Въпрос за ГАЗ на Голф 4 1.4 16

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Zliq_Zmei
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за ГАЗ на Голф 4 1.4 16

Мнениеот Zliq_Zmei » Пон 28 мар 2011 17:40

Здравейте колеги!
Въпроса ми е като съм с пластмасов колектор може ли да се смени с такъв от 1.4 без 16 клапана или 1.6 ... и да сложа обикновенна газ ... или пък има нещо към обикновенната за да не гърми в колектора ???
Нямам 900 лева за Инжекцион . Ако имах нямаше да взема Голф 4 1.4 а 1.6 примерно :-)

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за ГАЗ на Голф 4 1.4 16

Мнениеот BG_POLICE » Пон 28 мар 2011 21:33

Колега то и обикновената уредба си е едно 500 лева :) По-добре виж офертите на изплащане за по-ниския клас ГИ за да нямаш ядове после :да:

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 29 мар 2011 22:26

То проблема не е само в колектора а и в компа на колата-не се знае кви пари/електроника ще го залъже.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 02 апр 2011 19:35

Zliq_Zmei написа:Здравейте колеги!
Въпроса ми е като съм с пластмасов колектор може ли да се смени с такъв от 1.4 без 16 клапана или 1.6 ... и да сложа обикновенна газ ... или пък има нещо към обикновенната за да не гърми в колектора ???
Нямам 900 лева за Инжекцион . Ако имах нямаше да взема Голф 4 1.4 а 1.6 примерно :-)

За съжаление електрониката е много капризна и само ГИ може да гарантира правилна работа. :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 02 апр 2011 19:43

eurogas написа:
Zliq_Zmei написа:Здравейте колеги!

За съжаление електрониката е много капризна и само ГИ може да гарантира правилна работа. :beer

Ем по вашата логика и на Г3 1.4 трябва газов инжекцион, щот и там има комп. и той може да се прецака!
Виждал съм много коли дето трябва да имат ГИ но си ги карат без, но всичко е риск!
Според мен може, стига да намериш читав майстор дето е монтирал такава газова!
А не да ти се учат на колата!
И аз съм на същият казус колега, чудя се дали да слагам Газова, на моето 1.4 на Г3! Но нещо се размислям шот не намирам читави майстори дето да я монтират!

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 02 апр 2011 20:05

Няма да повярваш но при нас монтираме много Голфове 3-ки, правиме ги единствено с газов инжекцион, това си искат хората, никой вече не пита за обикновени уредби на инжекционен автомобил, хората се напатиха от такива "експерименти", и вече са склонни да платят малко повече за гарантирано безпроблемна експлоатация през следващите години.

"Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила." :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 02 апр 2011 20:36

eurogas написа:Няма да повярваш но при нас монтираме много Голфове 3-ки, правиме ги единствено с газов инжекцион, това си искат хората, никой вече не пита за обикновени уредби на инжекционен автомобил, хората се напатиха от такива "експерименти", и вече са склонни да платят малко повече за гарантирано безпроблемна експлоатация през следващите години.

"Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила." :beer

Точно. :да:
Да сложиш на пълна инжекция обикновенна газова :screwy
Нормално за българина,гледа по-евтиното и после му излиза през носа.Гърмежи,проблеми с оборотите,на едното върви на другото забива...а мерси.Те хората са го измислили за кой тип инжекцион каква газова да се сложи.

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 03 апр 2011 6:55

Едно време се правеха такива "щуротии", но нямаше ГИ или бяха много скъпи и неусъвършенствани ( даваха дефекти), сега ГИ са достъпни и предлагат високо качество и надеждност, парите вложени в ГИ се връщат за 10 000 км., какво повече можем да искаме. :beer

Върни се в “Автогазови уредби”