Каква грес се използва за спирачни апарати и супорти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Каква грес се използва за спирачни апарати и супорти

Мнениеот Ugeorge » Вто 22 мар 2011 10:43

Здравейте Колеги,

Ще си сменям дисковете и накладките и си мисля че е редно да смажа водачите на супортите по които се движат накладките. Последния път като сменях накладки водачите бяха много ръждясали и даже едва извадих накладките и сега не мисля че ще е много по-различно. До колкото прочетох из интернет трябва да си купя Графитна грес, за водачите на спирачните апарати където смазката има допир до гума пък препоръчват грес на силиконова основа. Става въпрос за задни дискови спирачки на Голф 2.
Колеги как мислите правилно ли съм се насочил и дали тези видове грес се продават в Ауто Плюс например.
Благодаря на всички които ще дадат своето мнение по въпроса.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Каква грес се използва за спирачни апарати и супорти

Мнениеот kris11 » Вто 22 мар 2011 11:02

Най-добре с МОS2 Molyslip - 190 гр.Ц. , но е скъпичка .На пазара има и други по-евтини с МОS2 -с противозадиращи свойства. Имам още за използване руска смазка с МОS2 /името май беше "Моликоте" или нещоподобно/.

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Вто 22 мар 2011 11:06

има една грес специално за спирачни апарати и тя е бяла на цвят :beer

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Вто 22 мар 2011 17:09

ето колега.не ползвай графитна грес.аз направих тази грешка.вземи си такава.аз използвах такава и да знаеш че нема ядове никакви :да: http://www.textar.com/content/view/21/36/lang,en/ .аз си купих една тубичка от тази в дружба.между авто мивката и бензиностанция петрол на бул.асен йорданов

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Вто 22 мар 2011 19:02

В никъв случай неползвайте графитна грес! Спича се още при 130 градуса и става на камък.Тя е довра за мазане на гарнитури,защото после лесно се сменят ,а и графита попълва всички грапавини.Това от опита ми като маш. инж.и механик.Силиконовата грес изобщо не е подходяща!Абтопроизводителите препоръчват медна грес,т.е. с медни частици.Аз успях да намеря и да си купя такава."ELDON'S COPPERDON"-гръцка;500gr.;цена около 30лв.Пише,че издържа до над 1200'C.
На кутията пише:
ELDON'S COPPERDON is a high quality.Copper Compound,especiallydesigned to provide the complete answer to"seized threads".The combination of a high quality,very high dropping point carrier,enriched with a micro-fine copper metal powder,will leave a fine powder of soft Copper adhering to the threaded sufraces,even after the oil carrier will have degraded or washed away.Working temperature:up to 1200 C.
Use COPPERDON on:
Screw threads,exhaust manifold studs,flanges,gaskets and generally wherever easy assembling and disassembling is necessary for parts working under very high temperatures.
Толкова от мен.Надявам се да съм бил полезен.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 23 мар 2011 8:35

Оръжейна смазка.Не клеясва и не се влиае от високата t/проверено/.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Сря 23 мар 2011 9:33

Благодаря много колега утре ще проверя какво предлагат в Ауто плюс и което от предложенията ви е в наличност то ще е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”