Писаха ми фиш за 50 лв - какво следва при неплащане?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
los_tigros

Re: Писаха ми фиш за 50 лв - какво следва при неплащане?

Мнениеот los_tigros » Пон 28 мар 2011 14:54

Сега си погледнах един скорошен фиш.Пише,че си съгласен с глобата и се задължаваш да я платиш в 7-дневен срок.За акт нищо не пише,но и аз мисля,че се превръща в акт ако не се плати.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Пон 28 мар 2011 15:06

Изображение

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пон 28 мар 2011 15:20

ми не пише, пише че трябва да я платиш в 7 дневен срок, и не се превръща в никакъв акт, това дето си го намерил в нета, можее да е било активно за кратко време :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 28 мар 2011 15:47

Напротив, превръща се в акт и освен сумата от 50лв се взимат и точки :idea:
Преди години фишовете не се превръщаха в актове, но новите се превръщат.
Новите фишове ги направиха един вид бонус, за да си платиш и да не ти вземат точките, а ако не си платиш, все някога ще си го платиш, но и точки ще ти отнемат.

vikzata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vikzata » Пон 28 мар 2011 15:56

А какво се случва, ако е за нарушение, за което попринцип не се взимат точки?

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Пон 28 мар 2011 15:57

Може да се радваш че са ти писали фиш,принципно за това нарушение се пише акт 50лв и 8 контролни точни(личен опит)!Допитаи се до организаторите на протеста те ще правят обжалване в общините за направените актове по време на протеста,ама за твоето нарушение едва ли да го отървеш!

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Пон 28 мар 2011 15:59

hooligans написа:Напротив, превръща се в акт и освен сумата от 50лв се взимат и точки :idea:
Преди години фишовете не се превръщаха в актове, но новите се превръщат.
Новите фишове ги направиха един вид бонус, за да си платиш и да не ти вземат точките, а ако не си платиш, все някога ще си го платиш, но и точки ще ти отнемат.

:arrow: Напълно вярно ! :deal

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 28 мар 2011 17:52

Какво имате предвид под "все някога ще го платиш" - кога се случва това, по пощата ли да очаквам нещо или...? Ако мине давност какво се случва? При плащане на данъка на колата тези работи гледат ли се? А ако някой чиновник не си свърши работата излиза че всичко за мен ще е ок :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 28 мар 2011 17:55

golf_td написа:Какво имате предвид под "все някога ще го платиш" - кога се случва това, по пощата ли да очаквам нещо или...? Ако мине давност какво се случва? При плащане на данъка на колата тези работи гледат ли се? А ако някой чиновник не си свърши работата излиза че всичко за мен ще е ок :D

И аз така си миСлих! Но когато отидох да си платя данъка, веднага ми го сложиха в цената! Казах им на разсрочено плащане! След това отивам да си изкарам лична карта, че старата е изтекла, и ме върнаха да си погася глобата (Фиш-а) иначе няма да мога да си пусна заявлението! Платих си фиша и мирна ми глава!
А относно за давноста, още ли има такова животно! :?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 28 мар 2011 18:29

Това пък за личната карта е много странно, аз моята я смених преди дни, имам неплатен фиш, излиза ми като проверих, но никой не ме е накарал да го плащам, но преди две години, като си сменях книжката обаче, ме накараха да си платя глобите! Но това за мен си е чисто изнудване, от къде на къде няма да ти издадът документ за самоличност, като толкова искат да си съберат вземанията, има си други законови мерки!

@IceHeart за какъв данък става въпрос, ако за автомобил, те нали са местни данъци, каква връзка имат с глобите на КАТ?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 28 мар 2011 18:34

Личната карта и СУМПС са документи за самоличност и са собственост на държавата и за да ти ги издаде си поставя условия и си взима каквото и се дължи. Ти просто съхраняваш документите за определен период!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 28 мар 2011 18:39

ivo_555 написа:

@IceHeart за какъв данък става въпрос, ако за автомобил, те нали са местни данъци, каква връзка имат с глобите на КАТ?

Точно за данъка за автомобил, и там имах фиш! Стоеше от 1 година! И се наложи да си платя и него в данъчното когато плащах данъка на колата и чак тогава можех да си изкарам лична карта, ако знаеш колко срам събирах пред гишето, ма грешката е моя, хем знам че трябва да го платя и че ще ми направят проблем и пак нагъл се правя, но ми е за урок! Аз не измислям законите това което показва на КОМПА си го изчистих! Но по-добре да знам че нямам отколкото да събирам срам някой ден :drinking:

Та колегата пуснал темата, по-добре да си го плати, и да не чака изтичане на срока на фиш-а! Шот тия от КАТ не са будали! Ще си вземат парите от други инстанции!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 28 мар 2011 18:43

Знам го, но е факт че преди дни ми издадоха лична карта без да съм си платил фиша, докато ако отида за смяна на СУМПС, съм убеден че ще трябва, макар че не съм сигурен все пак как е по закон, ако някой изкара член където го пише добре, иначе ще бъде поредния абсурд в милата ни държава!

п.п.Да не ме нахрани някой за това че не съм си платил фиша де, темата е друга, пък и така или иначе ще си го платя. В живота има само две сигурни неща - смъртта и данъците(глобите)!

п.п.2 миналата година като плащах месните данъци, не ми излезе фиш от КАТ, да не говорим, че дори и глобите от една служба-пародия СПООР пак не излизат в общината, те пък нищо чудно да се появат в КАТ, нищо че СПООР е към общината1

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 28 мар 2011 18:50

Абе не е точно така до преди няколко години не беше така - толкова време будали ли бяха - имам актове на стойност 300 лв , които никога няма да платя от 2004-та и 2005-та , след това колко време мина и данъци и всичко си плащам никой не ми ги поиска тези суми, обаче от 2008-ма или 2007-ма не помня точно влезе в сила друг закон , при който ако не си платиш акта не ти дават талона - един вид откуп на талона си правиш и единствените актове които съм платил бяха 70 лв - 40 лв за без колан и 30 лв за включени халогени - ако трябваше да плащам и стари актове 370 лв щях да изгоря.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 28 мар 2011 20:03

ПРЕДИ БИЛО
сега не е така
като имаш глоба няма да има живот за теб, докато не я платиш-образно казано. Щом дължиш нещо на държавата, държавата няма да ти върши нищо докато не платиш! Добре, зле това е.
А тази тема КАКВО прави в този подфорум :?:

Върни се в “Пътеводител”