Покупка-Поло-препоръки!!!
-
- Автомобил: WV Polo
- Двигател: AFE 98
Re: Покупка-Поло-препоръки!!!
Dizel_fen Благодаря ви за отговора, ходих на място да гледаме с мой близък. Колата е в ужасен вид-купе и салон, много раздрънкано и шумно в купето - твърдо се отказахме. Също така ходихме и на оглед на другото поло бензина което е, в много добро състояние - купе и салон, но не можа да запали, обясниха ни от автокъщата че имало проблем с алармата, била се активирала някаква защита и нямаше ток в акумулатора, обещаха за днес да иде техник на място и да отстрани проблема. Не съм разбирач, това ще ми е първия автомобил, но ми напраи впечатление че има нещо като теч,но много слабо, по скоро сълзене на масло отстрани отпред по двигателя , а и също така че липсва някаква малка кривка тип трабичка може би, на изхода на двигателя(вижда се на снимката долу в лявате част че липсва), мен по скоро ме плаши дали е нормално да има малко масло по двигателя в неработещ режим , после да не избие от някъде и тази блокировка на аларма да не ми прави за в бъдеще проблеми, тък като имаме уговорка днес следобяд за нов оглед, за да чуем как работи колата.А дали все пак трябва да ме плаши нещо, като това е кола втора ръка.....?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
maia_bo написа:Dizel_fen Благодаря ви за отговора, ходих на място да гледаме с мой близък. Колата е в ужасен вид-купе и салон, много раздрънкано и шумно в купето - твърдо се отказахме. Също така ходихме и на оглед на другото поло бензина което е, в много добро състояние - купе и салон, но не можа да запали, обясниха ни от автокъщата че имало проблем с алармата, била се активирала някаква защита и нямаше ток в акумулатора, обещаха за днес да иде техник на място и да отстрани проблема. Не съм разбирач, това ще ми е първия автомобил, но ми напраи впечатление че има нещо като теч,но много слабо, по скоро сълзене на масло отстрани отпред по двигателя , а и също така че липсва някаква малка кривка тип трабичка може би, на изхода на двигателя(вижда се на снимката долу в лявате част че липсва), мен по скоро ме плаши дали е нормално да има малко масло по двигателя в неработещ режим , после да не избие от някъде и тази блокировка на аларма да не ми прави за в бъдеще проблеми, тък като имаме уговорка днес следобяд за нов оглед, за да чуем как работи колата.А дали все пак трябва да ме плаши нещо, като това е кола втора ръка.....?
Ако имаш нужда от консултация, обади се. Ще видим на място колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло много здрави коли.Имам същото,1.6 моно,тук в София 10/100 на ръчка,извънградско 5-5.5/90-120/,единственият и минус е насрещния вятър(не е устойчива много,въпреки,че все ми се е случвало с по вискока скоросто от 120,и не мога да ти кажа как се държи при тази скорост).Мотора много чистичък,като гледам.Чуй дали трака на клапани като работи,и ако може свали целият въздушен филтър,има един мъркуч който влиза в долната му част,идва от картера.Ако е много гняс,значи не е мн добре подържана(то е ясно,че ще има масло там,но се пак виш да не е нещо прекалено).Като части е евтино.Ангренаж с ролка даико 40 лева г.д.,водна помпа бугати 50-60 лева,+ филтри,пистов ремък и масло по спомен 200 лева.Има и още една ролка на пистовия ремък,тя е бая по скъпа,около 60 70 лева зависи от марката.Виж централното,попринцип от уплътненията на стоповете се случва да протече,и то се пълни с вода и отказва.Имат пробелеми с една пластинка/подложка на жилото за съединителя.Ако може го покарайте 15-20 мин,като сменяш често скоростите,ако отначало е добре,а после почне да влизат п трудно,значи тя е заминала.Оправянето е към 100 лева при майстор,но е много играчка.Можеби няма такъв избор в Плевен,но за тези пари може да си намериш Поло с климатик.Надявам се да съм ти бил полезен 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
maia_bo написа:мен по скоро ме плаши дали е нормално да има малко масло по двигателя в неработещ режим ,
и тази блокировка на аларма да не ми прави за в бъдеще проблеми
А дали все пак трябва да ме плаши нещо, като това е кола втора ръка.....?
1. Гарнитура на капака на клапаните. Цена ~20лв + 10-ина лв за смяната. Нормално на тази възраст за тази (и не само) марка. Нищо не значи, не показва проблем, няма да "избие", споко.
2. Алармата най-добре долу и нова аларма, която да е ясно какъв модел е и кой я е слагал, да си има 1г. гаранция и упътването да е в теб. Аз лично никога не им давам да ми връзват тоя имобилайзер от самата аларма, който принципно прекъсва я бензиновата помпа, я запалването. Тя колата си има в ключа импобилайзер, за какво още един източник на възможни проблеми. Дръг вариант е да идеш на алармаджия който да разкара прекъсването което са направили и да възстанови тази част от инсталацията в оригиналния и вид. Така ще си имаш аларма но без подобни проблеми. Т.е. ако наистина не е палела заради алармата, а не поради нещо друго, то не трябва да те спира това и да влияе на избора. Все пак като ти кажат да идеш че вече пали, задължително пипни с ръка мотора дали е студен като идеш, ако е топъл е възможно да има някакъв по-тегав проблем който да се опитват да замаскират. Искай да дойдеш пак и да видиш колата без да е палена.
3. Много правилно разсъждаваш, 100% ще имаш да правиш в началото доста неща, доста от тях няма как да видиш през краткото време на огледа. Проготвяш се психически за едни 1000лв допълнително първата година и разчиташ на късмета си.
Щом ти е харесала колата и си направил разликата се мятай, е, след като чуеш как работи двигателя де, дали пуши като изфорсираш, скоростите как влизат, да няма шум от тях, съединителя къде отделя и да не е много твърд, да не чаткат повдигачи нито на студено нито на топло .. това са важните работи, а не тези който са те притеснили. Иначе по снимките изглежда добро полото.. също вземи му номера на рамата и го провери в някой вин декодер коя година е произведено реално, щото често правят врътки или има разминаване, не че нещо ама е добър повод да свалиш от цената

