Помощ голфа ми губи страшно много масло!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dolutzz
Автомобил:
Двигател:

Помощ голфа ми губи страшно много масло!

Мнениеот dolutzz » Нед 20 мар 2011 15:39

Здравейте колеги карам Голф 3 1.6 АЕК. Та колата си вървеше страшно добре до преди една седмица, в началото започна да тресе като е на свободна след това започна и да пуши много и да мирише на бензин при положение че я карам на газ. Та свалихме колектора и ОП изненада 2ри цилиндър беше пълен до горе с бензин. Мамкаму скапаната дюза беше изтървала и постоянно си пускала бензин. Мисля да сменя гарнитурата на главата макар че старата е ОК, ще сменя и гумичките на клапаните, но се чудя дали масления сегмент на този цилиндър е добре понеже като отворя капачката за маслото и надува въздух от там. Колеги моля някой да даде съвет дали бензина може да е промил сегмента и да е за смяна :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ голфа ми губи страшно много масло!

Мнениеот polski-grizach » Пон 21 мар 2011 7:43

За духането от капачката не може да се каже че си за смяна на сегменти.Ако духа по същия начин от сондата,така и така си се нагласил и ще сваляш главата по добре ги смени поне да си спокоен.Не смятам че мотора е за отваряне,но и да го отвориш няма да си решиш проблема с дюзата.Тресе ти на ниски обороти защото му идва в повече горивото именно и газ и бензин.Смени О-пръстена на самата дюза и провери дали изпуска когато работи на газ.Вижда се дали пуска.А цилиндъра се е напълнил защото има налягане в системата.И бензина е отишъл в този цилиндър на който е бил отворен клапана.Важно е да не ти качва нивото на маслото,защото бензина минава през сегментите.А както се досещаш той мие а не маже,и от там може да събориш и биелните лагери.Съветвам те да оправиш дюзата, и да смениш маслото на двигателя само.А от там само си карай :да:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 21 мар 2011 10:40

Щом ще сваляш главата смени и водачите на клапаните, гумичките, едно припасване на клапаните направи. Също смени гарнитурата на главата. Почистете дюзите на ултразвук в някой специализиран сервиз. И дано всичко да е наред.
Може и самата дюза да не е виновна, тъй като при работа на газ се спират електрическите импусли към дюзата - може да имаш проблем с окабеляването или с газовата уредба.
Ако е блокирала механично сигурно вече са ти казали, че отвреме навреме трябва да караш на бензин, не само на газ.

dolutzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dolutzz » Сря 23 мар 2011 14:28

Колеги за дюзата ходих в Бош сервиза и ми казаха че е блокирала механично. Но това ще го оправя после.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”