Масло между блока и главата "ABS" 1.8 90кс
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Масло между блока и главата "ABS" 1.8 90кс
Колеги вчера сменях маслото и забелязах че имам масло между блока и главата,все едно е текло по цялата предна и странична част за задната не знам понеже не вижда,извадих легена с маслото чисто като сълза не е мешало масло и антифриз забелязах че антифриза ми е на MIN-мума трябва да долея малко не съм прегрявал колата и не знам дали е прегрявана но мисля че не е карам я 7 месец без проблем дали ако предишния собственик е сменял гарнитура и я е натегнал и сега трябва да се дозатегне,също така щелия картер е в масло не не тече нито губи масло.Имам един приял с audi 80 същия мотор 1.8 ABS неговия картер също е масло но не тече даже ми каза че също има масло между блока и главата каже има ли причина да се притеснявам или просто трябва да я дозатегна с динамометричния ключ,забравих да каза за картера че сам го удрял на няколко пъти и може от това да се е омаслил?
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло между блока и главата "ABS" 1.8 90кс
Претягането няма да свърши работа.Просто и е дошло времето.Това съм го виждал на мн АБС-и и щом не пипа и не меши антифриза и маслото не е проблем.Просто трябва да имаш едно на ум!
- martin_072
- Контакти:
bobi_diesel написа:Претягането няма да свърши работа.Просто и е дошло времето.Това съм го виждал на мн АБС-и и щом не пипа и не меши антифриза и маслото не е проблем.Просто трябва да имаш едно на ум!
Под едно на ум какво имаш в предвид да очаквам да ги смеси или да не прегрее,или направо да я сменя?
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Гарнитурата на главата сигурно е заминала.И на мойта има съвсем леко сълзене от гарнитурата на главата и няма да го закачам за сега,гарнитурата на картера също е омаслена и ще трябва да се сменят някой ден.Така че колега:карай си и си свиркай.
- martin_072
- Контакти:
plamenpet81 написа:Гарнитурата на главата сигурно е заминала.И на мойта има съвсем леко сълзене от гарнитурата на главата и няма да го закачам за сега,гарнитурата на картера също е омаслена и ще трябва да се сменят някой ден.Така че колега:карай си и си свиркай.
Колега мерси за успокоението но искам да чуя още мнения..
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
не се притеснявай за момента ,но си изработи навика да проверяваш маслото на 500-600 км. или на толкова дни за които ги навърташ.
моя АБС изкара 150к. с този проблем и заради прегряване разтегнах болт на главата та го отремонтирах иначе сигурно още щеше да е така.
моя АБС изкара 150к. с този проблем и заради прегряване разтегнах болт на главата та го отремонтирах иначе сигурно още щеше да е така.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Първото,което трябва да направиш е внимателно да почистиш ДВГ(да не го миеш на мивка ей!) и да следиш откъде точно тече!Може да се окаже,че сълзи нейде от гарнитурата на капака но олива надолу!
- martin_072
- Контакти:
joker написа:Първото,което трябва да направиш е внимателно да почистиш ДВГ(да не го миеш на мивка ей!) и да следиш откъде точно тече!Може да се окаже,че сълзи нейде от гарнитурата на капака но олива надолу!
Не не тече от капака а между блока и главата вижда се маслото не много прясно странното е че чак сега го виждам и не си спомням дали преди го е имало,в момента не тече просто има следи от теч не знам дали е масло или антифриз но според мен е масло
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Колега до скоро и аз си мислех че ми изтърва масло от гарнитурата на главата улятото беше точно по цялата дължина. В последствие установих, че не е масло, а антифриз от тройника на главата. Хванах го по падането на нивото на антифриза под минимума. Най-добре се увери дали е масло, защото така или иначе ако не си мил двигателя, както е при мен лесно може да се заблудиш и да се вкараш в грешен филм. Успех !
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
Ето....миеш утре ДВГ-то , доливаш до нормално антифриз(писал си че го няма)...и следиш ситуацията 1-седмица поне....то ще си каже и майчиното мляко!!!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах подобен теч от гарнитурата между главата и блока. Изчаках и събрах пари и смених гарнитурата с ремонт на главата. От тогава никакви проблеми. Предпочитах да си оправя колата отколкото да ми смеси антифриза с маслото, или да ме остави някъде на път.
- joker
martin_072 написа:joker написа:Първото,което трябва да направиш е внимателно да почистиш ДВГ(да не го миеш на мивка ей!) и да следиш откъде точно тече!Може да се окаже,че сълзи нейде от гарнитурата на капака но олива надолу!
Не не тече от капака а между блока и главата вижда се маслото не много прясно странното е че чак сега го виждам и не си спомням дали преди го е имало,в момента не тече просто има следи от теч не знам дали е масло или антифриз но според мен е масло
Ами почисти го добре бе човек...После я огледай добре със светлина отдолу нагоре(канал или подемник)...може и да имаш изненади!
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
fill написа:Имах подобен теч от гарнитурата между главата и блока. Изчаках и събрах пари и смених гарнитурата с ремонт на главата. От тогава никакви проблеми. Предпочитах да си оправя колата отколкото да ми смеси антифриза с маслото, или да ме остави някъде на път.
+1

- joker
MrLover написа:fill написа:Имах подобен теч от гарнитурата между главата и блока. Изчаках и събрах пари и смених гарнитурата с ремонт на главата. От тогава никакви проблеми. Предпочитах да си оправя колата отколкото да ми смеси антифриза с маслото, или да ме остави някъде на път.
+1Колега , смени гарнитурата на главата, за да ти е мирна главата
![]()
Аз имах същите симптоми, смених гарнитурата и вече 3 годинки нямам и точица масълце
Ако ще сменя гарнитурата шлайфът и,смяната на вложките , водачите и припасването на клапаните са горещо препоръчителни...около 300 лв пара...иначе за какво да отваря ДВГ залудо!
- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
A от къде си толкова сигурен , че от там тече масло. може да тие избил някой датчик от маслените. виж измий мотора и пиши от къдее.
само ,че е трудно това миене на топъл мотор трябва да е с топла вода защото ако е студена ще се спука двигателя. или студен мотор може да се измие с студена вода.
само ,че е трудно това миене на топъл мотор трябва да е с топла вода защото ако е студена ще се спука двигателя. или студен мотор може да се измие с студена вода.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”