Проблеми и разрешаването им относно Климатроника.
Проблеми и разрешаването им относно Климатроника.
От скоро съм собственик на пасат 91 година комби!Дълго време е стоял с откачен акомулатор и сега на дисплея на климатроника показва "Е3" и не ще да покаже температура.Ако някой може да ми помогне благодаря предварително!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Видове проблеми и разрешаването им относно Климатроника.
Не си с оригинален климатроник,а с допълнително монтиран такъв в Италия.Те са 3-4 вида и основно са производство на Diavia. Мога да те зарадвам,че с тях никой не иска да се занимава,защото няма един с един,които да са еднакви като ел. схема и като датчици.Части за тях също няма.
Някъде из форума имаше теми за грешките и какво значат - Е1,Е2,Е3,Е4 и Е5,но за всеки модел климатроник,са различни.При теб вероятно това е грешка за темоп. датчик,който мери външната температура и съответно за това ти дава грешка.Датчика може да е практически навсякъде - понякога ги слагат над вентилатора и мери темп. на входящия към вентилатора въздух,понякога е отпред при бронята,понякога е свален още от предния собственик и въобще го няма на колата.
Дори да го намериш,ще имаш проблем с намирнето на резервен,защото много много рядко използват оригиналния на VW,а по-често слгат тяхни някакви,които нямат намиране.
Някъде из форума имаше теми за грешките и какво значат - Е1,Е2,Е3,Е4 и Е5,но за всеки модел климатроник,са различни.При теб вероятно това е грешка за темоп. датчик,който мери външната температура и съответно за това ти дава грешка.Датчика може да е практически навсякъде - понякога ги слагат над вентилатора и мери темп. на входящия към вентилатора въздух,понякога е отпред при бронята,понякога е свален още от предния собственик и въобще го няма на колата.
Дори да го намериш,ще имаш проблем с намирнето на резервен,защото много много рядко използват оригиналния на VW,а по-често слгат тяхни някакви,които нямат намиране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен грешката е 04F9.
Може ли някой да ми каже къде е проблема и как се оправя. Разбрах прекрасно от написаното от колегата как да изчистя грешката, но това дали ще е достатъчно?
Благодаря на всички предварително.
Може ли някой да ми каже къде е проблема и как се оправя. Разбрах прекрасно от написаното от колегата как да изчистя грешката, но това дали ще е достатъчно?
Благодаря на всички предварително.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Абонирам се към темата
Грешки:256 и 4F7
Втората:04F7 Температура предкрилка серво Мотори 0x25 (пак не ми е ясно)
Първата:(отново не ми е ясно)
Някой може ли да ми каже по народен начин...?
Изчистих ги засега,да видим ще се пъкнат ли отново 

Втората:04F7 Температура предкрилка серво Мотори 0x25 (пак не ми е ясно)
Първата:(отново не ми е ясно)

Някой може ли да ми каже по народен начин...?

- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
Пробвах с бордовата диагностиката,но нещо не се получават нещата.Първо имам само от 0 до 45 канал.После 45 канал за температурата на мотора показва постоянно 05.При мен ли е проблема?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
не на всички става и не на всички е еднакво като подредба,защото като сменят версията на софтуера на контролера и нещата много се променят
Така правят още от старите климатроници,където за данните в реално време има значение нещо от сорта на това дали колата е Юни 92-ра или Юли 92-ра,както казваше един клиент,дали е произведена преди или след обяд
.Общо взето така седят нещата и редовно сменят версиите на софтуера с някоя ъпдейтната,при която нещо по диагностиката вече е различно,за да се оптимизира осфтуера.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, можете ли да ме посъветвате за някой свестен сервиз за климатроници в Пловдив.
Имам "теч" в системата - изпуска.
Благодаря!
Имам "теч" в системата - изпуска.
Благодаря!