голям разход на гориво и масло на венто 1.9 тд

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
paveliza
Автомобил:
Двигател:

голям разход на гориво и масло на венто 1.9 тд

Мнениеот paveliza » Сря 23 мар 2011 23:14

Здравейте !
Преди месец и половина си купих Vento 1.9TD 92г. Направих му пълно обслужване (масло ,ремъци ,филтри и ролката на ангренажният ремък). След като го покарах обаче, установих че разхода му в града е доста голям (9-10/100км.). Ререших ,че понеже все пак е зима ,времето е студено ,чакам да позагрее по дълго ,а и го карам на сравнително къси разстояния, е нормално да ми дава такъв разход. Добре ,обаче миналата седмица ходих до Бургас и обратно и установох ,че разхода ми е 6-6.5/100км. и товa при положение, че карам между 90 и 110 на магистралата. Проблемът ми обаче се оказа по голям като установих, че от тук до Бургас маслото ми е паднало на минимума. Долях отново до максимум и на връщане на Пловдив спряхме за по кафе. Преди тръгване от там пак погледнах нивото и се оказа, че отново съм на минимум scare . Реших да пробвам дали няма да се задържи там и продължих към София. Като го проверих тук обаче се оказа, че се е смъкнало още :banghead: :banghead: :banghead: .
Искам да попитам някой може ли да ми помогне със съвет какво да правя и има ли връзка между разхода на гороео и горенето на масло?
Ще съм нного благодарен!

П.П.Карам с масло 10в40 General Motors .

БЛАГОДАРЯ!!!

Последна промяна от paveliza на Чет 24 мар 2011 9:58, променено общо 1 път.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: голям разход на гориво и масло на венто 1.9 тд

Мнениеот the_tupan » Чет 24 мар 2011 6:39

А при градко каране забелязал ли си как ти е разхода на масло?

Потребителски аватар
Golf_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1.6 » Чет 24 мар 2011 7:28

И мен ме вълнува от какво може да е този разход на масло понеже го имам същия проблем само че на 1,9D...

paveliza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paveliza » Чет 24 мар 2011 8:53

the_tupan написа:А при градко каране забелязал ли си как ти е разхода на масло?

При градско за 400км. беше изгорила съвсем ,съвсем малко.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 24 мар 2011 9:43

за 400км маслото изобщо не трябва да е мръднало.Провери дали нямаш много масло между турбината и входящия колектор там в гуменото съединение.Може и гумичките на клапаните да са за смяна.

paveliza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paveliza » Чет 24 мар 2011 14:27

vinixxx написа:за 400км маслото изобщо не трябва да е мръднало.Провери дали нямаш много масло между турбината и входящия колектор там в гуменото съединение.Може и гумичките на клапаните да са за смяна.

Ами да има масло там ,но не мога да кажа малко или много. Цялото съединение отвътре е омаслено и има утаено. Не знам така ли трябва да е? И това какво означава?

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Чет 24 мар 2011 14:54

Аз също съм с ААЗ мотор и доливам до смяната ( 10 000 км ) 1.5 литра някъде но карам до лютеницата постоянно ! Моето масло е от турбото :)

dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Мнениеот dj carul » Чет 24 мар 2011 15:51

И аз налях вчера 10 литра масло......в резервоара :lol: :lol: :lol:

Сега сериозно,към автора.На какъв пробег е автомобила,по километраж?Моята като я взимах беше на 260 хиляди,само че след едно превъртане на километража :lol: :lol: и признаците ми бяха същите.Висок разход на масло и на нафта,а пък вървеж-никакъв,беше много куца.Разхода беше страшен, Стара Загора-писта Дракон (Калояново)и обратно,със постоянна скорост по магистралата 150км/ч ми изгори около 30 кила нафта scare .Направих абсолютно пълен ремонт на мотора (бутала,сегменти,лагери,шлайф на блок и колянов вал,клапани гумички и т.н.)и пак пипаше по около половин литър масло от смяна до смяна но разхода падна двойно!От 2 месеца съм и с чисто нова турбина и сега от смяна до смяна(10 000км) масло НЕ доливам,като даже почнах да забравям и да вдигам предния капак.
Сподели как върви твоята,пуши ли не пуши ли,нещо странно в работата на мотора да забелязваш?Склонен съм да мисля че мотора ти е доста износен,от там този разход на масло и нафта!

