.Колата е голф 3.мърдане на волана във всички посоки голф3
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
мърдане на волана във всички посоки голф3
Здравейте колеги,от известно време ми се получи едно странно мърдане на волана наляво и дясно също така и към мен,преди време пак се беше размърдал но само в двете посоки(ляво и дясно),но го оправих като затегнах двете болтчета които се намират под кутията на лостчетата(има една планка която държи кормилния прът).Сега обаче има ход и при издърпване и ме притеснява.Ако някой е имал същия проблем и знае на какво се дължи,моля да ми разясни,благодаря ви предварително
.Колата е голф 3.
.Колата е голф 3.- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мърдане на волана във всички посоки голф3
Провери как са каретата.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Някога да са ти сменяли "клемореда"(контактната група на ключа)?Питам, защото при смяната се вади една втулка,има и една пружина и един лагер присъства там под тия работи.Понеже аз съм сменял и му сложих грес,хич нямаше..,ама дали е от това.Най -добре свали корите около волана и виж къде мърда,със сигурност износване на "карданните" съединения дават "почукване" при завъртане ляво/дясно.
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
провери дали е стегната добре конзолата на която е монтиран контактния ключ.Болтчето се пада от долу и е с вътрешен шестограм 6 или 8мм.
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Някога да са ти сменяли "клемореда"(контактната група на ключа)?Питам, защото при смяната се вади една втулка,има и една пружина и един лагер присъства там под тия работи.Понеже аз съм сменял и му сложих грес,хич нямаше..,ама дали е от това.Най -добре свали корите около волана и виж къде мърда,със сигурност износване на "карданните" съединения дават "почукване" при завъртане ляво/дясно.
Не съм сменял клеморед колега,няма почукване при завъртане,просто си мърда сякаш нещо му се е развило или разхлабило.
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
van4ooo написа:Провери как са каретата.
А как се проверяват,не съм много навътре в нещата.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляй корите и гледай,онова болтче за конзолата е "оригинално" с полу-сферична глава и ако е хлабаво-смени го с някое нормално(на това.."ненормалното" главата за въртене се "чупи" още при първоначалното вграждане и е вид защита против сваляне на механичното заключване на волана).
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
Аз веднъж ги затягах тези болтове и с тях се оправи мърдането наляво-надясно,а сега освен в двете посоки мога да го издърпвам и към мен.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблема е че се движи нагоре и надоло, лек луфт има! Затегнах болта под волана, изкара 2 седмици и пак започна с луфта, и се чудя какво да направя!
-
vubel
- Автомобил: VW Golf II GT 1.8 Mono
- Двигател: RP 1990
И аз имах проблем с волана.Смених кормилните накрайници и се оправи.Малко километри след това започна да мърда във всички посоки.Оказа се , че се е развила гайката, която държи фланеца на волана към кормилния прът.Сменях си лостчето на мигачите и трябваше да сваля волана.Преди да развия гайката, този който е слагал волана(не е оригиналния),беше мацнал гайката и болта с блажна боя за да не се развива.
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Имах подобен случай с един такъв Г3.Незнайно поради каква причина тръбата в която върви кормилния вал се беше събрала и не закачаше на втулката която е чак на конзолата на педалите.Тази тръба има захвати към гредата под таблото а другия чрез една кука се нанизва върху втулката която е на конзолата на педалите.Тази тръба е телескопична представлява две тръби с различен диаметър,като едната влиза в другата.Аз за по сигурно премерих къде точно трябва да бъде и я заварих на две местада не се свива.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”