Къде се продават на метър силиконови пера за чистачки?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 30 юли 2006 15:46

Muncho написа:Тези пера на всяка метална рамка от чистачка ли могат да се сложат?

На някои се вадят металните пластини, които са в старите пера. На Голфа ги сложих пластините, на Алфата не стават пластините и чистачките са без пластини. На Опел Омега се мъчих доста с пластините но накрая се отказах от тях.Слагал съм и на Тойота бус "Hiace", купувах за мой приятел с Рено 19. На Сеат /Кордоба и Ибиза 92-96 г/ също стават. За др. не мога да се сетя в момента.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 30 юли 2006 16:51

Наистина няма как да стават за всички видове чистачки, правило ми е впечатление, че има 2-3 начина за захващане и каналите са най-важни :shock Тази тема хубаво ме подсети, да взема и аз да проверя на нашия пазар дали има нещо такова :oops:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 31 юли 2006 18:00

Аз купих перата от Симеон, специално до Илиянци нема да ходим за пера ако ще турско да стане. Перата ги видях в действие - жестоки са, страшен дъжд ме пра в Унгария карах с 60 и чистачките едвам смогваха - при такива условия може да поспориме дали силиконовите са по добри. Обаче при нормален дъжд чистеха перфектно без да оставят следи, няколко капки на прозореца са достатъчни за да не скърцат. На всеки бих препоръчал да си сложи такива. Първото перо ми го смениха, аз само гледах. Второто си го смених аз. Лесно е, стига да знаеш как. само едно не ми е ясно обаче....ако някой може да ми каже, защо перата се свиха :?: :?: :?: рязах ги точно спрямо металните пластини, а сега металните пластини стърчат леко. Не че пречи на чистенето, ама ме дразни. А...и да няма мухички по стъклото залепнали, че тогава цапа (аз се чудех защо по едно време почнаха леко да мажат, ама не съм толко тъп и се сетих сам mhihi)

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Вто 01 авг 2006 18:35

Ами тези дето са без желязо ами имат извита пластмаса за основа. На по-новите коли съм виждал такива. 7лв едната ги гледах на Илиенци.
Някой пробвал ли ги е?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 01 авг 2006 20:10

mishu написа:Ами тези дето са без желязо ами имат извита пластмаса за основа. На по-новите коли съм виждал такива. 7лв едната ги гледах на Илиенци.
Някой пробвал ли ги е?

Това да не е китайската версия на Bosch Aerotwin :?: :D

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Чет 03 авг 2006 14:17

И аз съм с такива силиконови пера и съм си доволен. В началото като ги сложих малко скърцаха по прозореца, но след това всичко си дойде на мястото :wink:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 03 авг 2006 16:34

Изображение
Изображение

Ето тези имам в предвид. Някой пробвал ли ги е?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 03 авг 2006 17:05

mishu написа:...

Виж тези теми:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16546
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=11392
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=10037

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 06 авг 2006 19:59

buFka написа:Лесно е, стига да знаеш как. само едно не ми е ясно обаче....ако някой може да ми каже, защо перата се свиха :?: :?: :?: рязах ги точно спрямо металните пластини, а сега металните пластини стърчат леко.

е тук ще си отговоря сам - перата не са се свили, просто не ги бях стиснал достатъчно тея щипчици дет даржът перата....

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Нед 06 авг 2006 20:18

mishu написа:

Аз- на Голф 5. Няма друга такава чистачка, много са добри. Само, че за мойто антично Ауди ми идват скъпички- около 60- 70лв, а и не мисля, че ще изкарат много на колата- много бързо ще им "пораснат крака", затова си карам със стария Бош, като се скапят, ще си взема от 4- 5 левовите от Метро и няма да ги мисля и тях :?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”