колеги даите савет как да си подкарам малко повечко голфчето
-
extremekoko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги даите савет как да си подкарам малко повечко голфчето
колеги имам мк2 1.6 бензин чист карбуратор Pierburg 2E2 75 кончета ми е мотора EZ мисля че беше та идеята ми е дали мога по някакъв начин да го подкарам малко повечко от сега както е
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: колеги даите савет как да си подкарам малко повечко голфчето
Да,друг карб,разпределителен вал,колянов вал,бутала......друг двигател 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Винаги съм се чудил какво значи чист карбуратор. Колко вида карбуратори има и по чистота ли се определят
По темата - може много да се направи, но в крайна сметка излиза по-евтино с друг мотор
По темата - може много да се направи, но в крайна сметка излиза по-евтино с друг мотор

-
extremekoko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Винаги съм се чудил какво значи чист карбуратор. Колко вида карбуратори има и по чистота ли се определят![]()
смисал такъв чист карбъратор така си викам аз щото нали има и моноинжекзия и за това така
- stefan4o
Смисъл да де. Моноинжекцията към кое се числи? Към карбураторите, тя е мръсен такъв?
В България се наблюдават много интересни интерпретации на истинските имена на нещата:
- Чист карбуратор (карбуратор)
- Пълен инжекцион (кефи ме ваското, какъв въпрос заби на един колега дали има празен инжекцион) - MPI- Multi Point Injection - многоточков инжекцион
- чист дизел - атмосферен дизел без турбина (мръсен не знам дали има, ама сигурно е тоя с турбото
)
и много други неща, подобни на тези.
По въпроса, който задаваш има доста писано във форума. Разрови се из форума, ползвай малко и търсачката да попрочетеш. Не знам какво имаш предвид да го подкараш малко повече. Да върви като 1.8? Като 2.0? Като 1.8Т? За да направиш нещо по колата си е по-добре да имаш ясна идея какво да очакваш като краен резултат, за да ти кажат другите какво и как да го направиш. По принцип тоя мотор не си заслужава да си играеш с него (или поне не и ако разполагаш с ограничен бюджет). Ако си заделил и замислил да дадеш хилядарки по него за колектор, генерация, нови карбове, вал и т.н. си ОК, ако мислиш, че със 100-200 лева ще го направиш да цепи мрака ще ти е доста трудно да го постигнеш.
В България се наблюдават много интересни интерпретации на истинските имена на нещата:- Чист карбуратор (карбуратор)
- Пълен инжекцион (кефи ме ваското, какъв въпрос заби на един колега дали има празен инжекцион) - MPI- Multi Point Injection - многоточков инжекцион
- чист дизел - атмосферен дизел без турбина (мръсен не знам дали има, ама сигурно е тоя с турбото
)и много други неща, подобни на тези.
По въпроса, който задаваш има доста писано във форума. Разрови се из форума, ползвай малко и търсачката да попрочетеш. Не знам какво имаш предвид да го подкараш малко повече. Да върви като 1.8? Като 2.0? Като 1.8Т? За да направиш нещо по колата си е по-добре да имаш ясна идея какво да очакваш като краен резултат, за да ти кажат другите какво и как да го направиш. По принцип тоя мотор не си заслужава да си играеш с него (или поне не и ако разполагаш с ограничен бюджет). Ако си заделил и замислил да дадеш хилядарки по него за колектор, генерация, нови карбове, вал и т.н. си ОК, ако мислиш, че със 100-200 лева ще го направиш да цепи мрака ще ти е доста трудно да го постигнеш.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
stefan4o написа:Ако си заделил и замислил да дадеш хилядарки по него за колектор, генерация, нови карбове, вал и т.н. си ОК, ако мислиш, че със 100-200 лева ще го направиш да цепи мрака ще ти е доста трудно да го постигнеш.
