Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?
Ами има, че твоя мост е една греда с по един тампон в двата края, докато при Хонда примерно окачването е независимо - т.е. подобно е много на предното с някои липси
Мислиш ли, че това не допринася за по-добра возия?

-
- Автомобил:
- Двигател:
винаги съм се чудел,какво е предимството на задното предаване.ти казваш возията...ок
ква е логиката задното предаване да допринася за по-добрата возия?????[/quote]
Ами логиката е,че при БМВ или Мерцедес(не включвам лада и москвич,които никак не са с лоша возия,въпреки твърдия заден мост)задния мост е с независимо окачване,поради тази причина колите от този тип имат по добра возия и управляемост,както и автомобилите с пълноприводно задвижване.Няма как един автомобил с твърд мост да има по добра возия и стабилност от независимо окачване отзад.Не за друго седаните от висок клас са със задно предаване,само на ауди се отличава,но те си имат куатро за тях.
Колега stannii ,надявам се да попаднеш на здрава и читава кола за съпругата ти.
ква е логиката задното предаване да допринася за по-добрата возия?????[/quote]
Ами логиката е,че при БМВ или Мерцедес(не включвам лада и москвич,които никак не са с лоша возия,въпреки твърдия заден мост)задния мост е с независимо окачване,поради тази причина колите от този тип имат по добра возия и управляемост,както и автомобилите с пълноприводно задвижване.Няма как един автомобил с твърд мост да има по добра возия и стабилност от независимо окачване отзад.Не за друго седаните от висок клас са със задно предаване,само на ауди се отличава,но те си имат куатро за тях.
Колега stannii ,надявам се да попаднеш на здрава и читава кола за съпругата ти.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
ами по вашата логика един голф 4 фор моушън е с по-добра возия от обикновения заради усиления заден мост,така ли?
Последна промяна от vinixxx на Пет 25 мар 2011 11:49, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Те за това хората на такива автомобили със цял мост отзад им казват лагерни колички
Колегата правилно ти каза че не можеш да очакваш добра возия при положение че задното окачване е една греда с два тампона в краищата.
Точно по-тази причина и Голфа вози така,все едно си седнал в щайга.
Автора на темата бяга от японските автомобили но ако намери читава такава много бързо ще забрави немските
Сеат и Фиат от 95-96г. просто не ги коментирам не пожелавам на никого такова животно да му влезе в къщата

Колегата правилно ти каза че не можеш да очакваш добра возия при положение че задното окачване е една греда с два тампона в краищата.
Точно по-тази причина и Голфа вози така,все едно си седнал в щайга.
Автора на темата бяга от японските автомобили но ако намери читава такава много бързо ще забрави немските

Сеат и Фиат от 95-96г. просто не ги коментирам не пожелавам на никого такова животно да му влезе в къщата

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Пишете на изуст
Аз имам много хиляди км на хонди с независими задници и кво? Баш те са най-бруталните лагерници, даже на мойта това й беше името - лагерницата
А пък това че луксозните лимузини са със задно предаване за да могат да са с независими задници и да возят по-хубаво... е най-яката причинно-следствена връзка която съм виждал напоследък 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:Пишете на изустАз имам много хиляди км на хонди с независими задници и кво? Баш те са най-бруталните лагерници, даже на мойта това й беше името - лагерницата
А пък това че луксозните лимузини са със задно предаване за да могат да са с независими задници и да возят по-хубаво... е най-яката причинно-следствена връзка която съм виждал напоследък
Абе Голф,Молф,Хонди Сивик дъра бъра все е щайга,който иска лукс и комфорт да си купи седма серия или S600.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
forski написа:hooligan_sk написа:Пишете на изустАз имам много хиляди км на хонди с независими задници и кво? Баш те са най-бруталните лагерници, даже на мойта това й беше името - лагерницата
Абе Голф,Молф,Хонди Сивик дъра бъра все е щайга,който иска лукс и комфорт да си купи седма серия или S600.
Ми разбирасе... такаче тва че 316 компот е с едно задно окачване, а Г3 с друго... все е там
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Точно е36 е мега недомислената кола като вътрешен обем дори в нормалната си версия, а компакта е просто отвраат... Все едно си имаш двуместна кола. А пък това, че независимото задно окачване е по-добрия вариант е излишно да се коментира, иначе одавна да е напуснало производството, щото ем да е по-скъпо за правене, ем да е по-некадърно, ама и да го ползват
БТВ я се качете в Ауди А4 В6 куатро и предно и да видим дали има разлика във возията на две еднакви по всичко друго коли, щото там разликата според мен е най-ярка
А да сравняваме возията на 2 различни коли като марка и модел си е напълно субективно усещане, което си зависи от човека
Но по-добре от двете коли е Голфа според мен, особено както са им паднали цените май няма какво да му мислиш, ами се огледай по форума за някой хубав или сред приятели и скачай смело

Но по-добре от двете коли е Голфа според мен, особено както са им паднали цените май няма какво да му мислиш, ами се огледай по форума за някой хубав или сред приятели и скачай смело

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Баси и дилемата. А и какъв отговор очакваш на въпрос пуснат във форум на Фолксваген? Пиши в БМВ форума и виж там к'во ше ти кажат.
П.П.Предполагам, че ще те посъветват да си купиш БМВ.
П.П.Предполагам, че ще те посъветват да си купиш БМВ.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
apa6o написа:Точно е36 е мега недомислената кола като вътрешен обем дори в нормалната си версия, а компакта е просто отвраат... Все едно си имаш двуместна кола. А пък това, че независимото задно окачване е по-добрия вариант е излишно да се коментира, иначе одавна да е напуснало производството, щото ем да е по-скъпо за правене, ем да е по-некадърно, ама и да го ползватБТВ я се качете в Ауди А4 В6 куатро и предно и да видим дали има разлика във возията на две еднакви по всичко друго коли, щото там разликата според мен е най-ярка
А да сравняваме возията на 2 различни коли като марка и модел си е напълно субективно усещане, което си зависи от човека
![]()
Ама ти на сериозно ли се взимаш

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
За кое от написаното питаш, щото да 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”