Минаване на технически преглед с ксенон-невъзможно!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Минаване на технически преглед с ксенон-невъзможно!

Мнениеот Mihailov78 » Пон 21 мар 2011 19:34

parno написа:аз пък мисля че е крайно време да започнат да обръщат внимание на фаровете
като пътувам вечер кьорав ставам от капути

Абсолютно вярно. Най-после да започне да се случват и тук нещата както трябва. Що псувни са отнесли тези електрожени вечер. Нищо се не вижда от тея капутски фарове!!!! scare scare Глоби до дупка и никакъв ГТП. Закона над всички. :deal

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Пон 21 мар 2011 19:36

Само да кажа за баровците с заводски ксенон че до сега колкото пъти съм се разминавал с такава кола или джип,винаги ме е заслепявал мн рядко да не ме заслепят,аз карам с homemade фарове близо 2 месеца,със лупи и ксенон съм на двусекционна Hella на голф 3,само 1 път откакто карам с лупите ми примигнаха насрещно движещите се и това беще защото не ги бях регулирал още.Та така както казаха колегите преди мен всичко зависи от реглажа на фаровете!!!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 21 мар 2011 19:50

За Хоум-мейд и други подобни, които поне са отговорни към останалите на пътя - задължително сертифициране и пресертифицаране всяка година. Отиваш на оптичен тестер и каквото сабя покаже - такова.

За всички останали никакви глоби... Направо конфискуване на имущество!

2/3 от водачите са слепи като прилепи... Не са слаби фаровете ами те не виждат до върха на носа си. Ама щото не им иде на акъла да се проверят - блъскат ксенони. Доста такива хубавци познавам...

П.П.: Дано започнат най-накрая да глобяват и за включени фарове за мъгла (и отпред и отзад).

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 21 мар 2011 19:59

Speedy86 написа:Само да кажа за баровците с заводски ксенон че до сега колкото пъти съм се разминавал с такава кола или джип,винаги ме е заслепявал мн рядко да не ме заслепят,аз карам с homemade фарове близо 2 месеца,със лупи и ксенон съм на двусекционна Hella на голф 3,само 1 път откакто карам с лупите ми примигнаха насрещно движещите се и това беще защото не ги бях регулирал още.Та така както казаха колегите преди мен всичко зависи от реглажа на фаровете!!!

Ето това му е хубавото. Всеки си мисли, че той не заслепява. Обратното едва ли не, всеки срещу него заслепява mhihi И задължително афтърмаркета е по-качествен, особено китайския. :screwy

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 21 мар 2011 20:01

escrime написа:П.П.: Дано започнат най-накрая да глобяват и за включени фарове за мъгла (и отпред и отзад).

хаха
зад мен като кара някой черип с къси биещи в космоса му пускам стоп за мъгла
веднага след това започва да ми мига с дългите mhihi
за съжаление само единия ми работи (не знам защо) иначе ако ми се занимаваше щях да оправя и другия поне да му пълно гадното на кавала

Потребителски аватар
sharky_1030
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharky_1030 » Пон 21 мар 2011 20:02

Колеги ОК съгласен съм за ксенона че заслепява да, ама първо трябва да обърнат повече внимание и тези който карат постоянно с включени халогени те са доста по зле от ксенона. И аз както каза колега пътувам много из страната ама да ви кажа халогена заслепява много повече, а пак чак тогава като искат да забраняват ксеноновите фарове. Това си е лично мое мнение!

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 21 мар 2011 20:03

parno написа:
escrime написа:П.П.: Дано започнат най-накрая да глобяват и за включени фарове за мъгла (и отпред и отзад).