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа честно аз вече се отказах да вземам коли нов внос!
1.Колата ще тряба да се регистрира,застраховки,екотакси и прочие 500 лв.
2.Колата със сигурност има прикрити от автокъщата проблеми-повечето ги вземат ударени или повредени и тука ги закърпват-приготви както ти писаха към 1000 лева.
3.Колата ще трябва да я обслужиш цялостно -в най-евтиният вариант всички ремъци масла ролки и филтри-300 лв.
4.Посочените суми станаха към 1800 лв при положение че вземаш на магия.
Моят съвет е да си вземш регистрирана кола от някой свестен човечец дето е на зор -примерно,и колата му е много добре поддържана от самият него.Аз на скоро гледах един голф 3 комби TDI мотор-момчето бе сменило всичко-съеденител комплект,ремъци,ролки,водна помпа,спирачна течност,накладки,нови гуми,пастирана,пран салон,масло на скоростната кутия.Беше я направило кукличка, возеше и набираше все едно излиза от завода.Продаде я за 3200 лева със много зор на един пенсионер дето ще я кара докато умре без да пипа нищо по нея
.Ето такава кола търси-успех ти желая!
1.Колата ще тряба да се регистрира,застраховки,екотакси и прочие 500 лв.
2.Колата със сигурност има прикрити от автокъщата проблеми-повечето ги вземат ударени или повредени и тука ги закърпват-приготви както ти писаха към 1000 лева.
3.Колата ще трябва да я обслужиш цялостно -в най-евтиният вариант всички ремъци масла ролки и филтри-300 лв.
4.Посочените суми станаха към 1800 лв при положение че вземаш на магия.
Моят съвет е да си вземш регистрирана кола от някой свестен човечец дето е на зор -примерно,и колата му е много добре поддържана от самият него.Аз на скоро гледах един голф 3 комби TDI мотор-момчето бе сменило всичко-съеденител комплект,ремъци,ролки,водна помпа,спирачна течност,накладки,нови гуми,пастирана,пран салон,масло на скоростната кутия.Беше я направило кукличка, возеше и набираше все едно излиза от завода.Продаде я за 3200 лева със много зор на един пенсионер дето ще я кара докато умре без да пипа нищо по нея

