Touran TDI + DSG кои мотор да избера?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Touran TDI + DSG кои мотор да избера?
Здравейте колеги, искам да закупя VW Touran TDI. По навит съм на 1.9 но като гледам те са няколко мотора 90 100 и 105 коня, също така ще имам ли ядове с DSG кутия или да заложа на 6 степенна механична. Бих чул и мнение за 2.0 TDI моторите 

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Touran TDI + DSG кои мотор да избера?
Колега , падна ми!
По темата мога да ти пиша доста , тъй като съм горд собственик на Toutan 1.9 105hp 2007г.
След дълго разпитване насам - натам стигнах до извода , че 2.0 140hp пръскат глави...
Не съм се возил във 2.0 , но мога да кажа , че не представлява някаква разлика , в сравнение с 1.9 .
Колата е бърза , голям и най - вече удобна - демек за цялото семейство
Аз лично съм със 6 степенна , ръчна скоростна кутия , по простата причина , че автоматът не ми допада ...
За DSG сист. има доста писано , ако не се лъжа я наричаха "умна сист." , тъй като пести гориво ...
Ако съм изпуснал нещо ми пиши ЛС!
Поздрави!

След дълго разпитване насам - натам стигнах до извода , че 2.0 140hp пръскат глави...
Не съм се возил във 2.0 , но мога да кажа , че не представлява някаква разлика , в сравнение с 1.9 .
Колата е бърза , голям и най - вече удобна - демек за цялото семейство

Аз лично съм със 6 степенна , ръчна скоростна кутия , по простата причина , че автоматът не ми допада ...
За DSG сист. има доста писано , ако не се лъжа я наричаха "умна сист." , тъй като пести гориво ...
Ако съм изпуснал нещо ми пиши ЛС!
Поздрави!

- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Когато търсих Туран исках да е дизел с ръчна скоростна кутия. След доста четени по форумите се спрях на 1.9 мотора.Не бях мислим за ДСГ ск. кутия, защото не бях карам автоматик.Но стана така, че си взех 1.9 ТДИ(105к.с) с ДСГ ск. кутия
.Бях карал и 2.0 с ръчни скорости, определено има разлика във вървежа. Но не съжалявам за избора си.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, как да съжаляваш, като това е верния избор 
Карам 1.9 ТДИ с DSG, и е невероятно усещането

Карам 1.9 ТДИ с DSG, и е невероятно усещането

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен везните клонят към 1.9 105 коня с DSG. Да ви питам относно кутията: каква подръжка изисква, скъпа ли е, и като цяло съсдават ли проблеми?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя (2.0 TDI) преди да го купя преди около година пробвах и 105-цата. И според мен голямата нафта доста повече понавървява и кефа е по-голям. Ако пък пукне глава или каквото има за пукане, ще псувам и ще плащам, тва е! Всичко зависи от теб - дали ти трябва МПС което просто да те придвижва от точка А до точка Б или такова, което да ти пълни душата, докато го прави без значение от глави и други истории. Аз избрах второто...
- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,аз карам 2.0 ТДИ DSG кутия.Не знам какво пръскат и какво не,ама това си е неуписуем кеф.Мотора е 140 коня и дърпа ужастно много.Колкото мотора е по-мощен,толкова по-добре!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз не бих отказал и по-новия мотор 170 кс с ДСГ...
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
dimar написа:Здравейте колеги, искам да закупя VW Touran TDI. По навит съм на 1.9 но като гледам те са няколко мотора 90 100 и 105 коня, също така ще имам ли ядове с DSG кутия или да заложа на 6 степенна механична. Бих чул и мнение за 2.0 TDI моторите
Тук в общи линии е написано доста по въпроса: http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_volkswagen_touran_modellreihe_p90655.html
Пич, аз съм с 1,9 105 коня, 6 ръчни, които с кеф си сменям.
Понякога ми липсва нещо, може би онези 35 коня...)))
Иначе за разход и обслужване на двигателя- без забележки!Аз повече от този двигател не е редно да искам, просто ..пее!!!
3-4 пъти вече сменям масло и нямам грам разход - вярно че над 130 не вдигам, все пак съм с 2 детски "пълни" седалки отзад.
Понякога ми липсва нещо, може би онези 35 коня...)))
Иначе за разход и обслужване на двигателя- без забележки!Аз повече от този двигател не е редно да искам, просто ..пее!!!
3-4 пъти вече сменям масло и нямам грам разход - вярно че над 130 не вдигам, все пак съм с 2 детски "пълни" седалки отзад.
Здравейте, да се включа и аз:)
Също се оглеждам за Туран. ПО това което изчетох съм се насочил към TDI 1.9/105 коня.
Въпросът ми е като допълнение към този на колегата - относно ръчните и автоматичните скоростни кутии.
Разкажете малко повече за DSG-то, никога не съм карал автоматик, DSG още по малко
Какво трябва да се гледа при евентулаен избор? Превключване нещо, плавно преминаване между предавките ли и аз не знам, помагайте?
Какви ядове може да има след това?
Какво би струвало ремонт на такава?
Ще съм ви мн благодарен за споделента информация.
Колега 7 speed DSG е дал линк, но всичко е на немски, а там съм гола вода, нищо не разбирам.
Също се оглеждам за Туран. ПО това което изчетох съм се насочил към TDI 1.9/105 коня.
Въпросът ми е като допълнение към този на колегата - относно ръчните и автоматичните скоростни кутии.
Разкажете малко повече за DSG-то, никога не съм карал автоматик, DSG още по малко