Потребителски аватар
tremendous
Автомобил: Passat
Двигател: AAZ

Мнениеот tremendous » Чет 24 мар 2011 18:09

Колега, ако всичко му е наред на двигателя въобще не трябва да ти пипа маслото. При мен като налея при смяната на максимум на щеката , след 15 000 нивото вече е на минимума. През това време никакви доливания не права. При мен разхода градско е 6 извънградско 5-5,5. Двигателя е на 260 000 / уж / :beer

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Чет 24 мар 2011 18:19

огледай хубаво за течове на масло,и аз така се бях шашнал с тва масло на 3000км масло вече бях долял 1литър и един ден като качих колата на канала и кво се оказа отзад мотора целия в масло и реших че е турбото,но като го свалих то беше сухо и не беше от него..оказа се от семеринга на разпределителния вал..като го смених и сега всичко си е 6+ иначе за около 10хил км доливам горе долу 1литър ..
ааа и относно маслото налива се до средата не повече защото тогава тя сама си го гори или го изкарва от някъде докато не си доиде на нормалното :!:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 24 мар 2011 22:32

Не е нормално да харчи масло :idea: Още по-малко на такива къси интервали...
Колата пуши ли отзад? Мирише ли на масло? Всъщност "харчи" го по течове или го гори?
Има ли сериозни течове?

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Чет 24 мар 2011 22:49

и аз карам 1.9тд за разхода на гориво не се тревожи този мотор гори повече в градско и извънградско спрямо 1.6д и 1.9 тди
и един съвет сложи си 15w40 масло докато остраниш проблема с горенето на масло

paveliza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paveliza » Пет 25 мар 2011 0:57

Странното е че няма течове ,не пуши и не мирише на масло.По километраж е 179к ,но аз не вярвам 19 годишна кола ... може би два пъти превъртян преди това. Изпушва малко сиво ,когато на празен ход форсирам до 4000об. и пусна рязко. Иначе върви нормално бих казал даже добре (по нагорнише тръгва сама без газ) ,след 130-140км/ч.двигателят мени малко звука. Пали от четвърт ,но когато е студена и не съм дръпнал обогатителя в началото прекъсва сякаш единия цилиндър се чуди как да заработи ,но ако съм дръпнал обогатителя няма проблем. Между другото ,ако не си внушавам на 3-та между 1500 и 1800об.предърпва съвсем леко. Има вибрация на демпферната шайба ,но майсторът който ми прави обслужването каза ,че е малко и засега може и с тази. Има масло между турбината и входящия колектор там в гуменото съединение ,но не мога да кажа малко или много. Цялото съединение отвътре е омаслено. Не знам така ли трябва да е? И това какво означава?
Понякога при палене ми се рестартира часовника ,ако има нещо общо де.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пет 25 мар 2011 1:39

passatfen написа:и аз карам 1.9тд за разхода на гориво не се тревожи този мотор гори повече в градско и извънградско спрямо 1.6д и 1.9 тди
и един съвет сложи си 15w40 масло докато остраниш проблема с горенето на масло

пасата е по тежък явно и затова харчи повече..
при не на толедо извънградско 5литра,а градско около 7-7.5л с нормално каране..

dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Мнениеот dj carul » Пет 25 мар 2011 1:55

Я кажете колеги,колко литра масло събират до максимума вашите ААЗ-ки?На моята и наливам 4 литра и нивото на маслото идва около 4-5 милиметра над максимума на щеката :?

Върни се в “Дизелови агрегати”