хаха
зад мен като кара някой черип с къси биещи в космоса му пускам стоп за мъгла
веднага след това започва да ми мига с дългите mhihi
за съжаление само единия ми работи (не знам защо) иначе ако ми се занимаваше щях да оправя и другия поне да му пълно гадното на кавала

По принцип работи само този в ляво. Заводски е така. Всичко друго е гордостта на бакшишите в София... :idea:

Този номер и аз го правя като са сложили "оРгиналдЪ ксенон" на "халогенитИ"... mhihi

Последна промяна от escrime на Пон 21 мар 2011 20:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 21 мар 2011 20:04

Oтносо колегата пуснал темата! Много добре са ти направили! Трябва да почнат яки санкции за коли със слаган ксенон! Просто както и да реголираш фаровете те си заслепяват, поради простата причина че крушките са много силни! На мен преди 1 година щяха да ми спрат колата от движение заради сенник монтиран на прозореца! Е махнах до! АКо не ме бяха заплашили със спиране от движение нямаше да го махам! Та трябва яко санкции и да видим дали няма да се оправи всичко!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 21 мар 2011 20:05

Много се надявам да има ефект тая мярка... Случва ми се да ме заслепят и хора с обикновенни крушки, но с ксенона рядко се случва да не ме заслепят... И лошото е че не знам кога са на дълги кога на къси че да им светна.. Писнало ми е вече... Аз как мога да съм супер доволен от ламбите на моя голф имам чувтвото че е ден пред мене...

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пон 21 мар 2011 20:08

bnick написа:
Speedy86 написа:Само да кажа за баровците с заводски ксенон че до сега колкото пъти съм се разминавал с такава кола или джип,винаги ме е заслепявал мн рядко да не ме заслепят,аз карам с homemade фарове близо 2 месеца,със лупи и ксенон съм на двусекционна Hella на голф 3,само 1 път откакто карам с лупите ми примигнаха насрещно движещите се и това беще защото не ги бях регулирал още.Та така както казаха колегите преди мен всичко зависи от реглажа на фаровете!!!

Ето това му е хубавото. Всеки си мисли, че той не заслепява. Обратното едва ли не, всеки срещу него заслепява mhihi И задължително афтърмаркета е по-качествен, особено китайския. :screwy

Първо колега ксенона не е китайче,и второ точно поради тази причина си правих експеримент дадох колата на приятел и взех неговата,и реших да се повозиме из градчето ни засичахме се случайно няколко пъти и мога да ти кажа че като видех номера на колата разбирах че е мойта,направихем същото и извънградско и пак така въпрос на реглаж :да:

А никъде не съм казал кой е по качествен!!!

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 21 мар 2011 20:09

С какви крушки трябва да се въоражим и ние че пред очите ни да е ден и да захвърлим ксеноните?

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 21 мар 2011 20:11

dinkonikolaev написа:С какви крушки трябва да се въоражим и ние че пред очите ни да е ден и да захвърлим ксеноните?

1. Преглед при очен лекар.

2. Релета.

3. Проверка на състоянието на рефлектора.

Това е напълно достатъчно! Допълнително може крушки Осрам Найтбрейкър примерно. Не, че с ксенон не е хубаво, но като нямаш подходящи фарове - нямаш право!!!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 21 мар 2011 20:13

никой не е казал да го захвърлиш
много зависи от ксенона
много зависи и от фара
личен опит нямам маа съм много отворен mhihi
виждал съм ксенон на фар
и хубав ксенон на фар
ксенон на хубава лупа
и хубав ксенон на хубава лупа
повярвай ми всичките се различават с много като максимален брой точки печели последното mhihi

ако ще го правите - правете го като хората
иначе СЪКС-вате вечер яко

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 21 мар 2011 20:14

Прегледа при очния да го пропуснем.Релета бих си сложил с едни OSRAM.Тука идва вече закачката като се види някой с ксенон виря фаровете нагоре и дългите.Май така ще е :)

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пон 21 мар 2011 20:15

escrime написа:
dinkonikolaev написа:С какви крушки трябва да се въоражим и ние че пред очите ни да е ден и да захвърлим ксеноните?

1. Преглед при очен лекар.

2. Релета.

3. Проверка на състоянието на рефлектора.

Това е напълно достатъчно! Допълнително може крушки Осрам Найтбрейкър примерно. Не, че с ксенон не е хубаво, но като нямаш подходящи фарове - нямаш право!!!

ОК колега, така е аз имам и релета на фаровете и прегледа при лекар е ОК,но аз съм сложил лупи във фаровете ми и тогава съм сложил ксенон,какъв е проблема.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”