Въпрос за престилка под задна броня на Polo 6N (1996год)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
acidburn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за престилка под задна броня на Polo 6N (1996год)

Мнениеот acidburn » Сря 09 мар 2011 21:15

Здравейте,
имахме леко ПТП, като един Мерцедес ни удари отзад. Задната престилка не става за нищо и трябва да я сменим, но нямам никаква идея как точно се процедира в случая. Всякакви съвети ще са от полза:

1. Престилката заварена ли е за купето? Намерих една снимка
Изображение
в една съседна тема, виждам някакви болтове, но не мога да преценя дали е заварена.

2. Има ли смисъл да се търси втора употреба? Може ли бояджия да й смени цвета на разумна цена? т.е. по-евтино от купуване на нова грундирана.

3. Цвета на колата е "тъмно сив металик". Според вас разпространен ли е и има ли смисъл да търся задна престилка (ако може да се вземе от друга кола) точно този цвят. Има ли шанс да се намери?

Благодаря предварително,
Николай :)

Потребителски аватар
boiko_bb
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за престилка под задна броня на Polo 6N (1996год)

Мнениеот boiko_bb » Пет 18 мар 2011 22:47

Имах такъв проблем. Купих си нова за 70лв. "оригинална".Едно приятелче ми я пръсна, тъй като беше само на грунд.Най-голям зор видяхме при монтажа защото е "оригинална". :roll: Относно свалянето не е заварена, а в багажника трябва да махнеш плстмасата и ще видиш болтовете. Да не забравиш, че подкалниците също са зхванати за маската. Успех :D

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 19 мар 2011 10:37

Имаше някъде точно тема това как се сваля, мисля в Направи си сам беше и тебата бе за смяна с широките брони :wink: Ей сега ще издиря... Предавам се, не успях...
Общо взето за да стигнеш до металната част на бронята трябва да се свали горната-пластмасова, както предполагам вече си видял в темата от която е снимката, след което трябва да развиеш болтовете на металната част, да я разкачиш от подкалниците и май това беше всичко :wink: Иначе разходи се по моргите да потърсиш някоя в твоя цвят да не изпадне случайно, щото тия китайските гадости дето са нови по магазините изобщо не пасват като хората :evil:

rado87
Автомобил: vw bora
Двигател: aum

Мнениеот rado87 » Вто 22 мар 2011 12:23

металната престилка е на болтове. има и по един в двата края отдолу. ако решиш аз сам го правил това мога да ти помогна. аз имам такава броня и престилка оригинални от моето поло мога да ти ги дам

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”