Минаване на технически преглед с ксенон-невъзможно!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
tish
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Re: Минаване на технически преглед с ксенон-невъзможно!

Мнениеот tish » Пон 21 мар 2011 20:55

ами ти от къде си сигурен за моите фарове? виждал си ми колата някъде или как? ако е с боба работата не става.... Фаровете ми след монтажа на ксенона са регулирани в оторизиран за това сервиз не от мен на пътя нощем + майсторчето изрично ми вдигна ел. реглажа на най-горната точка и ги регулира на нивото, на което трбва, за да не може да се вдигат повече от допустимото ++ аз съм съвестен и отговорен човек и шофьор и мисля за водачите насреща, а и за тези зад мен... за това споменах, че цялата идея е тъпа и не става въпрос за селски тунинг или каквото си щеш, а вичко е въпрос на колегиалност и човечност... тоест и да нямам ксенон пак мога да те накарам да ослепеея ако е до това работата(всичко е до правилен реглаж и малко умствен багаж) :beer

П.П. вижда се ясно от какъв ъгъл е направена снимката + това, че и дългите също светят, хора спора е безмислен замислете се щом са го решили КАТ, ще останем с оригиналните светлини... друго имах предвид, вие не разбирате, а се заяждате напразно. никога не съм искал да заслепявам някого на пътя, а и няма и да искам... четете не само да повтаряте едно и също... :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 21 мар 2011 20:56

Изображение
ето истински фар с хубав ксенон :Mr Green Fun
жалко само че нямам снимка на това как фара ОТСИЧА светлината :idea:
това трябва да се разбере че рефлектора не отсича а направо я мята на харабия в полето и космоса
от там излиза че обичам майка ви mhihi

едит :

tish написа:. вижда се ясно от какъв ъгъл е направена снимката

ти сериозно ли?
нали се сещаш че с всяка крачка назад този ъгъл се изменя с много и се получава една светеща СТЕНА в която шофьорите срещу теб се сблъскват?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 21 мар 2011 21:00

Отделно, мога да си заложа и двете топки, че фаровете на Мк4 поколението на Голф/Бора са повече от добри за нощно шофиране с читави халогенни крушки, ако рефлекторът е в добро здраве, съответно и "стъклото" пред него.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 21 мар 2011 21:01

ксенона по какъв начин задължава наличието на система за миене на фаровете (освен уж за предпазване от обледеняване зимата)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 21 мар 2011 21:02

VWGT написа:ксенона по какъв начин задължава наличието на система за миене на фаровете (освен уж за предпазване от обледеняване зимата)

зацапването на стъклото,чупи лошо светлината!
Писано и дъвкано по форума :wink:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 21 мар 2011 21:03

На запад е задължително да ти е изправен.
Все едно да имаш чистачки, а да не ти работи миячното.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 21 мар 2011 21:03

ксенона по какъв начин задължава наличието на система за миене на фаровете (освен уж за предпазване от обледеняване зимата)

По-скоро системата за измиване помага стъклото отпред да остане чисто и да няма "разсейки" светлина, които да пречат на видимостта и съответно на насрещно движещия се.
И за двете е, не спорете.

Докато съм писал поста си, Лило е постнал неговия. Дефакто казваме едно и също mhihi

Последна промяна от stefan4o на Пон 21 мар 2011 21:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 21 мар 2011 21:05

stefan4o написа:

По-скоро системата за измиване помага стъклото отпред да остане чисто и да няма "разсейки" светлина, които да пречат на видимостта и съответно на насрещно движещия се.

И за двете е, не спорете. :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 21 мар 2011 21:06

LILO&STICH написа:
VWGT написа:ксенона по какъв начин задължава наличието на система за миене на фаровете (освен уж за предпазване от обледеняване зимата)

зацапването на стъклото,чупи лошо светлината!
Писано и дъвкано по форума :wink:

ти може и да имаш система ама никога да не се сетиш да я ползваш :) тогава, некой ще те глоби ли заради мръсни фарове ?!?
мисълта ми е, че след като тези ксенони не са забранени никъде в Европа, където хората доста повече мислят, преди да въвеждат някакви забрани, защо нащ'е кратуни го правят ?? щото е по-лесно, вместо да въведат контрол за правилното инсталиране и използване на афтермаркет ксеноните, те правят по-лесното за тях - забраняват го. Само заради това ще съм против, щото баданарката не е решение. Има и отговорни хора, които не се поощряват по никакъв начин.

да не говорим, че ми е доста странно как мърсотията ще пречупи светлината, като водата примерно ще успее доста по-успешно да гонаправи, което ще рече, че трябва да има и система за подсушаване на фаровете, ама тва е друга тема ... ще попрегледам форума да се ограмотя :)

Последна промяна от VWGT на Пон 21 мар 2011 21:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
off_road
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот off_road » Пон 21 мар 2011 21:08

parno написа:това трябва да се разбере че рефлектора не отсича а направо я мята на харабия в полето и космоса
от там излиза че обичам майка ви mhihi

Много си ми обичлив death
Само дето намеша грешните роднини.
А за ксеноните аиде да мине някой друг месец и ще се разбере дали е деистващ закон или само някъква изислица за ЕС
П.П. Ако не си си платил данъка без ГТП
Ако си с автърмаркет ксенон без ГТП

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 21 мар 2011 21:09

Колега, посочи държава, където афтърмаркет ксеноните не са забранени. За западна Европа конкретно ако можеш посочи някоя :wink: Хората в тЮв няма да те пуснат ако гърнето ти отзад съска, камо ли да си монтираш китайски ламБи по колата.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 21 мар 2011 21:09

Ако вали те си пръскат през определен интервал след пускане на миячнто на предното стъкло.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 21 мар 2011 21:12

stefan4o написа:Колега, посочи държава, където афтърмаркет ксеноните не са забранени. За западна Европа конкретно ако можеш посочи някоя :wink: Хората в тЮв няма да те пуснат ако гърнето ти отзад съска, камо ли да си монтираш китайски ламБи по колата.

специално в DE съм виждал доста коли с афтермаркет по улиците, па не знам

Потребителски аватар
off_road
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот off_road » Пон 21 мар 2011 21:15

stefan4o написа:Колега, посочи държава, където афтърмаркет ксеноните не са забранени. За западна Европа конкретно ако можеш посочи някоя :wink: Хората в тЮв няма да те пуснат ако гърнето ти отзад съска, камо ли да си монтираш китайски ламБи по колата.

Не се вадете европеици щото такива няма да станем още дълго време,така че да не си даваме примери за ЕВРОПЕИСКИ правила.
Оправили сме си всичко и сега дребните проблемчета ще ни бутнат(ксенони,дали чистчките са ни на година или не)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 21 мар 2011 21:18

И във Франция ! И то на рефлектор.Отделно едно приятелче беше дошло при нас във Версай и му беше изгоряла едната крушка,че се налагаше да карам на дълги през повечето време,добре че брат му караше пред мен за да не заслепявам някой друг.Та той ми каза,по-добре карай на дълги от колкото с един фар.После като се прибира до БГ никъде не са му направили проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”