От обикн.бял мигач Хела към черен Хела (Пасат б3)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: От обикн.бял мигач Хела към черен Хела (Пасат б3)

Мнениеот kristianatanasov » Нед 20 фев 2011 23:26

ivchoto написа:Има голям температурен интервал.Може да се намери в големите строителни маркети,струва около 10-12 лв флакон като на силикона.Между 280-300мл зависи от производитела.Надявам се да сам бил полезен поне малко. :да:

Колега съвета наистина ти е полезен особенно за фарове,но при мигача няма чак такава температура,а и цената на обикновенния силикон е в пъти по ниска.Така че според мен за мигачи силикона си върши работа,докато за фарове силикона може да изиграе лоша шега на някой!!!

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Нед 20 фев 2011 23:38

Ако мога да се вместя и аз в темата. Не мога да се съглася с колегата за силикона. На старата ми кола фаровете ги залепих със силикон само, като пластините за закрепянето на стъклото към пластмасата не ги сложих. Все пак силикона издържа до 270 градуса. На тази температура пластмасата ще е желе. Мигачите също съм ги лепил със силикон, но проблема там е че се лепи пластмаса със пластмаса и връзката не е много здрава. Затова наистина е по-добър варианта с полиуретан (опаковката прилича на тази от колбас). Става наистина по-здраво, но е доста по-скъпо.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 21 фев 2011 12:39

колеги почнаха да се изпотяват отвътре моите мигачи , пак никъде освен заводските места няма дупки...Ако запуша отвсякъде ще се оправили проблема според вас?

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Пон 21 фев 2011 13:58

Айде и аз де се включа.Нужни ми бяха точно 35минути със отварянето пръскането и затварянето на 2-та мигача.
Колега по-горе е споменал и аз ще споделя какво точно използвах
Накратко:Сваляте мигачите ,накисвате ги във много вряла вода,за да омекне това което е останало от лепилото.След това ми бяха нужни(макетен нож,и 2 малки и тънки отвертки).
След като прецените,че лепилото се е разкиснало до такава степе мигача да не каже "ПЛЯК" почвате с макетният нож да врязвате каналче м/у мигача и стъклото му.Като тръгне от едната страна после е медец!!!Зора е първият после е лесно.След като отлепите стъклото облепяте претърквате сивата част и боядисвате.След като всички тези процедури минат успешно(Пожелавам го на всеки)остава да зглобите мигача,за тази цел използвах санитарен силикон(БЕЗЦВЕТЕН) и остава няй-яката част-Да ги монтирате и да се фукате!!! :beer :beer

П.п Прилагам снимки със горенаписаните процедури
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Пон 21 фев 2011 14:00

6.JPG
Тук рефлектора е пръснат черен мат!!!
7.JPG
Кефа цена няма :beer !!!

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Пон 21 фев 2011 14:49

Това да се боядиса вътрешната страна на мигача, е чудесна идея ..., но при мен с отлепянето на "стъклото" не се получи - почна да се чупи(все пак е 20г. mhihi ) :( ... затова реших да го направя по калпазанския начин - едно спрейче на Dupli color :twisted: (мисля, че се получи добре).

п.с. ... не е същото, но става :kissy:

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Пон 21 фев 2011 15:01

tihony_audio написа:Това да се боядиса вътрешната страна на мигача, е чудесна идея ..., но при мен с отлепянето на "стъклото" не се получи - почна да се чупи(все пак е 20г. mhihi ) :( ... затова реших да го направя по калпазанския начин - едно спрейче на Dupli color :twisted: (мисля, че се получи добре).

п.с. ... не е същото, но става :kissy:

еми и така става...кво му е?!? :beer
И при мен беше малко зор имаше звуци тип:щтак щтрак цък цък пльок и се отлепи и много се зарадвах :bishop

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 26 мар 2011 19:50

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denzi » Пон 28 мар 2011 17:34

Бай Семо написа:mhihi Брат ако те видят от Хела ще ги вземат акъла :). Браво мн точно копие, аз се чудя на китайски стоп с Корсилин дали няма да падне боя и да се направи същия перформънс със стопове. Едно време имах Жигула и стоповете и бяха бели по технологията с Корсилина.

За жалост технологията с корселина няма да стане.Намерих парченца от счупен стоп и за проба ги сложих в корселин да видим какво ще стане.По едно време корселина взе да червенее и се позарадвах ама след това... корселин има ама парченцата магически се бяха изпарили :mrgreen: явно са се стопили.А и обикновения стоп на пасата(жълто-червено)няма вътрешна бленда.

Потребителски аватар
vit_autosofia junior
Автомобил: Passat B5 3B Highline
Двигател: 1.8T

Мнениеот vit_autosofia junior » Вто 21 авг 2012 16:05

Доближават се до оригиналната хела но когато ги сложиш един до друг разликата е огромна mhihi heavy metal zork :beer

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Вто 21 авг 2012 16:40

Гръцки митове и легенди mhihi

Върни се в “Направи си сам!”