Зимни гуми - кой с какви - оценка
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Dunlop,доволни гуми а и не са ми много шумни 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:rokera671 написа:Като поведение на пътя не намирам разлика от нови до сега.
Изводът е, че като е била нова е била като гума на 70 хил км, а не обратното
Колега ,как трябва да се държи една гума на пътя?Обясни ми и да ти кажа дали моите отговарят.Марката не е някое менте и съм ги купил от реномиран магазин.При мене всички минават много километри и ще ти кажа защо.Голфа го имам от 4 години и не съм завъртял гуми нито веднъж.
rokera671 написа:Един написа:rokera671 написа:Като поведение на пътя не намирам разлика от нови до сега.
Изводът е, че като е била нова е била като гума на 70 хил км, а не обратното :)
Колега ,как трябва да се държи една гума на пътя?Обясни ми и да ти кажа дали моите отговарят.Марката не е някое менте и съм ги купил от реномиран магазин.При мене всички минават много километри и ще ти кажа защо.Голфа го имам от 4 години и не съм завъртял гуми нито веднъж.
Не си завъртял умишлено или не се е случвало на практика? Защото аз въобще нямам навика да въртя гуми, но превъртат не веднъж. Зимните най-добре се тестват на сняг - биеш умишлено една по-рязка спирачка и гледаш какво става. Резултатът в много голяма степен зависи от това дали имаш ABS, но втората причина са гумите.
PS: Днес сложих летните.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На Королата с Пирели зимни,нови - нищо особено
На Рав4 Vredestein Wintrac Extreme - това е гумата!
http://www.oakvillemotorwerks.com/shop/index.php?p=product&id=1917&parent=0
На Рав4 Vredestein Wintrac Extreme - това е гумата!
http://www.oakvillemotorwerks.com/shop/index.php?p=product&id=1917&parent=0
- raiders
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BG_POLICE написа:Аз сега трябва да взимам две гуми на размер 225/45/17!!! Засега съм се насочил към Ханкок, но ще видим не се знае каква оферта ще изпаднеИма ли някой който кара с такъв размер? Ако да нека сподели от какви гуми е доволен /респективно не/
Колега аз карам 215/45 17, близко е, и гумите който бих си купил и поръчал нови са:
Firenza st08~130лв.
semperit direct sport ~123лв.
firestone SZ90 ~168лв.
hankook V12 ~174лв.
sportiva super z ~138лв. в крайна сметка тези поръчах поради това, че или другите гуми са със стар дот, или ги нямат наличн, като цени/качество за мен си заслужава. Хубавите марки и по-качествените гуми са над 200лв./бр. за сега непосилно за мен.
- niko.
- Автомобил:
- Двигател:
аз взех чисто нови от пловдив от диана kleber viaxer 185 70 13
по 60лв броиката
по 60лв броиката
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Обаче си има хора все още, които си "жънат" със зимните гуми при сегашните 35 градуса, до нас на баира колко пищят на завоя... 

nokiangage написа:Обаче си има хора все още, които си "жънат" със зимните гуми при сегашните 35 градуса, до нас на баира колко пищят на завоя...
Масово е това. Дори скъпарски коли си карат със зимните.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Лошото е, че след това и зимата карат със същите гуми, изпечени и със съсипани от горещия асфалт свойства.
batko_miro написа:Лошото е, че след това и зимата карат със същите гуми, изпечени и със съсипани от горещия асфалт свойства.
И пък чак след това пишат тук , че именитите марки не ставали ...
П.С. Това, че карат скъпи коли, не означава че имат пари за летни гуми .... жалка история ..
По принцип ако не караш повече от 3-5к на година няма смисъл от два чифта 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
JC написа:batko_miro написа:Лошото е, че след това и зимата карат със същите гуми, изпечени и със съсипани от горещия асфалт свойства.
И пък чак след това пишат тук , че именитите марки не ставали ...
П.С. Това, че карат скъпи коли, не означава че имат пари за летни гуми .... жалка история ..
Е те тия като си взимат кола с по-малки от 18" джанти "не ги кефи" а като дойде време да купува гуми за тия 18-ки и се оказва че цените им ама хич не ги кефят и карат с каквито са я взели до сликове

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
godfadar написа:По принцип ако не караш повече от 3-5к на година няма смисъл от два чифта
И каква е логиката?
Ако ти се наложи Февруари в снега да идеш от София до Видин (примерно) галошите ти ще държат защото караш само 3-5к на година ли?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
И айде да не кажеш, че са коли за по 500 лева - там ясно, ама редовно си засичам коли в диапазона 3000-5000 лева, със свалени джамове и музиката, обаче с Дебика Фриго екипирана на 38 градуса...
Ама к'вото и да си говорим е по-важно цялото село да чуе баса, доколкото скърцащите гуми по-малко хора ги чуват все пак
Приоритети!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”