Polo 6N 1.9 diesel въпрос

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Polo 6N 1.9 diesel въпрос

Мнениеот smash22 » Пет 25 мар 2011 18:25

Здравейте ,от скоро имам поло 6N ,1.9 чист дизел ,64 коня ,та смених му ремъците и викам на майстора да му направи една диагностика и той ми каза че полото нямало компютър и никакви системи за нагнетяване на въздуха ,работило с вакума от двигателя ,та това малко ме изуми как кола 98 година няма компютър,дали не ме изменти майстора за да ме отбие по-бързо ,и исках да питам възможно ли е да му се сложи турбо компресор на този модел и колко ще струва горе долу тази генерация. И последно колегите с този модел колко им харчат горе долу?
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за Polo 1.9 diesel

Мнениеот Alek » Пет 25 мар 2011 18:31

Ако наистина е чист дизел (код AEF) няма комп - това си е стария предкамарен дизел на Фолксваген.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пет 25 мар 2011 18:35

Каза че оборотите не се регулират,попитах го защото работи на 1000 оборота ,и да питам има ли поне някаква горивна помпа защото има нещо пред двигателя което ми се вижда като такава помпа ?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 25 мар 2011 18:49

Забрави за идеята-присаждане на турбо,от ценова гледна точка,по-добре друг мотор.Помпата ти е "Лукас" и незнам защо,но не обичат да я пиполят много.Виж,ако се напънеш да си смениш системата на обтягане на пистовия ремък(от "бастун"-на "обтегач генератор")-доволен ще останеш.Как,кое-погледни на "простия" дизел на Г3.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пет 25 мар 2011 19:44

А за оборотите някой да ми каже нещо нормално ли е да работи топла на 1000 оборота и ако не ,как да се намалят ?

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пет 25 мар 2011 20:26

Имаш си ГНП естествено, но тя не е електронна. Без да съм много запознат, все си мисля, че 1000 оборота са много на празен ход. Според мен не би трябвао да са повече от 900-950. А за регулирането - със сигурност има начин, но не знам как.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 26 мар 2011 15:27

smash22 написа:А за оборотите някой да ми каже нещо нормално ли е да работи топла на 1000 оборота и ако не ,как да се намалят ?

Колега оборотите се настройват от едно болтче на авансатора ,само ще видиш навивайки вдигат ли се или се свалят и като загрее колата си ги нагласяш.Трябва да са около 950-980,поне на моето са така .

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 26 мар 2011 18:15

На моето като е студена са 980 оборота като загрее са 1000 или 1050.Карам така вече 3 години и никви грижи.Може да са вдигнати умишлено с цел намаляване на вибрациите в купето :drunk .Най-много да гори 20 грама нафта повече :mrgreen: По-темата за високите обороти-аз също се бях притеснил и даже питах един инженер по дизелови агрегати! Според него за предкамерен дизел и до 1100 да стигна няма проблем,карай си колата и не се вкарвай във филми.И не пипай болтчетата на помпата безразборно :012: .Един път изгорях 50 лева за нова центровка-щото се правех на майстор-изглежда лесно,но не е :012:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 26 мар 2011 19:03

Напълно нормално е 1000 оборота-така и като пуснеш клима и чакаш на светофар с натисната спирачка не трябва да се появят тъпи вибрации. Майстора погледна ли ти нивото на маслото в скоростната кутия :?: Ако не е-задължитлно да го направи.
И преди да дойде зимата си провери акумулатора, стартера, бендикса и свещите, щото зимното палене им е малко трудничко ако изникне и най-малък проблем.
Ако имаш още някакви питания, заповядай... Колегите с такива Полота не сме много, ама сме патили mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 26 мар 2011 19:21

Преди доста време бях чел в поло-раздела от колеги, които карат такива, че колата работи равномерно на ПХ около 1000 оборота, ако се направи да работи на 700-800 оборота/мин вибрациите са много кофти. Виждал съм как работи такъв двигател точно, запалих едно такова в една автокъща, таблото така тресеше, че на секундата подскочих и го изгасих (и се заклех оттогава повече да не налитам на тоя мотор mhihi ). Доколкото знам една кола се гласи на възможно най-ниските обороти, на които мотора работи добре, без да прави вибрации в купето и да подскача в коша. :beer И аз като тях бих те посъветвал - не го пипай, убеден съм, че няма да ти хареса как работи на 800 оборота на ПХ. :drunk

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Съб 26 мар 2011 19:33

На 800 няма да работи даже mhihi Тоя двигател ако падне на 900 оборота не се живее, може да предизвика земетресение едвали не, а на 800 направо гасне... Все пак е двигател с много голяма компресия и си изискват височки обороти за да работи читаво :)

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Съб 26 мар 2011 21:16

Когато смених маслото и филтрите ми провериха и маслото в скоростите и си имаше масло ,а и маслото си беше супер като ново,а за оборотите сте прави няма да пипам зашото колата сега няма никакви вибраций в купето и работи тихо . А за свещите може ли някой да ми обясни дори и снимка да даде ако има възможност как се проверяват с мултицет ?

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Съб 26 мар 2011 21:18

apa6o написа:Напълно нормално е 1000 оборота-така и като пуснеш клима и чакаш на светофар с натисната спирачка не трябва да се появят тъпи вибрации. Майстора погледна ли ти нивото на маслото в скоростната кутия :?: Ако не е-задължитлно да го направи.
И преди да дойде зимата си провери акумулатора, стартера, бендикса и свещите, щото зимното палене им е малко трудничко ако изникне и най-малък проблем.
Ако имаш още някакви питания, заповядай... Колегите с такива Полота не сме много, ама сме патили mhihi

А акумулатора ,стартера и бендикса как да ги проверя ?

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Нед 27 мар 2011 9:51

Акумулатора-отиди в сервиз за акумулатори-там си разбират от работатат и ще ти видят заряден ток от алтернатора и съответно напрежение на акумулатора под товар и тн...
Стартера-като палиш ако се чуват някакви странни звуци, стържене или нещо подобно-явно проблема е някъде към стартер и бендикс. При мен бендикса е пред умиране и когато колата запали и пусна ключа се чува един много хубав звук хрррррррррр mhihi Свещите между другото са страшен трън в зад*ика-трябва да си едва ли не мозъчен хирург за да ги смениш :evil: А за начина на проверяване-имаше по магазините за авточасти едни тестери от порясъка на 2-3-5 лева, които са с лампичка и ако светне си ОК, но доколко са надеждни си нямам идея :wink:

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Нед 27 мар 2011 22:15

Колеги,четох във форума за модели като моя че колата си имала компютър и могло да се прави диагностика,даже видях тема един човек пита по тоя въпрос и му е даден линк с модулите за диагностика за да си купи такъв ,вече не знам какво да мисля има ли, няма ли, може ли да се прави диагностика ,не може ли убърках се яко :(

Върни се в “Дизелови агрегати”