Съвети за усилвател , кондензатор

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Съвети за усилвател , кондензатор

Мнениеот GMarokov » Сря 16 мар 2011 2:05

Здравейте , имам нужда от няколко съвета при подбирането на техниката която искам да закупя. Основния проблем е какъв усилвател да търся-а искам да е приложим в това да захранва бас бокс и 2 елипси. Както и кондензатор..хмм.. какви предимства ми носи той и какво да търся

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвети за усилвател , кондензатор

Мнениеот Stefaka » Сря 16 мар 2011 5:54

Колега за да свържеш бас бокс и 2 елипски ти е нужен 4 канален усилвател с възможност за бридж субуфера го свързваш на два от каналите а другите 2 използваш за елипсите. Кондензатор Според мен не ти е нужен
Моят съвет е използвай търсачката има много изписано. прочети няколко часа, запоснай се и тогава задай по конкретни въпросчета.
:wink:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 18 мар 2011 18:32

А моят съвет е ,че ти трябват ДВА усилвателя и тогава задължително кондензатор . Няма достатъчно добър четери канален усилвател (не и на поносима цена, за тъндър и не става изобщо на въпрос :evil: ),който да захранва пълноценно и суб. и стерео канали . Винаги мощноста ще е за сметка на качеството и обратно ! Лично мнение ,така бих направил аз ,мощно стъпало на мост или моноблок за суб. и отделно качесвен двуканален за елипси ! :D

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 18 мар 2011 20:45

Не мога да разбера защо всички с такава лекота прескачат можеби най-важното нещо в една система - Предната линия!
Истината е в качествена предна линия и субуфер захранени по схемата, която achodemo предложи с 2 усилвателя.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 18 мар 2011 20:50

radi_nrj написа:Не мога да разбера защо всички с такава лекота прескачат можеби най-важното нещо в една система - Предната линия!
Истината е в качествена предна линия и субуфер захранени по схемата, която achodemo предложи с 2 усилвателя.

Недей да лъжеш! :D
Истината е в четири усилвателя, един за баса и три за предната и единствена линия :D . работещи в клас А :D .

По темата: кондензаторът най-вероятно ще е излишен. Затова е по-добре парите да се вложат в захранващи кабели и/или акумулатор. Авторът да сподели бюджет и предпочитана от него марка (ако има такава). Така ще е много по-лесно.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Пет 18 мар 2011 21:10

Кондензатор ми препоръчаха защото със стария бокс и усилвател имах проблеми с акумулатора. Бюджета може да се каже че не е ограничен , но не бих и хвърлил луди пари :) Относно марка нямам предпочитания , повече ме интересува комбинацията на усилватели и кондензатор и същевременно да нямам проблеми с паднал акумулатор. Досега разбрах(затова и постнах темата , неможах да намеря такъв усилвател ) че варианта е с 2 усилвателя. Няма ли да е много голяма консумацията , защото не искам всеки път когато дори спирам за цигари до магазина да спирам музиката.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 18 мар 2011 21:17

GMarokov написа:Кондензатор ми препоръчаха защото със стария бокс и усилвател имах проблеми с акумулатора. Бюджета може да се каже че не е ограничен , но не бих и хвърлил луди пари :) Относно марка нямам предпочитания , повече ме интересува комбинацията на усилватели и кондензатор и същевременно да нямам проблеми с паднал акумулатор. Досега разбрах(затова и постнах темата , неможах да намеря такъв усилвател ) че варианта е с 2 усилвателя. Няма ли да е много голяма консумацията , защото не искам всеки път когато дори спирам за цигари до магазина да спирам музиката.

консумацията зависи единствено от положението на копчето с надпис volume :mrgreen: http://www.ljclub.net тук ще намериш добри неща втора ръка

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 18 мар 2011 21:34

Усилвателите клас D са по-икономични по отношение на потреблението на ток, спрямо клас A/B.
Разгледай серията PDX на Alpine.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 18 мар 2011 21:40

achodemo написа:
GMarokov написа:Кондензатор ми препоръчаха защото със стария бокс и усилвател имах проблеми с акумулатора. Бюджета може да се каже че не е ограничен , но не бих и хвърлил луди пари :) Относно марка нямам предпочитания , повече ме интересува комбинацията на усилватели и кондензатор и същевременно да нямам проблеми с паднал акумулатор. Досега разбрах(затова и постнах темата , неможах да намеря такъв усилвател ) че варианта е с 2 усилвателя. Няма ли да е много голяма консумацията , защото не искам всеки път когато дори спирам за цигари до магазина да спирам музиката.

консумацията зависи единствено от положението на копчето с надпис volume :mrgreen: http://www.ljclub.net тук ще намериш добри неща втора ръка

От това което написа оставам с впечатлението, че имаш проблем с алтернатора. Кондензатора няма да реши проблема защото обира кратки пикови натоварвания, но след това пак се зарежда и а сега се сети от къде ще се зареди. Отделно акумулатор (освен ако не е специален) един път разреден "дълбоко" е вече пътник и колкото и да ги зареждаш след това вече не е със същия капацитет поради започналата сулфатизация върху плочите.

Та в тоя ред на мисли си провери първо изправността на ел. инсталацията и тогава мисли за ъпгрейд на музиката. Защото моята изкарва едно комплексно миене доволно усилена и преди да я запаля индикатора на акумулатора е още зелен ;)

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Съб 19 мар 2011 11:09

Ами колега и аз си мислех че имам проблем с алтернатора , проверихме го , зарежда си в нормите и не прави проблем.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 19 мар 2011 13:38

GMarokov написа:Ами колега и аз си мислех че имам проблем с алтернатора , проверихме го , зарежда си в нормите и не прави проблем.

То не е саммо до зареждане. Провери кабелите алтернатор->купе; Акумулатор->купе както и плюсовите за окисляване, лош контакт и т.н. Провери за отечки над нормата. И както казах за акумулатора вече един път паднал плаче за нов, но за да падне нещо се е случило.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”