А и ако ще я караш всеки ден,става още по-сложно понеже не се знае колко ще изкара , но иначе мисля ,че едно ABS-че 90к.с. е това от което имаш нужда.Върви,здрав е,лесно се поддържа,лесно се газифицира и т.н.- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o невиждам какво сме6но има някои като каже пълна инжекция.Разликата между моното и пълната е доста голяма... вземи покараи малко моно и после се качи на пълна и няма начин да не усетиш разликата.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
Никой не казва, че няма разлика. Просто, ако е карбуратор, чист, мръсен (нечист) все си е карбуратор. Ако е моноинж. то значи е моно. Ако пък е пълна инж. то означава точно това-инженкцион (пълен инж. не съществува, понеже празен няма, просто инжекциона си е инженцион
)
)- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Presian написа:Никой не казва, че няма разлика. Просто, ако е карбуратор, чист, мръсен (нечист) все си е карбуратор. Ако е моноинж. то значи е моно. Ако пък е пълна инж. то означава точно това-инженкцион (пълен инж. не съществува, понеже празен няма, просто инжекциона си е инженцион)
Определението моно се среща за звук и при кварталните майстори. Правилното е моноинжекция и пълен инжекцион.
Код: Избери всички
Инжекционните системи са два вида : с централно (едноточково) впръскване или т. нар. моноинжекция; с многоточково впръскване или т. нар. пълен инжекцион.
---Система за централно(едноточково) впръскване.
Горивото попада в засмуквания от буталата въздух, като се впръсква при ниско налягане през една дюза - монтирана над всмукателния колектор(на мястото на карбуратора). Дюзата е от електромагнитен тип. Електромагнитът, отварящ и затварящ отворите за впръскване, получава командите(ел. импулси) от електронен блок за управление (ЕБУ) или използваната в световен мащаб абревиатура ECU. Горивото се впръсква прекъснато(на части). При натоварване на двигателя, т. е. при натискане педала на газта, се увеличава продължителността на фазите на впръскване. С това се увеличава количеството впръснато гориво за единица време, т.е. сместа се обогатява.Както и при карбураторните двигатели, с педала на газта водачът отваря и затваря дроселовата калапа, намираща се непосредствено под дюзата.На оста на капака е монтиран датчик, който подава сигнали на ЕБУ.
---Система за многоточково впръскване(пълен инжекцион).
При тази инжекционна система за всеки цилиндър има отделна дюза, монтирана в смукателната тръба пред съответния всмукателен клапан. Работата на дюзите се оправляват от ЕБУ също както при моноинжекцията.
ЕБУ представлява цифров микрокомпютър, в който са въведени данни за продължителност на впръскването, съобразно определен брой положения на дроселовата клапа. и честотата на въртене на коляновия вал на двигателя. Освен това той получава информация от определен брой датчици и на базата на заложената програма извършва корекции в продължителността на импулсите на впръскване.В инжекционните системи ЕБУ управлява и системата на запалването, който е електронен тип, като осигурява подаването на искра точно в определен момент, преди буталото да е достигнало ГМТ. Този момент (ъгъл на изпреварване на запалването) зависи от оборотите и режима на работа на двигателя.
http://avtocatalog.org/index.php?option=com_content&task=view&id=458&Itemid=86
- stefan4o
golf_III_2e написа:stefan4o невиждам какво сме6но има някои като каже пълна инжекция.Разликата между моното и пълната е доста голяма... вземи покараи малко моно и после се качи на пълна и няма начин да не усетиш разликата.
Мерси, колега, че ме открехна. Не знаех, че имало разлика от моно и ПЪЛНА инжекция. Сега на свой ред да попитам дали има празна? Смешно ми е точно, колкото като някой ми каже чист карбуратор (все едно има мръсен). Дадох малко примери по-горе. За съжаление в българския автомонтьорски фолклор са често срещани и ползвани, та оттам иде цялата работа.
Правилното е моноинжекция и пълен инжекцион.
Ами за моното съм съгласен. Но в английската терминология се ползва MPI. Никъде не се споменава за пълни и празни положения.
Последна промяна от stefan4o на Съб 19 мар 2011 16:19, променено общо 1 път.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
extremekoko написа:колеги имам мк2 1.6 бензин чист карбуратор Pierburg 2E2 75 кончета ми е мотора EZ мисля че беше та идеята ми е дали мога по някакъв начин да го подкарам малко повечко от сега както е
viewtopic.php?f=54&t=194975
viewtopic.php?f=52&t=251418
viewtopic.php?f=52&t=180647
viewtopic.php?f=52&t=130689
viewtopic.php?f=52&t=248944
...и други
,промените по твоя мотор са 99%аналогични с тези на РП,АБС и ААМТемата ти е за друг раздел

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”