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Dizel_fen написа:
Моят съвет е да си вземш регистрирана кола от някой свестен човечец дето е на зор -примерно,и колата му е много добре поддържана от самият него.Аз на скоро гледах един голф 3 комби TDI мотор-момчето бе сменило всичко-съеденител комплект,ремъци,ролки,водна помпа,спирачна течност,накладки,нови гуми,пастирана,пран салон,масло на скоростната кутия.Беше я направило кукличка, возеше и набираше все едно излиза от завода.Продаде я за 3200 лева със много зор на един пенсионер дето ще я кара докато умре без да пипа нищо по нея.Ето такава кола търси-успех ти желая!
Те тези коли са като онези, дето ги карат бабички в Швейцария! И патерицата забравена вътре!

При избор на кола - КОНСУЛТАНТ, дето разбира!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Рядко се намират хубави коли карани в Бг.Имах дизелова вектра,предно и задно окачване сменено,консумативи ролки,алтернатор,стартер и нов акумолатор.4 зимни с железни и 4 летни ляти.Всичко добре звучи,перфектна на думи,стегната на возия,добре дърпа-Спукан блок!Само извинградко с товар или на планински път се разбираше,че и има нещо.Втората кола поло нов внос,единствените забележки са тампони на предното окачване,и подложката на жилото изгнила.А и леко криви предни джанти.Сам си прави извода,кое е по добре и колко ще ми излезе,да я стегна в перфектно състояние.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:При избор на кола - КОНСУЛТАНТ, дето разбира!
И как ще си сигурен че консултанта разбира ??? Освен това и консултантите не са стока - съгласи се, че има конфликт на интереси - те имат сметка да вземеш кола с проблем който дори да са видели няма да ти кажат за да идеш после при тях да ти го оправят .. потенциални клиенти са купувачите, по-скоро ще те навият да я вземеш или ще пробват да ти пробутат на познат кошника .. освен ако не е личен приятел консултанта и да му се има пълно доверие, друг начин няма. И не ми казвай че не е практика това, щото съм го виждал многократно да се случва и на мен ми се е случвало с първата кола ... после ми идеше да го удуша въпросния авторитет. Човек дето разбира, ама да не е от бранша - така да.
-
Благодаря на всички за отговорите
)). Днес ходих на място с мой много близък не мога да каже че е кой знае какъв разбирач, в семейстово имат 4 коли (2 бензин и 2 дизел ), засега сам си ги е ремонтирал при проблеми и му имам голямо доверие. Установихме че и това не е моята кола:)от автокъщата ни каза, че вчера е ходил човек на място и е отстранил проблема, от раз колата запали, но според моя човек след пробег около 5 мин. се установи , че след отстраняването на проблемчето е разглабяно и таблото и липсваше 1 копче и сега зееше дупка, а и гърнеима за смяна, при пълен десен гумата се търка стабилно в калника, скоростната кутия си заминава и тя не сменя добре скоростите , много твърд съединител и не връща добре, ляво ел. стъкло не отваря и още няколко малки дреболийки, и прецених че е по добре да добавя още около 1000лв но да взема малко по запазена и надявам се читава колица, и от утре пак тръгваме на лов
)))

-
Моля за коментар на по вещи в занаята лица от мен невежата
итнересува ме колата:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
с какъв двигател е реално 1.9 sdi или 1.9 d, и кое е по читав и добър двигател, а евентуално дали има и фрапираща разлика в разхода на гориво при градски условия или разликата е само в начина на впръскване на системата за гориво в двигателя?
Благодаря предварително!

