Колата е Голф 3 1.6 моно ако има някакво значение изобщо
Стъргане по преден ляв спирачен диск
Стъргане по преден ляв спирачен диск
Проблемът ми е следния.От едно известно време насам се чуваше някакво стъргане като натисна спирачката.Гърнего ми беше паднало и си мислех , че някоя тръба опира някъде по колата.Оправих гърнето , но продължи това стъргане при спирачка.Установих , че предния ляв диск се драска , най-вероятно от накладката.Някой може ли да сподели дали е имал същия проблем.Как съответно да го реша.И евентуално дали е точно това , което си мисля или е от нещо друго.Мерси предварително.
-
gareto_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стъргане по преден ляв спирачен диск
Накладки,лагер.Щом се чува само при натисната спирачка значи са накладките.
Ориентировъчно лесно ли се сменят накладките и евентуално някакви цени.Бях гледал около 25лв на брой или нещо от сорта...
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
нео4акваи да има6 хубави спира4ки с накладки от 25 лв средна хубост са textar kym 50 лв. И ако изка6 да не сменя6 и дискобете не караи повече така.
Мерси колега за съвета.50 лв. на брой ли говориме или на комплект ?
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
накладки на едното колело не се сменят никога,затова ги продават комплект 4броя за двете колела.
Да да това ми е ясно ама под 50 лв. Какво имаш в предвид ? на бройка или как ?
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
не на броика комплекта.на броика няма как да си купи6.Наи добре отиди на маистор понякога се налага да се сменят и дисковете не се знае колко са износени и те.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Само не се "води" от марките,от опит до сега: и накладки "KALE"(май турски) съм слагал,и комплект дискове+накладки BENDIX,и двете не са давали никакви ядове,няма "пис",няма "мяу".Турските накладки бяха към 25лв.комплекта,на Bendix-a,не мога да ти кажа "истинска" цена,защото са взети с "яка" отстъпка и комплекта дискове+накладки излезе около 70лв.(239мм.,невентилирани).Е,не се състезавам,може да се желае и повече,но вършат работата за която са направени,спирачната система реагира безупречно в диапазон от скорости до 140-с толкова си позволявам да карам максимално 15-20 г.коли.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Нека и аз да се намеся
Явно не съм само аз на мнение,че марката няма никакво значение,понеже ментета много. Но пък и има много хубави евтини модели.Не помня марка но на старата бях взел 1 комплект накладки за 29лв.Бях скептично настроен,но пък няма да повярвате как спираше с тях
,колкото и банално да звучи. И да подчертая,че който е идвал насам знае за какви баири става дума в града. Успех с избора 
Явно не съм само аз на мнение,че марката няма никакво значение,понеже ментета много. Но пък и има много хубави евтини модели.Не помня марка но на старата бях взел 1 комплект накладки за 29лв.Бях скептично настроен,но пък няма да повярвате как спираше с тях
,колкото и банално да звучи. И да подчертая,че който е идвал насам знае за какви баири става дума в града. Успех с избора 
Ами колега отностно скоростта на колата да ти кажа повече от 150 не съм вдигал с мойта и то е единичен случай.Първо карам предимно само градско, 2-ро колата не е първа младост все пак е 18 годишна и 3-то слабо двигателче е 75 коня , като поне от 7 8 години насам е карана яко на газ.Ползвам си я да ми върши работа не съм фен на големите скорости.Наистина трябва да проверя тука във Варна по магазините как вървят накладките.Отностно марките не съм им голям фен,защото както почти всичко друго "Марките" 90% от тях са менте,тъка че искам нещо което да ми върши нормална работа.Мерси много за мненията ако се сдобиете с конкретни примери , като марка=цена поствайте.
Искам да попитам какво ще рече комплект ? За 2 колела или 2-те накладки за 1-то колело ?Защото като гледам на диска от 2-те страни има по 1 накладка тоест 2 на диск , което ще рече 4 на 2-те колела.
Искам да попитам какво ще рече комплект ? За 2 колела или 2-те накладки за 1-то колело ?Защото като гледам на диска от 2-те страни има по 1 накладка тоест 2 на диск , което ще рече 4 на 2-те колела.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Комплекта по принцип включва 4бр. накладки 

Мерси много колега
.Проясни ми се.Съжалявам малко за некомпетентността си , но от много скоро взех да се интересувам от автомобили и имам доста неизвестни.Надявам се тук да ми се проясни малко 
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Аз съм доволен от Ferodo и дисковете и накладките ми са такива и никви ядове
44лв ми беше комплекта накладки ако не се лъжа и за дисковете съм сигурен че бяха 90лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”