Запитване отностно диода до палеца за заключване на голф 4.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Запитване отностно диода до палеца за заключване на голф 4.

Мнениеот martinesto » Вто 22 мар 2011 18:50

Здравейте,колеги!!!Интересува ме този диод до палеца за заключване който светва при заключване на голф 4 АКЛ 1999г и какво означава? Аз,мисля че е вид заводска аларма,или индикация за централното,но нямам дистанционно,ключа ми като го отворих е с батерия и диод.Ако е вид аларма как да я изключа ,като не мога да я ползвам или пак има някаква полза от нея?Благодаря,ви предварително. :beer

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Re: Запитване отностно диода до палеца за заключване на голф 4.

Мнениеот tonyM » Вто 22 мар 2011 19:55

Ако мига диодчето, когато е заключена колата, значи имаш Комфорт-модул и най-вероятно и заводска аларма (защото тя е в него). Този диод е SAFE LED-a на алармата.
Я сканирай с VAG-COM модулите в колата, че да сме сигурни, и дай лог-а. Комфорт-модула се намира на адрес 46.

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Вто 22 мар 2011 20:10

tonyM написа:Ако мига диодчето, когато е заключена колата, значи имаш Комфорт-модул и най-вероятно и заводска аларма (защото тя е в него). Този диод е SAFE LED-a на алармата.
Я сканирай с VAG-COM модулите в колата, че да сме сигурни, и дай лог-а. Комфорт-модула се намира на адрес 46.

Колега,бихте ли ми пояснили какво значи да сканирам "VAG-COM модулите в колата и дай лог-а",мога да се оправям с компютри,но конкретно с това не съм се занимавал и нямам представа,мисля,че е свързано с някаква диагностика.Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Вто 22 мар 2011 21:39

то и аз имам такова диодче което мига като заключа колата ама нямам заводска аларма :)

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Вто 22 мар 2011 22:08

martinesto написа:
tonyM написа:Ако мига диодчето, когато е заключена колата, значи имаш Комфорт-модул и най-вероятно и заводска аларма (защото тя е в него). Този диод е SAFE LED-a на алармата.

Колега,бихте ли ми пояснили какво значи да сканирам "VAG-COM модулите в колата и дай лог-а",мога да се оправям с компютри,но конкретно с това не съм се занимавал и нямам представа,мисля,че е свързано с някаква диагностика.Благодаря предварително :)

Точно така,този дето ще прави диагностиката ще разбере какво съм написал :D
Ако пък на теб ти се занимава -> използвай търсачката

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”