итнересува ме колата:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
с какъв двигател е реално 1.9 sdi или 1.9 d, и кое е по читав и добър двигател, а евентуално дали има и фрапираща разлика в разхода на гориво при градски условия или разликата е само в начина на впръскване на системата за гориво в двигателя?
Благодаря предварително!
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Оправи си линка че излиза изтрита обява. SDI e по-добрият вариант заради обикновеният маховик и по-големят въртящ момент.Иначе и двата дигателя 1.9д и 1.9 SDI си подруссват яко и тракат доволно.И двата двигателя за почти вечни, ако експлоатираш правилно
.Имаше клип на един пич, навъртял над половин милион километра на 1.9 чист дизел! Има един клип за три цилиндровото турбодизелче 1,4 TDI ,което чуква 600 000 км.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имал съм дизел за първа кола.Набори сме.Недей от цялото си сърце ти казвам.Намери поло 1.6 моно с клима и ел стъкла.С дизел не се занимавай-свещи,филти,акумолатор хубав за зимата трябват,харчи,не върви.С акум.на 5 години,съм палил сега зимата,чува се как вие двигатела ,но два оборота и пали от раз.При дизела проблеми само.Ако трябва изчакай малко,но щом си се насочил към поло такова търси.1.4 60 коня харчи колкото 1.6,а върви по малко.За финал 1.6 75 коня моно слагат на пасат.Представи си какво е на поло.И не се плаши,че трябва да биеш път на 200 км.Някой път си заслужава да ходиш да гледаш кола по далеч,отколкото да земеш тази,която ти е удобна,но да не е толкова добра.
Поздрави Ники.
Поздрави Ники.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
nikolaitabakow написа:Колега имал съм дизел за първа кола.Набори сме.Недей от цялото си сърце ти казвам.Намери поло 1.6 моно с клима и ел стъкла.С дизел не се занимавай-свещи,филти,акумолатор хубав за зимата трябват,харчи,не върви.С акум.на 5 години,съм палил сега зимата,чува се как вие двигатела ,но два оборота и пали от раз.При дизела проблеми само.Ако трябва изчакай малко,но щом си се насочил към поло такова търси.1.4 60 коня харчи колкото 1.6,а върви по малко.За финал 1.6 75 коня моно слагат на пасат.Представи си какво е на поло.И не се плаши,че трябва да биеш път на 200 км.Някой път си заслужава да ходиш да гледаш кола по далеч,отколкото да земеш тази,която ти е удобна,но да не е толкова добра.
Поздрави Ники.
Колега, би ли посочил на кой пасат го слагат

Относно SDI и D - без да претендирам, че съм разбирач, бих се спрял на първото. Най-малкото е по-нов технологично мотор с ЕКУ (има си плюсове и минуси). Мисля, че разликата им в мощността е 4 к.с. ако не ме лъже паметта, но тя едва ли ще се усети чак толкоз. Предполагам еку-то допринася за една идея по-добър разход, все пак където е намесена електрониката нещата с разхода са по-добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не казвам,че двигателя е аеа като модел,но има пасат 2 ки с 1.6 мон 75 коня.Дизел за млад "карач" няма смисъл.Тепърва ще се учи.Дизела е претенциозна кола,за олегнали хора с пари.Подръжката е по скъпа,нафтата също е скъпа.По добре 10/100 бензин,отколкото 8 на 100 нафта.Едното прави кеф,другото те вози 

-
- Автомобил:
- Двигател:
nikolaitabakow написа:Не казвам,че двигателя е аеа като модел,но има пасат 2 ки с 1.6 мон 75 коня.Дизел за млад "карач" няма смисъл.Тепърва ще се учи.Дизела е претенциозна кола,за олегнали хора с пари.Подръжката е по скъпа,нафтата също е скъпа.По добре 10/100 бензин,отколкото 8 на 100 нафта.Едното прави кеф,другото те вози
Допълнение: бенз.двигател изкарва 350000 без ремонт основен,а дизела,при екоспоатация по каталог достига и 500000,но кое е по евтино за подръжка.Съединител 300 лева бензин, а дизела???Най-простия пример...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”