muns61 написа: Моята кола е Поло комби с AFT мотор и обикновена газова
Мой приятел кара Пасат 90 - 91г дизел и му даде разход около 5 на 100.
Да сметнем в пари:
7,6 X 1,18 = 8.968 - това за газта.
5 X 2.48 = 12.4
Да допуснем, че разходът ми е бил 8.5, се получава 1.18. Всеки сам си прави изводите.
Дори и еднакви да бяха автомобилите, разликата отново ще е в позва на АГУ.
В момента ценовата разлика на 100км извъграско между дизел и пропан-бутан е убииствена в полза на газа.
Градско е по-малка сякаш.
Лятото ще се броим отново. Тогава можа да изненадат и нас с нови цени.

Гладна кокошка-просо сънува...
  Гладна кокошка-просо сънува...  

, че то за по малко ще я направя на газ! И ще я направя, само дано не съжалявам, щото тия 100 км. искам като се кача и да тръгна, и да стигна, а не да ми гърми и трещи, иначе относно износването, ми то една 15 - 20 годишна кола, за кога да ги пазим???
 , че то за по малко ще я направя на газ! И ще я направя, само дано не съжалявам, щото тия 100 км. искам като се кача и да тръгна, и да стигна, а не да ми гърми и трещи, иначе относно износването, ми то една 15 - 20 годишна кола, за кога да ги пазим??? Не разбрахте ли ГАЗТА УДЪЛЖАВА ЖИВОТА НА ДВИГАТЕЛЯ НЕ ГО НАМАЛЯВА!!!!!!!! Има толкова много изписано по темата (и то не във форумите, а от хора инженери, които знаят какво говорят), че чак още не мога да повярвам, че има глупаци, които все още го приказват това
 Не разбрахте ли ГАЗТА УДЪЛЖАВА ЖИВОТА НА ДВИГАТЕЛЯ НЕ ГО НАМАЛЯВА!!!!!!!! Има толкова много изписано по темата (и то не във форумите, а от хора инженери, които знаят какво говорят), че чак още не мога да повярвам, че има глупаци, които все още го приказват това   Ето ви въведението на книгата "Автомобилни газови двигатели", която The_Machine се опита да качи във форума! Обърнете внимание на предимствата на газовото гориво и моля Ви стига глупости
 Ето ви въведението на книгата "Автомобилни газови двигатели", която The_Machine се опита да качи във форума! Обърнете внимание на предимствата на газовото гориво и моля Ви стига глупости  

Напълно съгласен.Това със маслото от личен опит съм го забелязал че при смяната маслото е бистро все едно сега съм го налял.Опитах се да споделя тези наблюдения със спорещите(от които повечето на дизел) ама никои не ми обърна внимание дано поне на снимката от книгата повярват
 Напълно съгласен.Това със маслото от личен опит съм го забелязал че при смяната маслото е бистро все едно сега съм го налял.Опитах се да споделя тези наблюдения със спорещите(от които повечето на дизел) ама никои не ми обърна внимание дано поне на снимката от книгата повярват