Изключително некоректно отношение на съфорумец

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Изключително некоректно отношение на съфорумец

Мнениеот pe6kata » Пет 18 мар 2011 16:09

Случката е следната накратко:
поръчвам си 4 летни гуми от колега- обявата
за 250 лева 4те са перфектни
мога да ти поема куриера като бонус205/45/17, ДОТ 2007, грайфер 6мм,

пристигат:
видях ги мислих да не ги взема, после се върнах пак и ти ги платих. щото ако не ги взема ще те вкарам с много пари с транспорта. Гумите са здрави, нямат балони и т.н, но няма и много живот в тях, спукани са от каране. Това е гума за закърпване на положението- незнам къде и какво си мерил, но тази гума аз не отмерих повече от 4.9мм грайфер, да не говорим че на места стига до 4.6мм което говори за неравномерно износване

Трябваше да подменят старите ми на близо 3.5мм грайфер!!! :horror: :horror:

Естествено такава гума просто не ми трябва, независимо от цената, марката и т.н. това е гума за закърпване на положението. М/у другото с транпспорта и монтажа, цената се върза като да си купя 2 гуми нови гуми среден клас!
Много ме хвана яд, че продавача ме будалка имах пълното основание да откажа пратката, но въпреки това постъпих смятам човешки.
Понеже имах път към София в рамките до месец максимум, реших да ги платя и като пътувам до столицата да му ги върна, за да му спестя парите по куриери. 4 гуми са не малка пратка и става въпрос за сума от 50 че и нагоре лева. Както е и на фона на малко над 200лв, набубтваненто би било крайно неприятно и още повече това става около празниците- в последния работен ден на 2010г!!! Пак казвам най-лесно би ми било да ги откажа, вместо да ги разкарвам и да се ангажирам с тях, за да спестя на човека разходите.

Взех ги и веднага му написах съобщение че сделка няма, защо няма и какво ще направим. Вместо да оцени жеста, това лице ми опътна яко нервите и ми преобърна представите за колегиално отношение. Отказа да си ги вземе!!! Съобщенията ги пазя, така че ще потвърдят думите ми... общо взето за това става въпрос:
Опитай се просто да погледнеш пак на нещата.
Аз, от моя страна, съм с чиста съвест, показал съм снимки, корегирал съм цена и т.н.
Съжелявам ако по някакъв начин си огорчен, но вярвам, че точно след като сложиш гумите ще разбереш, че всъщност печелившия си ти!

ти си видял стоката, приел си и т.н., с което си потвърдил, че си съгласен.
като не са ти харесали просто да не си ги взел. имал си тази възможност.
това е от мен.

Бях си казал майната му, ще избутам лятото с тях... Тия дни ги слагам, тресат и не е възможно колата да държи права линия, страшно дърпа на една страна... Въртях леви/десни,задни/предни... просто гумите както още в началото бях писал на лични, са неравномерно износени. Абсолютнни боклуци!
Тая работа няма да стане... това вече ми идва прекалено, освен нагло, почва да ми звучи чак подигравателно... "Храни куче да те лае.. дет' се вика...

Темата я пускам с идеята да се разгледа коректността му като член на форума, не за уреждане на финасовата част(очевидно там ще се търсят други начини за решаването и)

за мен е некоректен по две основни причини:
1. лъже в описанието на това което продава, напълно съзнателно е, няма как да се заблуди в случая
2. в отношението си...

Знам че много хора съвсем простичко щяха да откажат пратката и продавача да се спасява, но аз съм аз... такъв съм. Отношенията ми с доста колеги от форума са на друго ниво... говоря и за части и за пари. Даже и в момента имам да давам на едно място, както и да вземам от друго... както и да е. Има едни неща..." дума" ..."доверие" дето някои душички злоупотребяват с тях, казвам го с голяма неприязън и отвращение...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Изключително некоректно отношение на съфорумец

Мнениеот maxpayne » Пет 18 мар 2011 16:13

не си казал кой е "търговеца"

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Пет 18 мар 2011 16:32

Май не са те учили ,че "доверие" както се изразяваш ти се печели !
Поясни от кого ги взе.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 18 мар 2011 16:42

Колега, съжалявам че ти пиша в темата, не се познаваме, ма според мен си голям пич! Макър и да ти е пробутал боклуци, не си ги върнал обратно, за да не го набуташ. Евала на такива хора като тебе!
Явно не искаш да казваш кой е човека, а самият тои да си признае!
Ако трябва да пуснем къмпания, всички да пратим по един смс от 1 лев, и да ти върнем парите!
Много кофти случка и все на готини хора :?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 18 мар 2011 16:49

