:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

лампа еърбег-решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

лампа еърбег-решено

Мнениеот ozyrus » Съб 19 мар 2011 16:01

Горе долу през 7-8 месеца ходя и давам по 10лв. да ми я гасят(лампата),ама вече бахтън.....
Ако някой има по радикално решение нека сподели,че вече взе да ми става досадно.
Колата е от аватара.

Последна промяна от ozyrus на Вто 22 мар 2011 23:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: лампа еърбег

Мнениеот van4ooo » Съб 19 мар 2011 16:50

За да ти помогне някои трябва да кажеш каква е грешката.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 19 мар 2011 16:51

Случайно диагностика да ти е казал номера на грешката или поне какво е пишело за да може да ти кажа по-точно къде да търсиш проблема ?

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Съб 19 мар 2011 17:57

Не нищо не ми е казал ама, като отида в понеделник ще го попитам и ще пиша.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Съб 19 мар 2011 20:50

Колега най добре вземи си виж всички връзки дали са здрави,провери дали някъде случайно няма хлабава връзка.Може да пръснеш със контактен спрей.При мен еърбега ми светеше постоянно и като отидох да го проверят на диагностика се установи че проблема е в самия еърбег.Оказа се че тока който достига до лентовия кабел бил повече от колкото трябва да е и го намалиха с едно съпротивление което да лъже системата че има еърбег.Момчето ми каза че е най-добре да си взема втора ръка еърбег и щяло да се оправи.След време си взех втора ръка еърбег и реших един ден да го сложа.Махнах стария сложих другия,запалих колата светна лампата за еърбега,след това си загасна.Като покарах малко време с него лапмата отновео почна да се включва и после си гаснеше от самосебе си.Пак го закачихме да видим каква грешка показва,изписва грешка че еърбега не е наред.Свалих еърбега напръсках на всички възможни места и там където се свързва с лентовия кабел и като го сложих отново пак същата работа.Накрая ми омръзна само да ми гасне и да ми светва лампата и директно от ключа за фаровете съм го откачил.Което ме навява на мисълта че щом не е от еърбега значи проблема ще се окаже че е от лентовия кабел,но като се постопли смятам пак да направя един преглед на връзки и проверка със уред на самия лентов кабел.

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Нед 20 мар 2011 9:38

plamenpet81 написа:.Накрая ми омръзна само да ми гасне и да ми светва лампата и директно от ключа за фаровете съм го откачил

Точно за такива радикални мерки говорех,ама не знам дали няма да трупа грешки някакви.А колкото до работата на системата,не дай си боже ако се ботурясъм ме съмнява на 13 годишна кола да сработи.Благодаря за отговорите!

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Нед 20 мар 2011 9:51

ситемата си сработва отлично и на 15 годишна като моята:banghead: .от опит го знам mhihi

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Нед 20 мар 2011 9:52

ozyrus написа:Точно за такива радикални мерки говорех,ама не знам дали няма да трупа грешки някакви.А колкото до работата на системата,не дай си боже ако се ботурясъм ме съмнява на 13 годишна кола да сработи.Благодаря за отговорите!

Че защо те съмнява :roll: Нали като дадеш на контакт компютъра си прави всички нужни проверки и ако не е наред тогава светва лампата.Щом изгасва значи си олрайт :Mr Green Fun Мен ако ме питаш (въпреки че не го правиш ) била тя и 30 годишна кола,ако се поддържа ще ти служи вярно.А да не дава Господ утре се буфнеш някъде ( пак повтарям..да не дава Господ) тази система би ти била от голяма полза, а ако има записана грешка (която няма да изчезне от изолиране на лампата) има огромен шанс да не сработи :)

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Нед 20 мар 2011 9:53

ситемата си сработва отлично и на 15 годишна като моята :banghead: .от опит го знам mhihi

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Нед 20 мар 2011 9:58

Благодаря ви за бързите отговори,значи до радикални мерки няма да се стига,като отида утре ще го питам тоя "майстор" за грешката и ще пиша.Ама ме съмнява една работа ,че умишлено не я изчиства за постоянно,все пак и той семейство храни mhihi

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Нед 20 мар 2011 10:01

Ммм...то може да я изтриеш грешката,но въпроса кога ще се появи си зависи само от техническото състояние на колата. Иначе е добре идеята :Mr Green Fun . Попитай го за грешката.ПО кода лесно ще се определи проблема откъде идва.

П.С. Ето тук можеш да провериш грешката :beer

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ault_Codes

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Нед 20 мар 2011 10:37

IvailoOo написа:IvailoOo
:beer :beer

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 20 мар 2011 13:44

ozyrus написа:Благодаря ви за бързите отговори,значи до радикални мерки няма да се стига,като отида утре ще го питам тоя "майстор" за грешката и ще пиша.Ама ме съмнява една работа ,че умишлено не я изчиства за постоянно,все пак и той семейство храни mhihi

Ако имаш такива съмнения, може да смениш майстора :idea:
За какви ли не случаи са ми разправяли.. Пък и не пречи да чуеш още едно мнение от друг майстор :да:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 20 мар 2011 20:50

boreto1977 написа:ситемата си сработва отлично и на 15 годишна като моята :banghead: .от опит го знам mhihi

и как по точно? възстанови ли я? щото ако е работила ,повече не можеш да я ползваш.и ако си я възстановил -колко ти излезе?
моят опит бе задействане само на колана - бегът така и не се събуди!
като чух цена за възстановяване ,продадох колата!производителите дават гаранция 10 години и това е обозначено с лепенка на вратата -на колонката!след тоя срок я сработи ,я при Дяда .....!не разчитайте на тях на 100%!професионално се занимавам :012:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Re: лампа еърбег-решено.

Мнениеот ozyrus » Вто 22 мар 2011 23:41

Проблема беше в някъква букса под пасажера.А относно дали ще сработи системата,ходих при най-добрия в града и той каза че ще сработи,което не е миродавно ама то един господ знае.Дано никога да не разберем,благодарско на отзовалите се колеги :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”