Мнение за случка с полицай

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за случка с полицай

Мнениеот vaskoto1 » Нед 27 мар 2011 22:37

айде и още малко:
http://e-vestnik.bg/7901
прочетете го внимателно.
пич, баща ти може да оспорва отвсякъде!
над 1.2 има наказателна отговорност и лишаване от свобода, за това кръвния тест е задължителен! и отговорност на полицая е да ти издаде документ и/или да те придружи.
а нищо подобно не са направили.
мисля че няма да има проблеми тоя абсурд да падне. :deal

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Нед 27 мар 2011 22:39

за над 1.2 те задържат веднага за 24 4аса и ти образуват дознание :deal

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 27 мар 2011 22:40

ivelin1476 написа:за над 1.2 те задържат веднага за 24 4аса и ти образуват дознание :deal

от кога е така.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 27 мар 2011 22:41

vw_derby написа:за над 1.2 промила е подсъдим,т.е. полицайте са длъжни да го задържат/арестуват,да го закарат на кръвна проба.Ареста подлежи на не по малко от 24ч.След това има и дело,след около 3 месеца. Малко странна случка да му дават да духа 3 пъти на дрегер.Според мен квото си покаже първият път ,това си остава

Това пък откъде го...:shock
Чл.2. В случаите на оспорване показанията на техническото средство, по искане на водача, употребата на алкохол или друго упойващо вещество се установява с лабораторно изследване.
...
2) В случаите по чл.2 заедно със съставянето на акта за административното нарушение при констатиране на концентрация на алкохол над 0,5 на хиляда длъжностното лице от съответната служба за контрол по Закона за движението по пътищата (ЗДвП) попълва и талон за медицинско изследване (приложение No 1) в три екземпляра - първият екземпляр за водача, вторият се прилага към акта, а третият остава за отчет.
...
Чл.4. Когато с техническо средство е констатирана концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, длъжностното лице от службата за контрол може да придружи водача до лечебното заведение.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 27 мар 2011 22:41

Каква е процедурата, когато дрегерът покаже, че шофьорът е употребил повече алкохол от позволеното и показанието му е над 0.5 промила? Задължително ли е да отиде в лаборатория и да си направи и кръвна проба?

- На този етап не е задължително, а пожелателно. Ако водачът се съгласи, може да отиде и да се изследва. Процедурата е следната – до 0.5 промила е в рамките на разрешеното от закона. При наличие на от 0.5 до 1.2 промила нарушението е административно – трябва да се състави акт по Наредба 30. След това в срок от 30 дена административно-наказващият орган се произнася какво наказание трябва да изтърпи водачът. Ако обаче показанието е над 1.2 промила отговорността, която носи шофьорът, вече е наказателна – предвижда се и лишаване от свобода. Поради което в Наказателния кодекс е предвиден кръвен тест.

- Вече задължителен, така ли?

- Пак не е задължителен – може и водачът да не го направи.

- А показанията от дрегера валидни ли са в съда?

- Валидни са само при административно производство. За наказателното се изисква да има кръвен тест.

- Тоест, има дупка в закона, която позволява на водачи със съдържание на алкохол в кръвта над 1.2 промила, да се измъкват от наказателна отговорност, така ли?

- Донякъде да, макар че санкциите по административната отговорност не са ниски, така че не се измъкват напълно. За съдържание на алкохол в кръвта над 1.2 промила се прилагат доста сериозни срокове за лишаване от право на управление.

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Нед 27 мар 2011 22:43

мисля 4е от както приеха новия закон 2007 като не платиш глобите и не ти дават книжката
ве4е два пъти ми се слу4ва :Mr Green Fun

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 27 мар 2011 22:46

дрегера отчита и от цигари
през ноща чисто трезвен карам си и си пафкам, спират ме проверяват ме и отчита :shock
викам я пак...
вдишване и издишване няколко пъти дълбоко и нареди нулите :D
отчита и на боя, коресилин и пр разредители ама това е друга тема.

бащата на автора на темата е трябвало да даде кръв ако наистина е пил по-малко от 50 гр.

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Нед 27 мар 2011 22:47

като имаш над 1.2 те задържат за 24 часа и ти пишат талон за кръвна проба ако я откажеш в съда се взима предвид показанието на дрегера :beer

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Нед 27 мар 2011 22:48

Всичко ОК ама от три страници тема не разбрах точно какво е трябвало да направи човечеца в тази ситуация
- да отиде сам на кръвна проба - добре, но как, след като не му дават да кара, тоест докато стигне до болницата ще е минал повече от час
- не видях да пише че полицаяте "е длъжен" да го придружи за кръвна проба
Тогава?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 27 мар 2011 22:52

изискваш бележката.
правиш уговорките по телефона кой да те закара-или викаш такси.
полицая вписва в бележката час, до който да дадеш кръв и отиваш.
не е длъжен-мислех че е, ма се оказва че не е...
ако те егават с часа-вписваш всичко във възраженията на акта.
в общи линии-това май е всичко. даваш кръв, изчакваш си резултата и с него в ръчица-отиваш да си вземеш колата и да се прибереш.
после пак с него в ръчица отиваш да си вземеш талона. mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 27 мар 2011 22:54

Aneto написа:Всичко ОК ама от три страници тема не разбрах точно какво е трябвало да направи човечеца в тази ситуация
- да отиде сам на кръвна проба - добре, но как, след като не му дават да кара, тоест докато стигне до болницата ще е минал повече от час
Тогава?

- Отива с такси, автобус, пеша, яхнал кон, магаре, каимила ...
И има 2 часа за да го стори.
- Естествено, че не е длъжен. Нали не искаме данъците ни да отиват за бензин и заплата за придружаването на всяко пиянде, на което му е щукнало да кара?!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 27 мар 2011 22:56

срока на явяването - до 45 минути, когато нарушението е извършено на територията на населено място, в което се намира лечебно заведение, и до 120 минути - в останалите случаи.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 27 мар 2011 22:59

Спирали са ме няколко пъти полицаи по малките часове на излизане от заведения(веднъж даже кварталния...квартален mhihi )."Я сега пил ли си-ама не може да не си-помисли че ше извадим дрегера-ей,гориш,признай си да не вадим дрегера,че извадим ли дрегера лошо ти се пише ако си пил и извадим дрегера...", и дотам mhihi Как може човек да е сигурен че не е пил и да се откаже от кръвна проба :shock

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Нед 27 мар 2011 23:07

Просто не мога да повярвам че такива неща се случват още . . :banghead: :banghead: аз ако бях щях снимам с камерата на тела цялата случка все пак това си е гавра, и после ке им :dummy:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Нед 27 мар 2011 23:08

При над 1.2 на дрегера се ходи на кръв ако откажеш само тогава те задържат за 24 часа!
Дрегера е клиброван (прави се на 30 дни ако не се лъжа) на акта трябва да пише кога е калиброван последно...ако са минали 30 дни :drive .Това е някаква пародия ...обжалвайте!
group® написа:
Aneto написа:Всичко ОК ама от три страници тема не разбрах точно какво е трябвало да направи човечеца в тази ситуация
Тогава?

- Отива с такси, автобус, пеша, яхнал кон, магаре, каимила ...
И има 2 часа за да го стори.
- Естествено, че не е длъжен. Нали не искаме данъците ни да отиват за бензин и заплата за придружаването на всяко пиянде, на което му е щукнало да кара?!

Полицая тъп е длъжен да отиде с него дори е длъжен да седи вътре с него докато дава кръв защото е над 1.2 промила и човека носи наказателна отговорност!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”