Много е неприятно така с некоректните търговци... Имах един случай(докато все още нямаше опция прегледай стоката) вместо сноуборд обувки получих камък... плюй на такива хора :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 Иначе евала за това че си помислил за човека...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 18 мар 2011 16:51

ти си видял стоката, приел си и т.н., с което си потвърдил, че си съгласен.
като не са ти харесали просто да не си ги взел. имал си тази възможност.
това е от мен.

pe6kata, сори, ама колегата много правилно го е казал. Щом не си ги харесал не е трябвало да ги вземаш. Нормално е да го набуташ с транспорт, като му ги връщаш при условие, че той е виновен, като е написал грешно дълбочината на грайфера. За негова сметка си е и си носи отговорността и последствията.

Темата според мен не е нужна. Това, че купувача сам се е излъгал не му дава никакво право да категоризира продавача като некоректен.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Пет 18 мар 2011 16:57

за жалост на добрите хора се случват такива неща.не те познавам колега ,но ти съчуствам за това положение до което те е докарал търговаца на гумите.Хубаво е той да поеме отговорност и самоинициатива ,за да оправи кашата която е забъркал

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 18 мар 2011 16:57

Пешка, аз бях пуснал тема във форума, че търся. Един колега ми предложи "свежи" гуми ДОТ 2006 за подобни пари (бяха две за около 100 лева). Разбира се отказах при такава сделка, условията ми бяха съвсем други. Според мен си постъпил повече от човешки. Още повече след като си ги монтирал на колата си и казваш ефекта какъв е би било редно този колега да си ги вземе обратно. Както сам си констатирал май е било по-добре две нови среден клас гуми пред 4 стари тип "закърпване". Взех си чистак нови на малко по-голяма цена от колега във форума и грам не ме е яд, въпреки, че после излязоха добри предложения. :beer
Кой е колегата, който така искрено е искал да се оттърве от тези гуми? :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 18 мар 2011 16:59

"Да не го набутам него 20лв, се набутах аз с 250+"

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пет 18 мар 2011 17:02

Vizor написа:"Да не го набутам него 20лв, се набутах аз с 250+"

Именно така се получава!
И все пак дано колегата се намеси и да оправи недоразумението,
Като ходиш му ги върни!

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пет 18 мар 2011 17:05

Peterman написа:
Като ходиш му ги върни!

А дали този "иначе толкова коректен" пич би си ги взел? И ако да, би ли върнал парите?
Надали...
А иначе пиши го да го знаем кой е....

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Пет 18 мар 2011 17:15

Колега Barboukov по принцип си прав pe6kata сам си е виновен,че е взел стоката но е проявил човещина и е щял да спести на тоя хитрец около 50лв+време да отиде пак до куриери и т.н.Какво получава за добрината си "сам си си виновен ,че си човек" и какъв е извода :всеки да прекарва по някой.Еми тогава първо се губи смисъла на този форум,тук не е бит пазар всеки да си продаде боклуците и да нае.... другите,второ последно време всеки иска да спечели бързо и да се отърве от ненужното и за това сме на тоя хал.
Pe6ka длъжен си да кажеш кой е "колегата" за да не купува никой нищо от него та дори и да го изгонят модовете от форума.Такива хора петнят името и смисъла на емблемата която стои в горния ни ляв ъгъл на форума.Ако не се случи нищо по въпроса пак оставаме поредния български случай в който мошениците остават ненаказани а свястните хора биват прекарани и пак и пак.Нека поне тук се спазват правилата,добрата етика и морал,и виновниците се наказват.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 18 мар 2011 17:18

На тово му се вика глупост не човещина

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 18 мар 2011 17:28

Пешка брат искренно ти съчуствам .Трябваше там да му звъннеш още в еконта и да му кажеш че не те устройват и да му предложиш вариянта който си мислел да правиш с взимането и закарването им до София като ходиш за да не се набутва . Ако не беше се навил не ги взимаш и толкова . Щом той е некоректен и ти праща гуми които не отговарят на описанието , а и са кофти износени и не стават и за каране - трябваше просто да му ги върнеш. Не се познаваме и явно си пич ама да си пич към такива индивиди няма смисал . Важното е да си пич към хората които са пичове към тебе .
Между другото гумите в Турция са на супер по ниска цена от колкото тук в България . Ти тъй и тъй си близо до границата трябваше да отскочиш до там и за тези пари щеше да си вземеш 2 чисто нови гуми (не са 4 ама все пак са нови).

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 18 мар 2011 18:04

няма какво да му съчувствате на колегата.
да казва кой е дебила и да си го оплюем както си му е реда, пък дано се усети

Върни се в “ОФФ-Топик - други”