Искам мнение за двигателите 1.4
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
определено 1,4 много добър избор, НО вземи си малко по мощна
1,6 и ли 1,8 , просто наистиа харчи колкото тях, а не върви ...
за София е екстра ако на ден минаваш повечко км. и не си състезател
иначе за самия мотор аз проблеми за 2 години съм нямал....иначе нормалните консумативи, части се сменят както на всички други модели 
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Много слаб за това купе двигател,карал съм и 1.6 75к.с. и той не е цвете само във високите обороти понавървява повече.За 2 години нямам технически проблеми с двигателя само масла филтри и ремъци а е на 200к км.Ако мога да избирам не бих го взел пак,ще търся 1.8 моно. Иаче гори малко като не се тормози за по-уравновесен човек бива.Мисля си ,че е станала грешка нещо в завода и са тикнали на поточната линия мотор от поло и са го шибнали в купе на голф 
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
simon написа:Много слаб за това купе двигател,карал съм и 1.6 75к.с. и той не е цвете само във високите обороти понавървява повече.За 2 години нямам технически проблеми с двигателя само масла филтри и ремъци а е на 200к км.Ако мога да избирам не бих го взел пак,ще търся 1.8 моно. Иаче гори малко като не се тормози за по-уравновесен човек бива.Мисля си ,че е станала грешка нещо в завода и са тикнали на поточната линия мотор от поло и са го шибнали в купе на голф
ми незнам вие какви изисквания имате към една кола....но на мен ми е достатъчен, интересува ме да е икономичен и това е
- gb777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги не знам кзкво не му харесвате ако 140-160 на магистрала са ти малко не го вземай(знаеш че позволената е 130
). Да като го караш с по високи скорости гори повече,но със сигурност не е лош като кола.
Ако не си състезател както аз не съм ,няма да имаш проблеми.Забравих колата си я покарвам по 4-5 000 км на месец правя така че... не говоря наизуст.
Ако не си състезател както аз не съм ,няма да имаш проблеми.Забравих колата си я покарвам по 4-5 000 км на месец правя така че... не говоря наизуст.
- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Искам мнение за двигателите 1.4
аз съм с такъв двигател и съм доволен понеже скоростите са много къси и дава приличен разход от 6 литра смесено каране.
ако си на равното след 50км включвам вече на пета предавка понеже двигателчето е 1.4 за това.

ако трябваше да взимам кола която да върви повече не бих си взел 8 клапанен двигател на Г3 , а ще си взема 16в ,или ВР6.

тогава няма да виждам проблем с изпреварването на маса коли
ако си на равното след 50км включвам вече на пета предавка понеже двигателчето е 1.4 за това.

ако трябваше да взимам кола която да върви повече не бих си взел 8 клапанен двигател на Г3 , а ще си взема 16в ,или ВР6.

gollf_fff. написа:аз съм с такъв двигател и съм доволен понеже скоростите са много къси и дава приличен разход от 6 литра смесено каране.
ако си на равното след 50км включвам вече на пета предавка понеже двигателчето е 1.4 за това.![]()
ако трябваше да взимам кола която да върви повече не бих си взел 8 клапанен двигател на Г3 , а ще си взема 16в ,или ВР6.![]()
![]()
Хубаво е, че си доволен, но темата е отпреди 5 (пет) години, откъде я изрови?

- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Карам 1.4 ABD от четири години.Колата ми е подарък така,че нямах избор на двигател.Относно вървене признавам от 60 конски сили не може кои знае колко да се очаква, определено не е бегач.Ако си умерен карач автомобила е прекрасен,разход на гориво градско /газ/ 7-7.5 литра извънградско 6.5 литра.Относно издържливост и подръжка:Когато взех колата не останах очарован от работата на мотора,писах го бегал и реших, ще се кара докато каже стига,три години / около 50 хил.километра/ даже масло не му смехих,доливах един път годишно.Съединителят сдаде багажа през декември а моторът работеше и вървеше нормално.Сменил съм само термостат.Декември смених двигател взех го от Германия напълно оборудван със съединител и притискателен диск,аксиален лагер,делко,свещи,кабели,генератор и инсталация.Цялата работа на мен ми излезе 300 лева,като успях да повлека 4 амортисьора Momroe Reflex и спирачните дискове.Подръжката на тази кола е нищожна.Моето мнение е: Aко тепърва ми предстои покупка на VW GOLF бих се ориентирал към следните двигатели 1.8 ABS 90 PS 91-95,1.8 ADZ 90 PS 94-98,1.9 TDI 1Z 90 PS 93-98,1.9 TDI AFN 110 PS 96-98
-
didkinson
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен този 1.4 мотор ще е доста муден или иначе казано пълен мъртвец, особено ако му се сложи газ. Един приятел има такъв и разхода му е 8-8.5 литра газ на 100. Моя е 1.8 АБС 90 коня и ми гори 10 газ. Понякога по слабата кола не е по-икономична, с оглед на това, че за да я караш постоянно трябва да я ръчкаш, да сваляш скорости надолу и т.н. Така че замисли се сериозно. Според мен варианта с 1.4 мотор не е подходящ за теб.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”