Какво трябва да се гледа при евентулаен избор? Превключване нещо, плавно преминаване между предавките ли и аз не знам, помагайте?
Какви ядове може да има след това?
Какво би струвало ремонт на такава?
Ще съм ви мн благодарен за споделента информация.
Колега 7 speed DSG е дал линк, но всичко е на немски, а там съм гола вода, нищо не разбирам.
- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
DSG кутията е добро решение,аз карам с такава.Нямам още опит в това дали е наистина по-добре да имаш автомат кутия или нормалната "на ръка"....обаче си има много предимства.
1/Плавно превключване на предавките-няма придърпване като другите автомати
2/Имаш свободен крак и ръка
3/Предлага добра пъргавина,и ако имаш по-мощния вариант на мотора....грижи нямаш
4/DSG+ типтроник комбинация е още по-добре
5/Супер лесно за управление дори и от жените
За ремонти не говоря...има доста писано по форумите....ама ако сменяш маслото и там някакъв филтър когато трябва(55-60х.км)...мисля че няма да имаш ядове.
Аз до сега съм бил само на ръчна кутия....ама кефа е голям на автомата.
Допълнително има и доста подпомагащи системи към тази кутия.
Виж тук какво пише:
http://www.volkswagen.bg/vw_world/innov ... e_dsg.html
Успех!!!
1/Плавно превключване на предавките-няма придърпване като другите автомати
2/Имаш свободен крак и ръка
3/Предлага добра пъргавина,и ако имаш по-мощния вариант на мотора....грижи нямаш
4/DSG+ типтроник комбинация е още по-добре
5/Супер лесно за управление дори и от жените
За ремонти не говоря...има доста писано по форумите....ама ако сменяш маслото и там някакъв филтър когато трябва(55-60х.км)...мисля че няма да имаш ядове.
Аз до сега съм бил само на ръчна кутия....ама кефа е голям на автомата.
Допълнително има и доста подпомагащи системи към тази кутия.
Виж тук какво пише:
http://www.volkswagen.bg/vw_world/innov ... e_dsg.html
Успех!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз със нетърпение чакам Амарок с DSG
Много съм доволен от Кади-то ми с 6 скоростна DSG кутия, потвърждавам това, което Боян казва 

- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
Kalin72 написа:И аз със нетърпение чакам Амарок с DSGМного съм доволен от Кади-то ми с 6 скоростна DSG кутия, потвърждавам това, което Боян казва
Амарок с тази кутия излезе.....
- stensyto
- Автомобил: VW TOURAN 1.9 DSG 2006
- Двигател: BKC
Взимай DSG -то и няма да съжаляваш!!! Аз съм с Тоуран 2006 г. 1,9 105 коня DSG. Няма такъв кеф при каране!!! Набира скорост уникално бързо и много плавно сменя предавките! Само сменяш на 60 хил. км маслото на скоростната кутия и си свиркаш! Говорил съм с собственика на сервиза на Volkswagen в Пловдив още като я купувах и той ми каза, че тези скоростни кутии (DSG - 6 скорости) не дават дефекти и са перфектни! УСПЕХ!!!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”