнение. При новите коли спирачките за в пъти по-добри, има понятия като зони на деформация, по-добри въздушни възглавници, системи за сигурност и тн. Мисля, че по този въпрос няма място за спор.

Последна промяна от Burner_inc на Чет 17 фев 2011 0:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Сря 16 фев 2011 21:51

Burner_inc написа:Пак започнахме с разтягането на локуми, ако караш с 200 много ясно, че няма да оцелееш, но при равни други условия изобщо няма база за сравнение. При новите коли спираяките за в пъти по-добри, има понятия като зони на деформация, по-добри въздушни възглавници, системи за сигурност и тн. Мисля, че по този въпрос няма място за спор.

:да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 18 фев 2011 19:51

Petrolhead написа:

Колега, има хора които им доставя удоволствие да се грижат за автомобилите си, доставя им удоволствие да ги карат, гледат, обсъждат и тн.Това са техните играчки, тяхното хоби, техния начин да си доставят удоволствие. Не би трябвало да ти е смешно или да се подиграваш на такива хора.

:да: :да: :да: И аз съм един от тях...

Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Мнениеот predator4o » Нед 20 фев 2011 0:58

joker написа:
Petrolhead написа:
forski написа:...

Колега, има хора които им доставя удоволствие да се грижат за автомобилите си, доставя им удоволствие да ги карат, гледат, обсъждат и тн.Това са техните играчки, тяхното хоби, техния начин да си доставят удоволствие. Не би трябвало да ти е смешно или да се подиграваш на такива хора.

mhihi И никога няма да си само ти mhihi Бъди сигурен love.vw

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Пет 18 мар 2011 10:33

nokiangage написа:

Колега, каква е тази дискриминация :Mr Green Fun ...можеше да споменеш и Пасат все пак...а и 10-15 годишни - караме си и 20-21 годишни все още и поне скоро на мен не ми се разделя с любимата "кошница"! Явно има различна степен на "облъченост от сектата" love.vw или разполагаме с повечко време, де да знам... :да:

той никога не е изпитвал това чувство и няма как да знае :012:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пет 18 мар 2011 16:21

predator4o написа:
joker написа:
Petrolhead написа:
forski написа:...

mhihi И никога няма да си само ти mhihi Бъди сигурен love.vw

Подкрепям :да: love.vw :да:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 18 мар 2011 20:35

Да ви кажа,днес пристигам пак в Англия и хората си имат коли,при това доста скъпи,ама си карат и поддържат единиците и двойките в перфектно състояние и това ми пълни душата...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”