Здравейте,
Имам един въпрос относно фаровете.......?
Дали е мога да сменя предните фарове на Пасата(TDI)2003 с тези от същия модел но от Пасат-W8,
та имали някакво сменяне на нещо от сорта-машинките да ли ще паснат, самото разположение на ксенона вече се променя.....?
Ще бъда благодарен на всички и на всякакви мнения....!
Смяна на фарове на Б5.5
Re: Смяна на фарове на Б5.5
Само да доуточня, че това са оригинални би-ксенонови фарове за B5.5, а не само за W8. Цената на нови е по 3 спрямо нормалните.
- jaferski
- Автомобил: VW Passat 3BG
- Двигател:
Да така е? Но поправи ме ако греша... Мисля, че не са серийно 

- Svets
- Автомобил: Vw Passat 2004
- Двигател: 2.0 TDI BGW
Здравей колега, фаровете се предлагат сериино(с фабричен ксенеон), моят Пасат е с такива. В Сакар Ауто цетана на единия е 1200лв 

- Svets
Alek написа:Само да доуточня, че това са оригинални би-ксенонови фарове за B5.5, а не само за W8. Цената на нови е по 3 спрямо нормалните.
Колега да те поправя, не са би-ксенеонови, има само ксенеон на късите;)
- jaferski
- Двигател:
Колега, и сега какво - искаш да кажеш,че комлекта е 2400 те много златни ще ми излязат....
и ако са серийно защо ги има само в W8... в другите ги няма така и в моя......?

Svets написа:Alek написа:Само да доуточня, че това са оригинални би-ксенонови фарове за B5.5, а не само за W8. Цената на нови е по 3 спрямо нормалните.
Колега да те поправя, не са би-ксенеонови, има само ксенеон на късите;)
Колега, нека аз да те поправя - би-ксенонови са, като пуснеш дълги, освен че ти светва допълнителната секция за дълги с нормалната крушки, лупата на късите също си променя лъча на дълги.
- Svets
Би-ксенеон означава, че има ксенеон както и на късите така и на дългите. А това, че лупата се движи няна никаво значение. Провери в Сакар или където искаш, за да се увериш, че заводски тези фарове излизат само с ксенеон на късите. Все пак всеки ден ги спирам и пускам и имам набюдение.
Поздрави
Поздрави
Е и аз това казвам де - ксенон има само на лупата, но той е и къси и дълги! По твойта логика няма би-ксенон H4, а само къси. Както продават лупи за вграждане във фарове - и те са би-ксенон (една лупа, но има къс и дълъг лъч. Ако е само ксенон лупата, като пуснеш дълги, щеше да тя да остава в положение къси, а тя отива в положение дълги. Иначе отделната секция е с нажежаема жичка.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
jaferski написа:Колега, и сега какво - искаш да кажеш,че комлекта е 2400 те много златни ще ми излязат....![]()
Ами досети се защо ги има като стандартно оборудване във ВВ8, а ги няма при 1.8 примерно

Последна промяна от stefan4o на Пет 18 мар 2011 10:21, променено общо 3 пъти.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ох да ви умра на коментарите, дето не мислите половината!
серийно-несерийно!
фаровете са заводски.
при немците няма такова нещо като серийна екстра! има опции и те се плащат отгоре.
такива фарове се слагат на всички коли, купени (поръчани) с опцията ксенон!
айде стига чесали клавиатури!
и секцията на късите е с ксенон, който се мести в положение "дълги", плюс допълнителни дълги с нажежаема жичка.
да-плъг енд плей са, но искат още малко кабели, защото иначе няма да е достъпна диагностиката им.
това, мисля, поизчерпва темата?

серийно-несерийно!
фаровете са заводски.
при немците няма такова нещо като серийна екстра! има опции и те се плащат отгоре.
такива фарове се слагат на всички коли, купени (поръчани) с опцията ксенон!
айде стига чесали клавиатури!
и секцията на късите е с ксенон, който се мести в положение "дълги", плюс допълнителни дълги с нажежаема жичка.
да-плъг енд плей са, но искат още малко кабели, защото иначе няма да е достъпна диагностиката им.
това, мисля, поизчерпва темата?
- jaferski
- Двигател:
Ок, тогава? Значи са заводски - добре, ама т'ва не ми беше въпроса,
интересува ме да ли ще стане да си ги подменя с този модел..... фарове? Дали ще има някакво преправяне.
Нали се сещате, че в БГ нещо което не се купува с пари' се купува с много пари'...?
Има един авер които вкарва катострофирали коли, та него ще питам...
интересува ме да ли ще стане да си ги подменя с този модел..... фарове? Дали ще има някакво преправяне.
Нали се сещате, че в БГ нещо което не се купува с пари' се купува с много пари'...?

Има един авер които вкарва катострофирали коли, та него ще питам...

Ти въобще прочете ли си отговорите в собствената тема!?
П.С. Не ми отговоряй, въпросът е риторичен.
П.С. Не ми отговоряй, въпросът е риторичен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Alek написа:Е и аз това казвам де - ксенон има само на лупата, но той е и къси и дълги! По твойта логика няма би-ксенон H4, а само къси. Както продават лупи за вграждане във фарове - и те са би-ксенон (една лупа, но има къс и дълъг лъч. Ако е само ксенон лупата, като пуснеш дълги, щеше да тя да остава в положение къси, а тя отива в положение дълги. Иначе отделната секция е с нажежаема жичка.
Колега както ти е казал колегата преди цитата би-ксенон означава къси + дълги а това че късите светят малко по надалече като превключиш на дълги не значи че стават дълги. На дългите светлини фокуса на самата кръшка и по много по-различен начин и светлинния сноп също.Предида четете разни теми на някой ,който не знае какво е писал(линка,който си пуснал) не спорете за глупости.Би ксенон бил но на дългите е с обикновенна крушка със жичка