Вече незнам какво да правя.Днеска получавам глоба за 200 лева ! Снимали са ме с радар когато съм отивал на работа,при позволено 50 аз съм карал със 89 и честито.Сега остана и кредит за 10 000лева да са изтеглили на мое име и е..ти държавата. И снимката е много ясна има 4 кадъра,а аз днес минах през същата патрулка до работата със 110 км в час,като си мисля че ченгетата са спряли да купуват дървен материал,защото ползват паркинга на фирма за дървесина. Аз мисля да емигрирам от тази държава и повече да не се връщам.След като си оправя всички бакии,си подявам докуметни за виза за Австралия и сбогом гърч,сбогом корупция и далавери.Писна ми вече!
Пътя за работата ми е идеално права отсечка 3 километра ,и принципно е извън населената част,но се води в града! И когато снимат с радар ,не трябва ли да има знак за радар или камера.Пак почнаха с техните прикрити номера,не можеш да видиш патрулката докато не се разминеш с нея!
Изгубих си документитe-Намерени!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Изгубих си документите-Какво да правя?
Мдааа.Емигрирай.Колкото по-малко хора карат със 110 в града,толкова по-добре 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ох мамо. като емигрираш колко честитки ще те залеят-нямаш на идея просто...
тука сме още в много началото на тия работи...там са години напред... снимат те като пърдиш незаконно в седалката...

тука сме още в много началото на тия работи...там са години напред... снимат те като пърдиш незаконно в седалката...

Процедурата е следната (личен опит от преди 6 месеца)
Вадиш лична карта експресна поръчка защото няма как да си подадеш документи за книжка без лична карта.Отиваш в кат и там ще ти кажат какво да правиш.
Носи си големия талон.
в кат всичко можеш да свършиш за 3 часа!
Вадиш лична карта експресна поръчка защото няма как да си подадеш документи за книжка без лична карта.Отиваш в кат и там ще ти кажат какво да правиш.
Носи си големия талон.
в кат всичко можеш да свършиш за 3 часа!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Dizel_fen написа:Вече незнам какво да правя.Днеска получавам глоба за 200 лева ! Снимали са ме с радар когато съм отивал на работа,при позволено 50 аз съм карал със 89 и честито.
В Австралия и пеша ще походиш доста, за такова нарушение

- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
май имаш лоша седмица....добре че е към края (нищо лично) ...документите се обявяват за откраднати ..да не кажа веднага(вече са ти го казали колегите)...за камерата пак лошо ...онзи ден говорих с една жена която взе на жената книжката на гише ..(от камера е проблема) и я питам ...а бре сега нали уж били свалени защото били Незаконни понеже не са били минали през метеорологията...смисъл всичко което е ЗА КОНТРОЛ на скорост,килограм и т.н.минава от там...а те не били минали затова има над 1000 жалби и т.н...та тя ми каза ЧЕ...ако имам снимка от 2011 година ..снимките ПАДАТ(смисъл-отпада)...ако е от 2010г. ..си плащаш като поп...НО има едно съществено нещо....завода производител давал срок 1 година в които и да имаш снимка си важи....значи ако е изтекъл 1-годишния срок от ПОКУПКАТА ,не от поставянето и ..да те гепва...пак отпадала....ако не си изнервен докрай и имаш КОГО да попиташ това дали Е ТАКА,обжалвай...но точно тази дето те е гепнала може вече и да е минала през метеорологията....
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
Това за Монтана....а дали навсякъде е така...нямам идея!!!
- Arr0w
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, абсолютно същото ми се случи и на мен. Падналал ми е портофейлът и не съм усетил, но за късмет 2 циганки го намерили. Разбира се претарашили ( картите ми бяха разместени), взели парите и го дали на 1 нотариус. Той ми се обади и се оправих
Може и да го намерят свестни хора и да нямаш проблеми 

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам вината си,но не мога да разбера с какъв акъл карам.Преди три месеца платих 150 лева глоба и бях 1 месец без книжка и сега пак 200 лева глоба!На тази отсечка трафика е много голям и ако карам с 50 -60 ме изпреварват тирове,жигули,трабанти и уазки,и ме гледат сърдито ,че правя задръстване.
Така по темата-първо в ЕСГРАОН подавам документи за нова лична карта-80 лв.После с талончето дето замества личната карта плащам 200 лв глоба за радара.После чакам да излезе наказателното постановление за глобата за изгубената лична карта От 50 до 150 лв.ПОсле в кат наново вадене на книжка експресна поръчка 80 лв,нов талон 6 лв.И след 2 седмици имам документи и съм редовен за сумата от около 400 лв.Освен ако за тези 110 км,не ме глобят ощя 600лв защото е повторно нарушение и съм 12 месеца без книжка и назад с 1000 лева .И другият месец застраховка на колата 200 лв,преглед 40лв и данък 59 лева,И общо в рамките на един месец 1299 лева трябва да дам на държавата-не е ли малко много при положение че нафтата е 2.53 и си купих винетка за 67 лева и плащам осигуровки 100 лева на 400 лв заплата!
Аз нещо не разбирам новата финансова политика на правителството! Не е ли е нечовешка ?
Така по темата-първо в ЕСГРАОН подавам документи за нова лична карта-80 лв.После с талончето дето замества личната карта плащам 200 лв глоба за радара.После чакам да излезе наказателното постановление за глобата за изгубената лична карта От 50 до 150 лв.ПОсле в кат наново вадене на книжка експресна поръчка 80 лв,нов талон 6 лв.И след 2 седмици имам документи и съм редовен за сумата от около 400 лв.Освен ако за тези 110 км,не ме глобят ощя 600лв защото е повторно нарушение и съм 12 месеца без книжка и назад с 1000 лева .И другият месец застраховка на колата 200 лв,преглед 40лв и данък 59 лева,И общо в рамките на един месец 1299 лева трябва да дам на държавата-не е ли малко много при положение че нафтата е 2.53 и си купих винетка за 67 лева и плащам осигуровки 100 лева на 400 лв заплата!
Аз нещо не разбирам новата финансова политика на правителството! Не е ли е нечовешка ?

