Проблем със съединителя при пасат 6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със съединителя при пасат 6
Здравейте!Имам Пасат 6, втора ръка, каран в София 4 години. Купих го преди три месеца,смених му вече предните и задните тампони на носачите отпред. Мойстора обаче забеляза шум появяващ се при натискане и отпускане на съедините, ля. Каза, че това е от маховика на съединителя и че трябва да се смени. Не ме обаче сигурен дали трабва да се смени само маховика или целия съединител-комплект, нито как се продава и за какви пари.Ако някой може да помогне?!Колата е с първа регистрация август 2006,2000 куб.см., дизел, 140 к.с.,ръчна скоростна кутия.
Re: ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛЯ ПРИ ПАСАТ 6
Кога се появява въпросният шум, когато натиснеш съединитея? Или когато го пуснеш?
При мен имаше шум на празен ход, но шума спираеше при натиснат съединител. Въпреки че съединителя ми не боксуваше, смених цял комплект и шума изчезна
.
Ако просто чуваш шум за секуни при натискане и отпускане на съединителя, и след това няма - не е притеснително карай си докато не започне да шуми постоянно или не пробуксува съединителя.
При мен имаше шум на празен ход, но шума спираеше при натиснат съединител. Въпреки че съединителя ми не боксуваше, смених цял комплект и шума изчезна

Ако просто чуваш шум за секуни при натискане и отпускане на съединителя, и след това няма - не е притеснително карай си докато не започне да шуми постоянно или не пробуксува съединителя.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛЯ ПРИ ПАСАТ 6
Гасиш колата със и без натиснат съединител 10-на пъти. Не би трябвало да има разлика в звука. Ако трака, когато съединителят не е натиснат , маховика е пътник !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със съединителя при пасат 6
Пичове,знаете ли приблизително колко кара един съединител и един маховик. Наистина, относително е как и кой кара колата, както и къде, но все пак - на какъв най-малък и най-голям пробег издържат?
Върни се в “Дизелови агрегати”