Проблем със спирачната система г2
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със спирачната система г2
колеги голфчето ми е г2 1.6 карбуратор какво ли не правих за да имам спирачки и пак нищо смених сички накладки смених цялата спирачна течност дисковете отпред са ми идеални даже винтилирани двония диск отзад барабаните също са ми в прилично сустояние имат някакум мнооого малак минимален ръб преди малко смених и спирачната помпа и пак нищо просто ловят прекалено късно когато вече педала е доло а през останалото растояние на педала ловят много слабо и със ръчната правих какво ли не и пак нищо смених жилата подложих шаиби и то доста за да са по опънати о пак нямам ръчна даитя някакъв савет какво още да опробвам
-
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
Re: Проблем със спирачната система г2
Може нещо да си пропуснал при сглобяването на барабаните. Доколкото си спомням имаше едно клинче с пружинка, което да саморегулира ръчната при износването на накладките. Не знам как си процедирал при разглобяването и събирането, но аз първо разбутвам едното колело и при събирането гледам от другото, да не сбъркам нещо(не всеки ден сменям задни накладки).
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
slavi7575 написа:Може нещо да си пропуснал при сглобяването на барабаните. Доколкото си спомням имаше едно клинче с пружинка, което да саморегулира ръчната при износването на накладките. Не знам как си процедирал при разглобяването и събирането, но аз първо разбутвам едното колело и при събирането гледам от другото, да не сбъркам нещо(не всеки ден сменям задни накладки).
и аз го направих по същия начин сичко е зглобено както си трябва и накрая преди да слова бараба я погледна човек които си разбира от тези неща
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Нещо по вакуума на сервото?
-
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
А бронята на жилата закрепена ли е към капака на барабана и към купето. В смисъл като опънеш ръчната бронята трябва да е неподвижна, а не да влиза в барабана или купето. А иначе на накладките им трябват малко километри да се напаснат за да почне да спира като хората. Ръчната се регулира да можеш да я дръпнеш 4 максимум 5 зъба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mupk0 написа:Нещо по вакуума на сервото?
там не съм пипал нищо и незнам каде какво трябва да се гледа или прави
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега кантар имаш ли, преди известно време един приятел си правеше ръчната с барабани е значи няколко пъти като дръпне ръчната държи и след това е няма никва, след като покара малко и използва спирачката се опарвя ръчната(нещо такова мисля че беше) та клинчетата имат зъбки и те са се били износвали и въпреки че пружинката опъва клинчетата пак се връщат
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз имах лек такъв проблем и се оказа че са ми се напукали спирачните маркучи. смених ги и педала на спирачката пак си стана твърд и си държи яко сега
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mirko.valchev написа:аз имах лек такъв проблем и се оказа че са ми се напукали спирачните маркучи. смених ги и педала на спирачката пак си стана твърд и си държи яко сега
сменил сам и маркучите сичко е сменено без сервото ама то маи си е читаво
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zdravko_jett написа:колега кантар имаш ли, преди известно време един приятел си правеше ръчната с барабани е значи няколко пъти като дръпне ръчната държи и след това е няма никва, след като покара малко и използва спирачката се опарвя ръчната(нещо такова мисля че беше) та клинчетата имат зъбки и те са се били износвали и въпреки че пружинката опъва клинчетата пак се връщат
не без кантар съм
На новите накладки им трябва малко време да "улегнат"
Щом си сменил всичко ,освен въздух ,няма друга причина.
Липсата на "кантар" също помага,ако има голям ход на задните челюсти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
i.e.i написа:На новите накладки им трябва малко време да "улегнат"
те новитв накладки са вече на 600 700 километра и повече сичко е обезваздушено и пак няма
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”