Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kkarakashev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на осветлението на таблото
Да попитам и още нещо,понеже не знам къде да го постна. Имам проблем с циферблатите на километража и часовника. В един момент часовника си изписва всички цифри както трябва, в друг липсват част от тях.На километража почти винаги липсват част от цифрите (изписването им). Интересното ми е повече за часовника защо е на "Ту е на ред, ту не е". Този проблем подлежи ли на ремонт или трябва ново табло със уредите. Става дума за 1.9 TDI Vento.
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Раглабяш таблото, под часовника/километража има едни графитни ленти, по които се управляват сегментите на екраната. Почисти ги добре и самите контактни площадки със спирт и виж какъв ще е ефекта. Внимавай само със слагането и махането, всичко трябва да напасне точно.
P.S. Ако е от запоените, както допълни колегата - презапояване с тинол и хубаво да се "отлеят" спойките.
P.S. Ако е от запоените, както допълни колегата - презапояване с тинол и хубаво да се "отлеят" спойките.
Последна промяна от crashman на Пон 07 мар 2011 22:48, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да
Но много зависи от кой модел му е самия километраж.Има едни дето дисплеите са запоени дирекно за платката.Дано не е от тях 

- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!Малко да събудя темата !
Прозрачни("светещи") стрелки на километражи започващи от 20 км/ч СТАВАТ !!!
Наистина има пружинка отдолу на оста,която ги връща до ограничителя,но ако се внимава всичко става!
Аз вече съм с такива!
Само има една мааааалка подробност с оборотомера ,мери с 200 оборота по малко но мисля че е до настройка ,но сега неми се сваля пак в тез снегове !
Така че успех на всички в начинанието!!!
Прозрачни("светещи") стрелки на километражи започващи от 20 км/ч СТАВАТ !!!

Наистина има пружинка отдолу на оста,която ги връща до ограничителя,но ако се внимава всичко става!
Аз вече съм с такива!

Само има една мааааалка подробност с оборотомера ,мери с 200 оборота по малко но мисля че е до настройка ,но сега неми се сваля пак в тез снегове !
Така че успех на всички в начинанието!!!
- moskovw
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 1.3 NZ
- Контакти:
неще свързано с диоди писна ми да ми горят и се да си купувам и сътворих това(нямаше ко да прая
)

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
С правилно изчислена стойност на съпротивлението не горят. И аз съм ЗА да си правя аз осветлението, а не готовите китайчета 

- Bai Sando
От как се помня слагам съпротивления по 1000 ома.Проблеми няма 

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
А диодите от 4-ково табло на какъв волтаж работят и трябва ли им съпротивление за да тръгнат на 12волта.
Замерено 1.9v
Замерено 1.9v
- Bai Sando
Явно на самото табло си има резистори,които намаляват на 1.9в.Ако си намерил диоди от 4-ка значи трябва да им се сложат съпротивления.
- kkarakashev
- Автомобил:
- Двигател:
Това е за сега крайният вариант.

Само ще има корекция на осветлението на кухината - тоест сега е много силна. Ще сложа съпротивления на всички диоди, а тези от долу ще са само 2 малки диода.

Само ще има корекция на осветлението на кухината - тоест сега е много силна. Ще сложа съпротивления на всички диоди, а тези от долу ще са само 2 малки диода.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
За сега инвертирах дисплеите, остава да сменя и самото осветление и работата готова 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Докараите тока през диода да е около 20 милиампера и няма да има проблеми.
- Tigura
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това че са на 12в са пълни глупости,диоди на 12в няма вътре в самите копчета има резистори за това светят на 12волта аз на моя голф смених оргиналните зелени диоди в копчетата с LED диоди 3волта и си светят не съм слагал резистори.JC написа:Оригиналните зелени диоди са на 12v,това че тези дето слагаме не са е др. въпрос
Tigura написа:това че са на 12в са пълни глупости,диоди на 12в няма вътре в самите копчета има резистори за това светят на 12волта аз на моя голф смених оргиналните зелени диоди в копчетата с LED диоди 3волта и си светят не съм слагал резистори.JC написа:Оригиналните зелени диоди са на 12v,това че тези дето слагаме не са е др. въпрос
А защо тогава диод 3мм гори без съпротивление, а и зеленият диод го пробвах директно на 12V и свети пич ;
Недей да се изказваш неподготвен

- Tigura
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе колега ти четеш ли изобщо какво пиша? нали това ти обяснявам че в копчетата си има съпротивления и при смяна на диодите няма нужда да слагаш съпротивление.JC написа:Tigura написа:това че са на 12в са пълни глупости,диоди на 12в няма вътре в самите копчета има резистори за това светят на 12волта аз на моя голф смених оргиналните зелени диоди в копчетата с LED диоди 3волта и си светят не съм слагал резистори.JC написа:Оригиналните зелени диоди са на 12v,това че тези дето слагаме не са е др. въпрос
А защо тогава диод 3мм гори без съпротивление, а и зеленият диод го пробвах директно на 12V и свети пич ;
Недей да се изказваш неподготвен