Заглъхване при палене и промяна на оборотите на празен ход
Заглъхване при палене и промяна на оборотите на празен ход
Ако някой е имал подобен проблем да помага! От доста време моят Пасат 4 (бензин) пали с едно неприятно заглъхване, оборотите първо се връщат надолу и след това се качват до около 90. Като се остави на празен ход почва рязка промяна на оборотите все едно се подава газ. Освен това когато колата е в престой след като е карана въобще не иска да запали или ако припали се тресе и прескача и пак това глъхнене. А и гори прекалено много бензин. 

Последна промяна от gr_kanev на Пет 11 мар 2011 20:13, променено общо 1 път.
Причина: Моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Причина: Моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Заглъхване при палене и промяна на оборотите на празен ход
Колега, една диагностика с VAG-COM няма да му се отрази зле.
Ако те съмнява нещо с изпускателната система, откачи катализатора и виж как е "изфорсирването". Пък и се маха лесно, на болтчета или с гайки беше хванат.

Здравейте, колеги! Вчера прегледахме пасата с VAG-COM, но не показа никаква грешка. На празен ход оборотите "заспаха" на едно място и не помръдват! Иди доказвай, че иначе прави проблеми и рязко се менят
Мъчихме я цял ден пали-гаси и не ще, и не ще да ги мени както преди, за да се засече грешката. Междувременно се оказа, че маркучът, който свързва рейката на гилзите с дроселовата клапа е скъсан
Вероятно високият разход на гориво е от него. А по отношение на промяната на оборотите предположиха, че е някой датчик. Не знам вече...

- rosen75
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега.аз имах сьщия проблем,и се оказа стьпково моторче.провери него.при мен поне беше това 

Точно в него се съмнявам и аз. Ама като не разбирам много, много, викам майсторите да кажат. Те пък напълно изключиха тази възможност, защо ли като дори не са го погледнали??? Пък и колата се държа много прилично пред тях. Никакви индикации за проблем. Но ще му обърна внимание, ако е отишъл да се сменя! 

- rosen75
- Автомобил:
- Двигател:
lorein_ написа:Точно в него се съмнявам и аз. Ама като не разбирам много, много, викам майсторите да кажат. Те пък напълно изключиха тази възможност, защо ли като дори не са го погледнали??? Пък и колата се държа много прилично пред тях. Никакви индикации за проблем. Но ще му обърна внимание, ако е отишъл да се сменя!
тя колата е като човека

и мойта се дьржа нормално там ама човека го смени с едно негово моторче да я покарам така и така си остана

Днес на VAG-COM показа следната грешка:
1 Fault Found
00525- Oxygen Sensor (G39)
26-10- Output Open - Intermittent
Дали това идва от Ламбда сондата или дебитомера?
Тази грешка я даде след като акумулатора беше откачен и го закачихме.
1 Fault Found
00525- Oxygen Sensor (G39)
26-10- Output Open - Intermittent
Дали това идва от Ламбда сондата или дебитомера?
Тази грешка я даде след като акумулатора беше откачен и го закачихме.