В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот Burner_inc » Вто 22 мар 2011 14:27

Ivo_Dinkov написа:
maxpayne написа:не се палете излишно, това със забраната на афтермаркет ксеноните е смешно и няма да се случи. Само до това е опрял ББ - половин милион шофьори да го псуват.

Пожелавам ти успех на следващия ГТП- ако е редовен, няма да минеш със сигурност, вече не пускат коли с афтърмаркет ксенон.

@danailr- гледам си пътя, но полудявам като някой с нерегулиран китайски ксенон с единия фар, сочещ на ляво, другия- нагоре ми пържи врата :evil:

Ами ако фаровете не са регулирани или колата не си знае челните удари и с обикновени крушки е същото

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 22 мар 2011 16:16

groznika написа:
feikot написа:Да въведат критерий и всички ще си накупят фарове с лупи.

Ами разбира се!
Аз бих си дооборудвал колата с пръскалки за фарове, бих си сложил и лупи, бих минал и отделен технически само за светлини ако е нужно. Ще се радвам на опцията за някакъв вид официална сертификация на автомобила защото се убедих в ползата от ксенона и твърдо смятам, че е по-безопасно нощем когато имам по-добра видимост. Не искам и НЯМА да карам с бледи свещници!

Всичко, което си изредил с добавка и автоматичен реглаж :да: Така е по нормалните страни mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 22 мар 2011 18:39

Значи трябва да се обзаведа с пръскалки за фаровете.

Потребителски аватар
danailr
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AVF 2001

Мнениеот danailr » Вто 22 мар 2011 18:47

feikot написа:Значи трябва да се обзаведа с пръскалки за фаровете.

А автоматичен реглаж имаш ли? щото аз имам само ел.реглаж.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 22 мар 2011 18:54

Нямам.Само ел и то даже ония ден си сложих моторчетата.Тва автоматичното си го предполагам че е май само на фабричния и ще е доста пари.Иначе аз моите си ги регулирам всяка година задължително защото от тия дупки се разместват винаги.Даже ония ден изкарах от тях човека от пункта за да ми ги регулира.Че го лъгах че ще пътувам и т.н. Когато аз съм коректен искам и другите да са.За това си взех и тия с лупите,не че коооой знае каква голяма разлика има.

Потребителски аватар
danailr

Мнениеот danailr » Вто 22 мар 2011 19:04

feikot написа:Нямам.Само ел и то даже ония ден си сложих моторчетата.Тва автоматичното си го предполагам че е май само на фабричния и ще е доста пари.Иначе аз моите си ги регулирам всяка година задължително защото от тия дупки се разместват винаги.Даже ония ден изкарах от тях човека от пункта за да ми ги регулира.Че го лъгах че ще пътувам и т.н. Когато аз съм коректен искам и другите да са.За това си взех и тия с лупите,не че коооой знае каква голяма разлика има.

Има разлика и то голяма,мойте светят на 1 метър височина,защо трябва и аз да си сваля Ксенона(нали точно за това си купих фарове с лупи)тези с обикновенните рефлектори и халогенни крушки в момента заслепяват повече от мен.
п.п. Тази вечер ще направя снимки и ще ви покажа.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 22 мар 2011 19:08

Това искам да ти кажа.550 лв ми излезе всичко,но тая лупа толкова хубаво отрязва светлината,че като погледна не само направо а и около мен си е изрязано.Има едно ниво което е горе долу до дръжките на вратите на другите коли,а пред мен до номера.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 22 мар 2011 19:21

Аз го знам така - ако фаровете осветяват не по високо от номера на отсрещния автомобил няма заслепяване- дали ксенон дали халоген ако няма светлина над тази височина няма как да има и в очите.То не бе лупи то не бе рефлектори а всичко произлиза от един прост реглаж.Автоматично регулиране-- ще ме прощавате ама ако ти нямаш съвест като си натовариш колата да завъртиш копчето на ел.реглажа на фаровете надолу,какво ми търсите под вола теле.Или като онова при включване на задна скорост да се пускат аварийките,да се смъква дясното огледало надолу,да има звуков сигнал и т н.Казах го в друга тема ще го кажа пак -НЕ гледайте в отсрешните фарове при разминаване-това е хората книга са написали още когато повечето от вас са ходили прави под масата :evil:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 22 мар 2011 19:25

Е да де,ама то като ти взима погледа светлината...Аз при разминаване с някой такъв некадърник гледам бялата маркировка от дясно на платното.Оспамихме малко темата.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 22 мар 2011 19:27

fox_vt написа:Казах го в друга тема ще го кажа пак -НЕ гледайте в отсрешните фарове при разминаване-това е хората книга са написали още когато повечето от вас са ходили прави под масата :evil:

:) Добре де, къде да гледам, настрани или да си затворя направо очите :roll:

Потребителски аватар
danailr

Мнениеот danailr » Вто 22 мар 2011 19:28

Дали според вас в пунктовете за ГТП могат да ни кажат с каква сила трябва да ни светят фаровете и на каква височина?
Според мен в полувината пунктове незнаят...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 22 мар 2011 19:29

danailr написа:Дали според вас в пунктовете за ГТП могат да ни кажат с каква сила трябва да ни светят фаровете и на каква височина?
Според мен в полувината пунктове незнаят...

То държава няама,ти...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 22 мар 2011 19:40

fox_vt написа:Аз го знам така - ако фаровете осветяват не по високо от номера на отсрещния автомобил няма заслепяване- дали ксенон дали халоген ако няма светлина над тази височина няма как да има и в очите.То не бе лупи то не бе рефлектори а всичко произлиза от един прост реглаж.Автоматично регулиране-- ще ме прощавате ама ако ти нямаш съвест като си натовариш колата да завъртиш копчето на ел.реглажа на фаровете надолу,какво ми търсите под вола теле.Или като онова при включване на задна скорост да се пускат аварийките,да се смъква дясното огледало надолу,да има звуков сигнал и т н.Казах го в друга тема ще го кажа пак -НЕ гледайте в отсрешните фарове при разминаване-това е хората книга са написали още когато повечето от вас са ходили прави под масата :evil:

По твоята логика ако сме аз и ти в една стая и аз пръдна съм в правото си да ти кажа "не дишай" така ли?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 22 мар 2011 20:26

Гледай сега погрешно ме разбирате-казвам че ако някой ви свети в очите да не гледате в неговите фарове.Това се отнася и за халогенните фарове,а това съм го прочел в книгата "Науката да се управлява автомобил".Също освен гледане в линията очертаваща банкета,може и да се затвори едното око и веднага след разминаването да се отвори и няма да има ефекта на "черната стена".

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 22 мар 2011 20:30

Аха, т.е. ние дето нямаме ксенони трябва да си затваряме едното око докато се разминаваме с някой. Ами какво правим ако той е зад нас? Завъртаме си огледалата на различни посоки и оставаме без видимост назад? Не е ли малко егоистично, как мислиш?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”