Лампа за airbag-а на Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лампа за airbag-а на Б5
колега ако имаш пат кам асеновград ела за 0.70 ст ще го оправим и аз имах подобен проблем
- tsvetanovvvv
- Автомобил:
- Двигател:
smash22 написа:И мойта лампа свети и един майстор каза че е от някакъв датчик под седалката обаче ми каза макар това че свети лампата, airbagovete си работят, дали е вярно това че лампата хем свети хем си работят .Сори за спама просто това не ми е ясно и да не правя друга тема
Щом свети лампата е по-вероятно е да не ти сработят еърбеговете или най-малко този който дава грешката.
kundak написа:колега ако имаш пат кам асеновград ела за 0.70 ст ще го оправим и аз имах подобен проблем
И аз имам клещи за кабели

Все още искам още мнения да знам какво да правя с този проблем. И на мен ми казаха, че airbag-овете неработят сега.
- niki79
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP
защо като смени лентовия кабел не се върна при майсторите които са ти казали,че е от него да ги питаш,а сега кво правим,аз иначе бих те посъветвал да повдигнеш мокета отпред от ляво и от дясно и да бръкнеш да видиш дали е мокро,ако е ,намираш първо от къде е теча,оправяш,сменяваш сензора,ваг ком и си готов,м/у другото от ляво е и комфорт модула и ако е мокро и влезе вода в него ще започне и той да създава проблеми,ако е сухо още по хубаво,човека с ваг ком ще каже къде точно е проблема,отстраняваш,занулявате грешката и си на бял кон,това което съм написал е от личен опит,не е задължително и при теб да е точно така,но не ти пречи да провериш,успех 

Защото ходих в Русе първо и ми казаха лентов кабел ама нямаше от къде да намеря. Само на едно място намерих ама оня ми искаше 100 лв. След това звъннахме в Силистра и намерихме от там за 50 лв. А аз имах и друга работа там. Сменихме го там и после трябвало да ходим да го изчистят грешката и в някакъв гараж оня вика не е от него щото неможело се изчисти а било от десния airbag и то за да се оправи трябвало да се маха цялото табло и всичко за да се намери точно къде е проблема. Викам тоз луд ли е?! Не ми изглеждаше много свестен. Върнахме стария лентов кабел и така на зад. Но утре ще проверя под седалките. Под лявата и дясната ли има такива сензори?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж сега колега, недей да слушаш всеки какво ти говори, а вземи да постнеш тука във форума точно какви грешки ти дава на ваг-кома заедно с техните номера отпред.Това е първото и задължително условие преди да започнеш да разглобяваш каквото и да е.Ако е грешка в краш сензора то си пише, че става въпрос за краш сензор и от коя страна е, ако е пиропатрона пак си пише, ако е грешка в паметта на централния модул т.е.компютъра на беговете пак си пише.Така, че недей да се хвърляш веднага на краш сензора, защото може и да не е той, пък за да стигнеш до него трябва да откачиш седалката от релсите, да откачиш пластмасите отвътре на прага, при което може да счупиш някоя щипка, после да надигнеш доста мокета, защото краш сензора си е направо зад предната седелка, та повярвай ми хич не е лека работа за 10 минути, особено ако не си го правил преди това.Така че дай първо да видим какви са грешките, ако не друг поне аз ще се опитам да ти обясня за какво става дума, защото имам таблица с кодовете на грешките.И другото, което исках да ти кажа понеже гледам, че споменаваш нещо такова, ако имаш грешка с номер 65 535, а именн грешка в паметта на контролния модул ще ти трябва специален апарат да ресетне централата иначе ваг-кома няма как да ти изтрие грешката.И примерно ако имаш и друг проблем и го оправиш, например оправиш изгорял краш сензор, заради това че имаш грешка в паметта на централата, няма да може да се изтрият грешките и лампата няма да може да изгасне.Поне от мойте наблюдения над ваг-кома, ако имаш няколко проблема, грешките не могат да си изчистят докато не оправиш всичките проблеми т.е. грешките не могат да се чистят една по една в конретния модул, в случая ербег системата.
mili 75 написа:Виж сега колега, недей да слушаш всеки какво ти говори, а вземи да постнеш тука във форума точно какви грешки ти дава на ваг-кома заедно с техните номера отпред.Това е първото и задължително условие преди да започнеш да разглобяваш каквото и да е.Ако е грешка в краш сензора то си пише, че става въпрос за краш сензор и от коя страна е, ако е пиропатрона пак си пише, ако е грешка в паметта на централния модул т.е.компютъра на беговете пак си пише.Така, че недей да се хвърляш веднага на краш сензора, защото може и да не е той, пък за да стигнеш до него трябва да откачиш седалката от релсите, да откачиш пластмасите отвътре на прага, при което може да счупиш някоя щипка, после да надигнеш доста мокета, защото краш сензора си е направо зад предната седелка, та повярвай ми хич не е лека работа за 10 минути, особено ако не си го правил преди това.Така че дай първо да видим какви са грешките, ако не друг поне аз ще се опитам да ти обясня за какво става дума, защото имам таблица с кодовете на грешките.И другото, което исках да ти кажа понеже гледам, че споменаваш нещо такова, ако имаш грешка с номер 65 535, а именн грешка в паметта на контролния модул ще ти трябва специален апарат да ресетне централата иначе ваг-кома няма как да ти изтрие грешката.И примерно ако имаш и друг проблем и го оправиш, например оправиш изгорял краш сензор, заради това че имаш грешка в паметта на централата, няма да може да се изтрият грешките и лампата няма да може да изгасне.Поне от мойте наблюдения над ваг-кома, ако имаш няколко проблема, грешките не могат да си изчистят докато не оправиш всичките проблеми т.е. грешките не могат да се чистят една по една в конретния модул, в случая ербег системата.
Точно така мисля да направя. Ще занеса колата да и видят пак грешките и ще пиша какви са точно номерата.
Ще пиша във тази тема!