поръчвам си 4 летни гуми от колега- обявата
за 250 лева 4те са перфектни
мога да ти поема куриера като бонус205/45/17, ДОТ 2007, грайфер 6мм,
пристигат:
видях ги мислих да не ги взема, после се върнах пак и ти ги платих. щото ако не ги взема ще те вкарам с много пари с транспорта. Гумите са здрави, нямат балони и т.н, но няма и много живот в тях, спукани са от каране. Това е гума за закърпване на положението- незнам къде и какво си мерил, но тази гума аз не отмерих повече от 4.9мм грайфер, да не говорим че на места стига до 4.6мм което говори за неравномерно износване
Трябваше да подменят старите ми на близо 3.5мм грайфер!!!

Естествено такава гума просто не ми трябва, независимо от цената, марката и т.н. това е гума за закърпване на положението. М/у другото с транпспорта и монтажа, цената се върза като да си купя 2 гуми нови гуми среден клас!
Много ме хвана яд, че продавача ме будалка имах пълното основание да откажа пратката, но въпреки това постъпих смятам човешки.
Понеже имах път към София в рамките до месец максимум, реших да ги платя и като пътувам до столицата да му ги върна, за да му спестя парите по куриери. 4 гуми са не малка пратка и става въпрос за сума от 50 че и нагоре лева. Както е и на фона на малко над 200лв, набубтваненто би било крайно неприятно и още повече това става около празниците- в последния работен ден на 2010г!!! Пак казвам най-лесно би ми било да ги откажа, вместо да ги разкарвам и да се ангажирам с тях, за да спестя на човека разходите.
Взех ги и веднага му написах съобщение че сделка няма, защо няма и какво ще направим. Вместо да оцени жеста, това лице ми опътна яко нервите и ми преобърна представите за колегиално отношение. Отказа да си ги вземе!!! Съобщенията ги пазя, така че ще потвърдят думите ми... общо взето за това става въпрос:
Опитай се просто да погледнеш пак на нещата.
Аз, от моя страна, съм с чиста съвест, показал съм снимки, корегирал съм цена и т.н.
Съжелявам ако по някакъв начин си огорчен, но вярвам, че точно след като сложиш гумите ще разбереш, че всъщност печелившия си ти!
ти си видял стоката, приел си и т.н., с което си потвърдил, че си съгласен.
като не са ти харесали просто да не си ги взел. имал си тази възможност.
това е от мен.
Бях си казал майната му, ще избутам лятото с тях... Тия дни ги слагам, тресат и не е възможно колата да държи права линия, страшно дърпа на една страна... Въртях леви/десни,задни/предни... просто гумите както още в началото бях писал на лични, са неравномерно износени. Абсолютнни боклуци!
Тая работа няма да стане... това вече ми идва прекалено, освен нагло, почва да ми звучи чак подигравателно... "Храни куче да те лае.. дет' се вика...
Темата я пускам с идеята да се разгледа коректността му като член на форума, не за уреждане на финасовата част(очевидно там ще се търсят други начини за решаването и)
за мен е некоректен по две основни причини:
1. лъже в описанието на това което продава, напълно съзнателно е, няма как да се заблуди в случая
2. в отношението си...
Знам че много хора съвсем простичко щяха да откажат пратката и продавача да се спасява, но аз съм аз... такъв съм. Отношенията ми с доста колеги от форума са на друго ниво... говоря и за части и за пари. Даже и в момента имам да давам на едно място, както и да вземам от друго... както и да е. Има едни неща..." дума" ..."доверие" дето някои душички злоупотребяват с тях, казвам го с голяма неприязън и отвращение...