пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????
Искал е да каже по борд , а реално само резервоара знае колко 

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
garsona написа:Искал е да каже по борд , а реално само резервоара знае колко
Не колега ,не по борд ,а по резервоара разбира се с нормално каране и многократно засичане разхода си е един и същи както казах по горе ,а борд компютъра показва почти същите стойности с малки разлики ! Ако щете вярвайте файда да ви лъжа нямам и да ви излъжа и да не ви няма да ми напълните резервоара или да ми кажете браво така че мислете каквото си искате

smash22 написа:Моя пасат с 4-човека и включен климатроник гори извън градско 5.0 градско 6.0 и то зимата при минус 10 градуса,очаквам лятото да падне още
Каква ти е била скоростта и маршрута(за извънградското)?
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:smash22 написа:Моя пасат с 4-човека и включен климатроник гори извън градско 5.0 градско 6.0 и то зимата при минус 10 градуса,очаквам лятото да падне още
Каква ти е била скоростта и маршрута(за извънградското)?
90 км/ч без резки ускорения ,маршрута беше от Радомир до Благоевград около 155 километра .
-
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AZM
Аз карам Голф 3 с AFN двигател. Смукваше си 6.8 литра на 100 км извънградско при 120-140 км/ч. След това пробвах да го карам на 1800 оборота (85 км/ч) на пета предавка - падна на 6 литра. Като в този разход се включва и малко градско (около 10%). Преди седмица измъкнах катализаторчето, че не ми харесваше нещо и колата започна да върви осезаемо по-леко. Нафтата, която ползвам е хубава (макар, че съм я купувал от черния пазар). Доста ми е спирал колата този катализатор. Беше целия в черни сажди ... Като го засека ще кажа колко гълта.
Възнамерявам да направя и чип тунинг с цел икономия на гориво.
Нещо не ти е наред колата, при 80-90 км/ч постоянна скорост трябва да паднеш под 4.5л/100. Преди чиптунинга задължително си намери проблема и оправи колата 

Пичове, кажете, 4х4 вдига ли разхода и с колко? Конкретно ме интересува за Ауди А4 (нищо, че форума е на фолксваген). Те нали имат вариянт със същия двигател като пасатите - AFN, ако не се лъжа. А и по принцип искам да рабера как стоят нещата.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Колко вдига разхода...никой не може да ти каже,понеже си зависи много от начина на каране...иначе близо 1л. отгоре не ти мърда 

bats написа:Пичове, кажете, 4х4 вдига ли разхода и с колко? Конкретно ме интересува за Ауди А4 (нищо, че форума е на фолксваген). Те нали имат вариянт със същия двигател като пасатите - AFN, ако не се лъжа. А и по принцип искам да рабера как стоят нещата.
Този пост на стр.6 от тази тема може би ще ти даде ориентировъчен отговор
feikot написа:Завърших си пътуването до София и обратно.Първо да Ви кажа че останах доста,доста очарован от разхода който ми даде и осъзнах че двигателя си гори определеното количество гориво,така или иначе.За това като ходя до язовира и ми гори 30,а по магистралата 5.Защото то горивото си гори така или иначе,но на 2ра минавам 50 метра а на 5та- 1 км.Та ето и снимки съм приложил за достоверност...
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
plamenppp написа:Аз карам Голф 3 с AFN двигател. Смукваше си 6.8 литра на 100 км извънградско при 120-140 км/ч. След това пробвах да го карам на 1800 оборота (85 км/ч) на пета предавка - падна на 6 литра. Като в този разход се включва и малко градско (около 10%). Преди седмица измъкнах катализаторчето, че не ми харесваше нещо и колата започна да върви осезаемо по-леко. Нафтата, която ползвам е хубава (макар, че съм я купувал от черния пазар). Доста ми е спирал колата този катализатор. Беше целия в черни сажди ... Като го засека ще кажа колко гълта.
Колата ти гори много в понеделник ходих до сливен с моя голф 3 афн и ебаси чудото тая кола ме смая,минах по заобиколем маршрут вместо през айтос минах през омуртаг,пътя ми дойде около 500км отиване връщане...Значи бяхме 5 човека и то над 85кг всеки,като тръгнах колата ми беше на 2-рата червена стелка от резервата,заредих на лукойл за 60лв някъде 24-25л нафта,карахме 2000-2200об,не бързахме за никъде..Прибрахме се в варна и най учудващо срелката още не беше налазила в червеното,вчера се разходих из града едно 30-км и чак тогава нафтата ми дойде на старото ниво,с една дума при 100км в час колата пада до 4.2-4.5 и то с 5-ма тюлени вътре...

- garsona
Абе с 80-90 км ми даде 5.5 разхор(сам)140км с малко градско(10км) - кви са тия 4-ки - 4.2 дават в книгата при лабораторни условия - верно скоро не съм сменял филтри ама баш па 4 и нещо малко трудно ще направи някой - бати афн-а
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
garsona написа:Абе с 80-90 км ми даде 5.5 разхор(сам)140км с малко градско(10км) - кви са тия 4-ки - 4.2 дават в книгата при лабораторни условия - верно скоро не съм сменял филтри ама баш па 4 и нещо малко трудно ще направи някой - бати афн-а
Говоря за голф 3 афн,ако е пасат едва ли ще падне под 5.....И ти казвам с каране по книгите,без излишни селски прояви.......

- garsona
tdi_20yare написа:Говоря за голф 3 афн,ако е пасат едва ли ще падне под 5.....И ти казвам с каране по книгите,без излишни селски прояви.......Незнам за твойте филтри,ама за мойта компромиси няма,всичко сменям,много ме кефи колата да е на 100про,дори и голф 3-юбилейка......В събота ще ходя в търново пак ще я пробвам....
Аз ще ти кажа колко е моята - 1300кг - твоята е 1200кг-двигателите едни и същи -аз тежа средно 100 кила -отива 1400 кг - срещу твоята колко 1200 + 5х85= 1200+425=1625кг а сега кажи ми как моята кола която е с 225кг по лека ше прави по-голям разход (аре там филтри не сменени ок , дебитомер гд в добро състояние ) , не се заяждам с тебе просто ми е интересно тоя разход на пълно-пълно ли го мериш или на стрелка - защото стреклата лъже - най-точно е на пълно-пълно ?
Щото и бащата се фалеше глей ко праа на борд - 3х100 - а то е поне 4.5 минимум реално !
ПС-Дебитомера на АФН- колко единици трябва да показва в нормално състояние и колко са малко за да се чисти/сменя вече с нов ?
garsona написа:ПС-Дебитомера на АФН- колко единици трябва да показва в нормално състояние и колко са малко за да се чисти/сменя вече с нов ?
Минимум 850 на пълна газ, може да почетеш малко в темата някъде го пишеше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пловдив-Китен-Пловдив - лятото с клима но не постоянно.На магистралата правих пробни 130-140 за много кратко - иначе спазвах абсолютно всички ограничения.При колона движа се без изцепки докато не стигна бавещия и го изпреваря без особен зор.Сам.Голф3 ТДИ АХУ - излезна от пълен до пълен резервоар с изпразване на въздуха - 4,02 на 100км.По книга го дават 3,8л. на стоте.Мисля, че е постижимо.
В града е някакъв мишмаш - там разхода е относителен.
В града е някакъв мишмаш - там разхода е относителен.
Върни се в “Дизелови агрегати”