Кафе Лаваца за кафе машина-мит или реалност в БГ ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Кафе Лаваца за кафе машина-мит или реалност в БГ ?

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 24 мар 2011 12:06

За присъстващите на Феста искъм да питъм пихали кафе отпред от лафката,на мен ми хареса и то много,кафето беше Мокарабия,но явно си зависи много от машината :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 24 мар 2011 13:42

на мен също ми хареса страшно много! Прибегвах до кафето повече от колкото до бирата!

sasho1111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho1111 » Съб 26 мар 2011 16:00

Най-простият и сигурен начин да имате винаги перфектно еспресо (било то Лаваца или друго) е да ползвате т.нар. "затворени кафе системи", т.е. капсули. При тях единичната доза мляно кафе се съхранява в защитена опавка, което гарантира не само запазване на аромата му, но и това, че ще изтича по един и същи начин винаги. Освен, разбира се, ако не дефектира машината.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 28 мар 2011 12:00

Правили са ми максимално гадно кафе от капсула, така че не ме убеждавай колко гарантирано качество има.

sasho1111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho1111 » Вто 29 мар 2011 5:46

@MMX: е да, състоянието на машината също е от значение, а и видът на кафето в капсулата... но все пак, технологично погледнато, капсулите в голяма степен гарантират качеството на еспресото -- те затова са и толкова скъпи.
@hidalgo: :D :D :D принципно нямам нужда от реклама (още по-малко пък от безплатна), по-скоро се опитах да бъда полезен. Ако администраторите на сайта преценят, че коментарът ми противоречи на установените правила -- нека да го изтрият, няма да се сърдя :)

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 30 мар 2011 11:58

Съгласен съм, че гарантират качеството и количеството. Но за съжаление сме в България и първата точка почти се обезсмисля. Трябва човек да си купува капсули с куриер от Италия и 5 холограмни лепенки гарантиращи "оригиналност" - иначе е въпрос на време Сульо да започне да произвежда капсули с какъвто надпис и съдържание си иска. Аз се зарадвах в началото, че вече има кафе с гарантиран произход мислейки, че поне капсулите идват запечатани от Лаваца. После разбрах, че пакетирането става тук...

sasho1111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho1111 » Сря 30 мар 2011 22:12

Не се пакетират у нас капсулите на Лаваца. Иначе има и други видове, с идентичен размер, някои от тях и в България се пакетират, особено след като изтече патентът на Лаваца за Espresso point.

http://genik.eu

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 31 мар 2011 8:21

Здравейте, от "скромния ми опит" с кафетата мога да трърдя, че в България все по реядко може да се намери и закупи кафе дори и на капсули, което да е с вкусовите качества и характеристики на оригиналната марка. С една дума - менте.
Хора и заведения, които държат на истинския вкус си ги внасят сами от други държави с доказан контрол по качеството.

Иначе проблема с машината, за който са писали колеги по горе идва от запушване на цедката, повреда в помпата или други. Добре е да се потърси помоща на сервиз като един такъв ремонт излиза средно 30-60 лева, а нова хубав машина е десетки пъти повече.
Задължително е кафе-машина, която работи с налягане (тип - еспресо) да се обезвъздушава чрез пускане на пара през изхода за приготване на напитки чрез пара. и едва след това да се пуска помпата.В повечето инструкции го пише Това и гарантира дълъг живот !

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 31 мар 2011 9:26

Знам че произвеждат капсули тук, даже май и машини за опаковане на капсули се правят.

Потребителски аватар
Magnum 357
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Magnum 357 » Сря 06 апр 2011 20:07

Лаваца-та е менте в България/както написаха колегите/ а в Италия я водят кафето на бедните.
За хубаво кафе -Илли,Сегафредо и други бутикови марки/говорим за еспрессо/.
Като бутиковите са си скъпи а Илли,Сегафредо са най-оптимизирани като цена-качество.
За Шварц /който пие той си ги знае/.
Капсулите/без тия дето ги капсулират в БГ/ са несравними ,но нека ги приготвят на професионална машина с приставката за капсула.
Правилно настроена професионална машина/като тия в заведенията/+ капсула никой не може да я бие по качество на кафето.
Не си мислете че в къщи с домашната машина ще постигнете качество.
И ще завърша с това че кафето е цяла наука и с трици-маймуни не става.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 06 апр 2011 21:53

Magnum 357 написа:...И ще завърша с това че кафето е цяла наука и с трици-маймуни не става.

Е те тАва исках да им обесня на колегите с профи машините mhihi

Потребителски аватар
Magnum 357
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Magnum 357 » Чет 07 апр 2011 15:28

LILO&STICH написа:
Magnum 357 написа:...И ще завърша с това че кафето е цяла наука и с трици-маймуни не става.

Е те тАва исках да им обесня на колегите с профи машините mhihi

Ами така е,аз затова казах "правилно настроена" ,то 70% от профи машините в БГ не са настроени правилно,да не говорим за мелачките.
Щото идва барманчето на работа и решава че трябва да избива кинти и започва да врътка мелачката ,да "кръщава" кафето като прибавя половината НЮ Бразил :oops: ,да свали грамажа и кво се получава -клиента пие буламач.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Сря 13 апр 2011 14:33

http://dnes.dir.bg/news/diskriminatzia- ... 14029?nt=4 още някои с илюзия какво се предлага в Бг ? :screwy

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 13 апр 2011 14:50

nurv написа:Искам да питам нещо малко в страни, но пак по темата. Ползвам си Lavaza Crema e Gusto, но реших да го сменя веднъж с друго, което явно беше прекалено ситно, защото се получиха няколко "гърмежа" при отвиване на ръкохватката. Като резултат в момента, в който се върнах към Лавацата почти липсва каймак. Машината е Saeco, ръкохватка крема диск. Как да проверя дали ръкохватката е за смяна? Някакви съвети как да си върна каймака?

Проблема при мен беше, че нагревателя на бойлерчето беше дал на късо и датчиците не изключваха и водата ставаше доста по-гореща от необходимото. Споделям информативно :)

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 13 апр 2011 14:50

mirror написа:http://dnes.dir.bg/news/diskriminatzia-supermarketi-kafe-koka-kola-vredni-hrani-milka-8414029?nt=4 още някои с илюзия какво се предлага в Бг ? :screwy

mirror,
категорично вярно твърдение, отнасящи се до абсолютно всичко!
от автомобили, електроника, до битова химия, дрехи, обувки, храни и напитки.
чисто и просто ние сме бунището на ЕС, в което те обаче продават вместо да унищожават негодните си стоки.
мисля, че това беше изобщо част от идеята им да ни приемат в този съюз.

словаците са направили това изследване за себе си, ние ако изобщо направим подобно - официално ще е трагедия!
някой ще протестирали срещу това ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”