Ел.стъкло на пасат В5
Ел.стъкло на пасат В5
Здравеейте колеги,имам проблеми с с ел.стъклото на задна дясна врата на пасат В5.Не може да се смъкне,чува се бучене на машинката,но не пада.натиснах го с ръка и падна надолу,след това с копчето го дигнах догоре.Явно работи само нагоре,Какъв може да е проблема
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Ел.стъкло на пасат В5
Откачил ти се е щифта на пластмасовата лапа която държи стъклото.Надолу не го дърпа,а като си го свалил просто го е избутал.Разглобяваш вратата,щифта е паднал долу,вземаш го,нагласяш да се падне на дупката която е покрита с гумена тапа на ламаринента кора,вкарваш го и го мацваш със силикон,да не излиза пак.И си готов.Предполагам си карал със свалени задни стъкла. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Същия проблем имах и аз. Колегата е дал много точно описание как се оправя стъклото. И идеята за силикона е много добра. За съжаление аз не се сетих, но да се надявам, че няма да падне пак. 

- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Щифтовете който държат стъклото са два. Когато единия (вътрешния) го няма, обикновено се случва това от което се оплакваш. Поставянето на щифтовете през отвора на ламаринения капак обикновено е почи невъзможна задача. Скоро Ваското ме светна на това, как да се справя с проблема.
Ако ти се занимава последователността е следната.
1. Отваряш вратата и си намираш и двата щифта единия е цилиндричен, а другия е като лостче.
2. При удобна за теб позиця вкарваш лостечо в цилиндъра и след това в отвора на стъклото.
3. Спускаш стъклото върху водача и натискаш леко.Има изпработен жлеб пред който дватадвата щифта влизат и се законтрят във водача.
4. Затваряш всичко и си готов.
Ако ти се занимава последователността е следната.
1. Отваряш вратата и си намираш и двата щифта единия е цилиндричен, а другия е като лостче.
2. При удобна за теб позиця вкарваш лостечо в цилиндъра и след това в отвора на стъклото.
3. Спускаш стъклото върху водача и натискаш леко.Има изпработен жлеб пред който дватадвата щифта влизат и се законтрят във водача.
4. Затваряш всичко и си готов.
- Lazi
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
а някой няма ли да напише как се сваля самият прозорец от вартата ???? спешно ми !!!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Lazi написа:а някой няма ли да напише как се сваля самият прозорец от вартата ???? спешно ми !!!
Самия прозорец се сваля като се махнат лайсните и уплътненията по които върви стъклото, и чак тогава може да излезе.
- Lazi
drago_tr написа:Lazi написа:а някой няма ли да напише как се сваля самият прозорец от вартата ???? спешно ми !!!
Самия прозорец се сваля като се махнат лайсните и уплътненията по които върви стъклото, и чак тогава може да излезе.
Може ли малко снимков материал ако ти се намира. А ако неможе малко по -подробно как се свалят самите уплатнения щот аз натегах малко уплатнението което е на вратата огоре(гумата) която обикаля самота врата.
- drago_tr
След като си разглобил вратата и стъклото ти е паднало вътре, махаш първо гумата тази която е от външната страна на вратата, която почиства стъклото при вдигане и сваляне. Под нея има по едно винтче в двата края които държат лайсните. Развиваш ги. След това вадиш уплътненията по които се движи стъклото. Под тях като ги махнеш има винтчета които се развиват за да паднат лайсните. Мисля че бяха 2 отляво и 2 отдясно. Сглобява се по същия ред.
- Lazi
drago_tr написа:След като си разглобил вратата и стъклото ти е паднало вътре, махаш първо гумата тази която е от външната страна на вратата, която почиства стъклото при вдигане и сваляне. Под нея има по едно винтче в двата края които държат лайсните. Развиваш ги. След това вадиш уплътненията по които се движи стъклото. Под тях като ги махнеш има винтчета които се развиват за да паднат лайсните. Мисля че бяха 2 отляво и 2 отдясно. Сглобява се по същия ред.
Колега отвих винчетата на лайсните и сам свалил гумените оплатнения ама тия лайсни нещо не искат да излзизат а ме е страх да ги напъна малко да не се счупи нещо.
- drago_tr
Лайсната се държи на 3 винтчета. Ти колко си развил? После ги подхващаш от страната на винтчетата и ги обръщаш навън и те падат
- Lazi
Мерси колега за оказаната помощ еи такива хора трябва да има в такива трудни времена
Най-после мога да си занеса прозорците за тониране
.