Прекалено ниски обороти за кратко при топъл старт.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Прекалено ниски обороти за кратко при топъл старт.

Мнениеот mupk0 » Пет 18 мар 2011 14:56

Имам следният проблем,който сега ми прави впечатление.След като отстраних всички проблеми по карбуратора ,включително и това да поправя термо ампулата,сега колата пали студена и държи нормални обороти докато загрее. Принципно работата на карбуратора доколкото знам е да запали,ако температурата е под 15градуса да се форсира за няколко секунди и да падне на ПХ.Така това е добре и при мене работи.Рядко става друго яче.проблема е следният и го прави и на газ и на бензин.Паля колата топла,работи на 750 оборота и даже 500 понякога и като тръгна и покарам 200-300 метра почва да си държи нормалните 900 оборота,на която е настроена.Ако я запалиш и чакаш на място ще ти трябват 2-3минути докато си вдигне оборотите до 900.Идея?ю

Пиербург 2е2

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекалено ниски обороти за кратко при топъл старт.

Мнениеот i.e.i » Съб 19 мар 2011 10:46

Виж на празен ход вакума дали е достатъчно да "открехне" смукача.
Нещо се регулираше от черната пластмасова "джаджа".

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Прекалено ниски обороти за кратко при топъл старт.

Мнениеот mupk0 » Съб 19 мар 2011 11:11

Проблема е решен.колегата Стефан с зелената джета с лупите откри,че като се свие малко входа за въздуха и работи супер.Явно сместа отначало става бедна.Реших да намеря обяснение на проблема и ми дадоха пример с един пасат 9а,който е имал същият проблем.Навремето в АвтоХит-а му затапили ейтака половината вход на въздуха и карал с любов докато не намерил няква плочка оригинална брц посредата с едно като торпедо,да завихря въздуха и проблемите му изчезнали.Та ще огледам дали няма някоя кадърна плочка,че и моята безтова е една ръбата и правена в някой гараж 101%.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”