Мнение за автоаларма>?
Мнение за автоаларма>?
Колеги,интересува ме кое е по-добре: да се дадат много пари за аларма и има ли смисъл(Може ли да спре говедата)-или каквото и да се сложи си обречен и да се дадат около 100-120лв за нещо масово за лично успокоение и колкото лампичката да мига? Мсля че темата е интересна. Не намерих в търсачката много подробно да е обсъждана!
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Мнение за автоаларма>?
няма такава защита дето да ги спре ако решат въпроса е колко време ще им отнеме да я вземат това е 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
мигащата лампичка не е успокоението.
алармата се слага с най много възможни "забавители". всякакви блокировки, колкото повече-толкова повече.
презумпцията е че ако избират кола на случаен принцип-твоята ще ги забави повече от съседната.
ако са те нарочили точно тебе-на гръб ще я изнесат...
алармата се слага с най много възможни "забавители". всякакви блокировки, колкото повече-толкова повече.
презумпцията е че ако избират кола на случаен принцип-твоята ще ги забави повече от съседната.
ако са те нарочили точно тебе-на гръб ще я изнесат...
Добре де...в такъв случай какво да направя? Решил съм че ще поставя поне за собствено успокоение! Щото без аларма е още по терсене... Да давам ли много пари или парите които съм написал са достатъчни за някаква там...? Като производство какво да гледам? Струва ли си да ходя в Пловдив в "Анди",за които всички казват че са уж най-добре,ама и доста дебели от към цена!?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
твои пари-твое решение!
няма как да ти се каже-прави и да го направиш.
огледай си портмонето, тури на кантара + и - и дето се вика "гействай"

няма как да ти се каже-прави и да го направиш.
огледай си портмонето, тури на кантара + и - и дето се вика "гействай"

Аз съм готов да изчакам да си събера повече пари,но ако има някакъв смисъл! Щом казвате че така или иначе ако ме нарочат ще я вземат...кво да се вътря излишно...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
чети ве момко!
ако се "овътриш" поне случайния гепач няма да те гепи!
ако се "овътриш" поне случайния гепач няма да те гепи!
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Bundy написа:Аз съм готов да изчакам да си събера повече пари,но ако има някакъв смисъл! Щом казвате че така или иначе ако ме нарочат ще я вземат...кво да се вътря излишно...
Каско мислил ли си ?
Алармата се слага най-малкото поради 2 причини:
1) искат за каско
2) дистанционно за централното
По т.2 може да се мине с някакво по-евтино дистанционно, но дали ще е 50-60лв само за дистанционно или 100-120 за обикновена аларма май няма разлика в цената. Ако няма централно тогава вече наистина е дилема трябва ли или не. Виждал съм смешни изпълнения - Лада 2105 писуква мощно за "отключване" на алармата след което гордият (може би комплексиран) собственик пъха ключа да си отвори.
1) искат за каско
2) дистанционно за централното
По т.2 може да се мине с някакво по-евтино дистанционно, но дали ще е 50-60лв само за дистанционно или 100-120 за обикновена аларма май няма разлика в цената. Ако няма централно тогава вече наистина е дилема трябва ли или не. Виждал съм смешни изпълнения - Лада 2105 писуква мощно за "отключване" на алармата след което гордият (може би комплексиран) собственик пъха ключа да си отвори.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
FivePointeO написа:Bundy написа:Аз съм готов да изчакам да си събера повече пари,но ако има някакъв смисъл! Щом казвате че така или иначе ако ме нарочат ще я вземат...кво да се вътря излишно...
Колега, алармата няма да ги спре, както са казали колегите преди мен!
Аз имам аларма, и я пускам примерно ако нещо стане и колата започне да писка, веднага да мога да изляза до нея да видя какво е положението! Поне колата ми е на 2 метра от прозореца!
Ако колата ти е далеч от жилището или от работата дето я оставяш, аларма не ти трябва! Тя е за да те предупреди че нещо притеснява колата ти! Иначе кой шЪ го оплаши една аларма, ако е решил да краде!???

Имам автокаско но съм без аларма(схеми разни;) много хора знам че дори и с каско после ги въртят фирмите и или не им плащат или им плащат доста незадоволителни суми! По скоро за ПТП ми е на мен каското не дай боже....Ще видим кво ше реша! Благодаря,Колеги за мненията!
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Сложи си аларма... Най-малкото ще те предупреди, че некой манго ти пипа колата да извади гума или касетофон. Не говорим за кражба на автомобила, а за елементарно посегателство върху твоята собственост.
Една аларма е 40-50 лв, ако може сам да си я монтираш и си готов...

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи си аларма с GSM модул.............така поне ти сигнализира на GSM-a,дори ако си и далече от колатa.Това май е по добрия вариянт от обикновенната аларма.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”