Значи в рамките на 3 -4 месеца ти вземат книжката 2 пъти за превишена скорост и ти се жалваш от финансовата политика на държавата?Правилно ли те разбирам?
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Може да карам бързо но съм страшно отговорен на пътя! В повечето случаи возя 8 месечния ми син и жена ми ,и досега от пишман автомобилисти ,дето не спазват предимствата благодарение на бързите си реакции ,съм предотвратил над 20 катастрофи.Инче точно в града карам с 20-30 ,но все са ме пипвали в индустриалната зона .Тя е на 5 км от града и е няма пеш.пътеки,нито кръстовища-само идеално прав път.Що ченгетата не снимат в центара задръстването!Признавам че обичам да карам бързо, чист дизел 64 коня кола ,дето вдига от 0 до 100 за 15.6 секунди 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Dizel_fen написа:Може да карам бързо но съм страшно отговорен на пътя! В повечето случаи возя 8 месечния ми син и жена ми ,и досега от пишман автомобилисти ,дето не спазват предимствата благодарение на бързите си реакции ,съм предотвратил над 20 катастрофи.Инче точно в града карам с 20-30 ,но все са ме пипвали в индустриалната зона .Тя е на 5 км от града и е няма пеш.пътеки,нито кръстовища-само идеално прав път.Що ченгетата не снимат в центара задръстването!Признавам че обичам да карам бързо, чист дизел 64 коня кола ,дето вдига от 0 до 100 за 15.6 секунди
Колега имал си лош късмет! ПРез това и аз минах много пъти, и поради простата причина че все гледах в на другите колите, той кара със 100 км/ч при ограничение 60 и аз карам по него! И хоп хващат мен, него не!
И от тогава си взех пример, колкото пише толкова карам! За да няма проблеми после! Това което си направиш няма да може и цял град да събереш да ти го направи!
А относно личната карта, и документите, така го направиха, дали си я загубил или не, слагат ти глоба и това е! Поради простата причина, че ромите, си продаваха личните карти и после ходят си вадят нови! Е от тая гледна точка! Но искренно се надявам да се оправят нещата от твоя гледна точка! И да разбереш че неможе да нарушаваш закона и да не плащаш за тази си услуга! Нищо лично, но и аз съм бил като тебе и сега ме е яд, като знам че съм с 10 кон точки! Даже ония ден ме изпревари велосипедист на ограничение 40 км/ч и занарочно се направих че не съм го видял, по-добре да понеса срам, отколкото глоба!

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Dizel_fen написа:На тази отсечка трафика е много голям и ако карам с 50 -60 ме изпреварват тирове,жигули,трабанти и уазки,и ме гледат сърдито ,че правя задръстване.
могат да ме гледат както им е кеф. щом не ми плащат глобите-да се оправят в задръстването...

кой какво го глава учи.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Dizel_fen написа:Разбирам вината си,но не мога да разбера с какъв акъл карам.Преди три месеца платих 150 лева глоба и бях 1 месец без книжка и сега пак 200 лева глоба!
... Аз нещо не разбирам новата финансова политика на правителството! Не е ли е нечовешка ?
Колега, съчувствам ти за неприятностите, но виждам, че не си правиш изводи за случилото се и си караш по старому. Щом и сериозните финансови санкции не те отрезвяват, поне се вслушай в нашите съвети. Карай по правилата и проблеми няма да имаш. Виновен си ти, не бъркай правителството и финансовата политика тук. Имаш семейство, заделяй пари за него, а не да ги даваш за глоби.
Дано се намерят документите и да нямаш повече пробреми.

- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
vaskoto1 написа:Dizel_fen написа:На тази отсечка трафика е много голям и ако карам с 50 -60 ме изпреварват тирове,жигули,трабанти и уазки,и ме гледат сърдито ,че правя задръстване.
могат да ме гледат както им е кеф. щом не ми плащат глобите-да се оправят в задръстването...![]()
кой какво го глава учи.
Напълно подкрепям

Върни се в “ОФФ-Топик - други”